Šta je novo?

WD.....gde......koji....koliko?

Rasputin

Čuven
Učlanjen(a)
26.12.2003
Poena
604
Gotovo sam 100% siguran da uzmem WD.
E sada koje su glavne razlike izmedju oznaka (JB,PB,BB i kojih sve jos ima) koji su najisplativiji?
Gde mogu da se nabave i koliko kostaju?(ako ima neko da mi iscupa i telefon firme ili dilera).
Da li imaju problema sto se sigurnosti podataka tice(da li se nekome desilo da kupi nove serije 80 ili 120 GB i da im riknu)?

Kada kupim disk, cime da ga testiram i kako? To jest koji su sigurni znaci da HDD dobro ili lose radi? i koliko treba da traje probni rad pre nego sto mu prepustim vazne podatke.

BB stari kojih vise nema, JB takvi sa 8MB kesa i njih jos ima.
PB ne znam sta je, LB su ovi novi sa "fluidnim" lezajevima, tisi disk u zivotu nisam video.

Imam par tih WD 80GB LB na lageru, samo u toj velicini.

Pozdrav!

ja sam pre par dana uzeo wd 120jb u adacom-u. Cena je 6650din i dobijas tri godine garancije. Disk se ne cuje za razliku od starog maxtora :beat:

Jaksa, Simpsone, recite mu :)

Pozdrav!

Samo JB serija sa 8MB kesha Panose...svi ostali, 1 godina.

JB zuje, raid varijanta je pogotovu bolna, mislio sam da je do primerka, al evo jaksa ce da potvrdi da je i on imao slicna iskustva...
nije bash za overall tihu masinu

Sasa je napisao(la):
BB stari kojih vise nema, JB takvi sa 8MB kesa i njih jos ima.
PB ne znam sta je, LB su ovi novi sa "fluidnim" lezajevima, tisi disk u zivotu nisam video.

Imam par tih WD 80GB LB na lageru, samo u toj velicini.

Pozdrav!

Ja sam cuo (video, i na ovom forumu i u Adacom-u) da je PB serija ta sa fluidnim lezajevima tako da bi mogli reci da je to otprilike isto. Ko ipak zna razliku ili o cemu se radi neka javi.
E, sada posto me bas zanimaju te PB ili LB serije ali od 120 GB(to je ipak neki minimum koji mi je potreban, mada nije iskljuceno da cu se nekako snaci i sa 80-icom) ili ako u dogledno vreme ne uspem da ih nadjem uzecu JB, ako iko zna gde sve mogu da se nabave i kolika je cena(u Adacom stizu, ali mora da se ceka jer im je ponestalo).

Sasa(ili Sasha), ako ti nije problem da mi kazes jos detalja za taj HDD koji si kupio, mislim na brzinu, grejanje, stabilnost u radu, i sve sto ti padne na pamet.

P.S. Kako merite temperaturu Hard diska?

nesharm je napisao(la):
Samo JB serija sa 8MB kesha Panose...svi ostali, 1 godina.

Da li sam dobro shvatio ovo sto si rekao?

Samo JB ima tri godine garancije ili si mislio na nesto drugo?

Ako bi to bilo tacno sta je po vasem misljenju bolje 3 god. garancije ili tisi disk? posto je u Adacomu cena za ova dva primerka indenticna.

Rasputin je napisao(la):
...
Da li sam dobro shvatio ovo sto si rekao?

Samo JB ima tri godine garancije ili si mislio na nesto drugo?

Ako bi to bilo tacno sta je po vasem misljenju bolje 3 god. garancije ili tisi disk? posto je u Adacomu cena za ova dva primerka indenticna.

Sta ce ti bilo cije misljenje ?
Zavisi od tebe , cenis li tisinu :beat:

Pozdrav , Misa...:boom:

Rasputin je napisao(la):
...
Sasa(ili Sasha), ako ti nije problem da mi kazes jos detalja za taj HDD koji si kupio, mislim na brzinu, grejanje, stabilnost u radu, i sve sto ti padne na pamet.

Da. kupio sam jedno 20tak komada, sve za licnu upotrebu ;).

Disk ?
Radi, extremno tih, brzina na oko a'la Maxtor, mrzi me da poredim, ne jurim 2-3% tj. ne znace mi. Mozda je brzi od Maxtora, mozda i nije.

Najvaznije je da lepo radi i da se ne cuje. Grejanje, ne, normalno.
Stabilnost u radu, kakvo je to glupo pitanje ? :)
Ono kao dal blokira u nekim aplikacijama zbog driveri ili directx-a ? :)

Pozdrav!

Dajte neki link za LB diskove posto ih na zvanicnom sajtu nema, ima samo JB i BB.

dardza je napisao(la):
Dajte neki link za LB diskove posto ih na zvanicnom sajtu nema, ima samo JB i BB.

http://www.google.com/search?q=wd800lb

Danas kupujem 120GB JB. jednostavno ne mogu da cekam da stigne fluid b. verzija iako cenim tisinu(neko je vec pitao)

A jel zuji?
proveri u apsolutnoj tishini
Ni moji se nisu chuli kad sam upalio masinu, ali tek kad je pao mrak i dosla tishina, chuo sam da zuje :(

Imam ja bre jednog tog JB u racunaru, zuji bre de ne zuji. Maxtor je za klasu tisi od njega, a ovi novi WD LB su stvarno necujni.

Pozdrav!

Vrh Dno