Šta je novo?

WD Green 1TB vidi se kao 30Mb.

mirza82

Čuven
Učlanjen(a)
24.10.2007
Poena
505
U pitanju je WDC WD10EARX-00N0YB0, windows ga vidi kao 30mb.
Formatiran vise puta i to nije pomoglo, googlao sam malo i video sam da postoji problem kao ovaj.
Da li je neko od vas imao ovakav problem i kako ga je resio?

Probano na vise pc-a, isto se ponasa, nije u garanciji, znaci kanta. :)

Шта показује Disk Management? Да га ниси качио на телевизор или дигитални пријемник да снимиш нешто?

Znam da je bilo problema sa nekim starim Samsung HDD-ovima, gde izgube kapacitet i ostane im samo tako nekih 30MB. To se rešavalo u njihovom programu za dijagnostiku ili tako nekako. Davno je bilo, pa se ne sećam više, ali pretpostavljam da može i tu da se reši na neki način.

Partition manager ili (mislim da se zove) hp low level format tool mi je resavao takve probleme vise puta....

Sent from my Galaxy S5

Evo sta pokazuje Disk Management.
Ne znam sta je prijatelj radio sa njim, samo mi doneo i kaze nece da radi. :)

1TB.jpg

Изгледа да није ретка појава а кажу да то решава рецимо HDD Capacity Restore ... прогуглај, мислим да је ово неко брљање плоче па погреши са капацитетом. Нађи програм са овим именом па пробај.

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1139&page=12

recovery_32mberror2.jpg

HDD Capacity Restore je uspesno povratio kapacitet hdd-a, samo sam imao problema na z77 platformi, iz nekog razloga program nije hteo da radi, dok na p45 je sve bez problema proslo.
Hvala.

jedna od stvari koja se upisuje u disk je in MAXLBA tj maksimalni kapacitet, tj broj sektora.
On kao i svaki drugi deo FW moze da se zezne....

Čovek se uči dok je živ, ja nisam čuo za ovu 30MB boljku do sada, kao ni za rešenje.
Dobro je, ipak nije u kanti završio hdd.

@duksa88 za to programče pišu da rešava problem na različitim hard diskovima (od različitih proizvodjača).
Besplatan softver koji edituje firmware hard diskova različitih proizvodjača i koji to radi automatski (i pouzdano)?
Imaš li možda više informacija o tome?

Čovek se uči dok je živ, ja nisam čuo za ovu 30MB boljku do sada, kao ni za rešenje.
Dobro je, ipak nije u kanti završio hdd.

@duksa88 za to programče pišu da rešava problem na različitim hard diskovima (od različitih proizvodjača).
Besplatan softver koji edituje firmware hard diskova različitih proizvodjača i koji to radi automatski (i pouzdano)?
Imaš li možda više informacija o tome?
Ima to jos od MHDD-a

ima na linuxu 'hdparm' koji moze takve stvari.
mislim da je to ova opcija:
-N Get/set max visible number of sectors (HPA) (VERY DANGEROUS)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno