Šta je novo?

WD Elements Play

scheilinkin

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
03.12.2007
Poena
229
http://www.wdc.com/en/products/products.asp?driveid=863

zanimljivo kako nema Ethernet a sigurno će biti skuplji od Live-a pošto opciono dolazi ili sa 1TB ili sa 2TB. a eno vidim u manualu nema ni DTS - strašno :D

nema_DTS.jpg

Prilozi

• wd elements play 2.jpg
    wd elements play 2.jpg
    29.3 KB · Pregleda: 70
  • wd elements play.jpg
    wd elements play.jpg
    77.4 KB · Pregleda: 65
  • wd elements play 3.jpg
    wd elements play 3.jpg
    19.9 KB · Pregleda: 65
  • wd elements play 4.jpg
    wd elements play 4.jpg
    121.8 KB · Pregleda: 64
  • wd elements play 5.jpg
    wd elements play 5.jpg
    68.2 KB · Pregleda: 60
Kao da su ih izdali zivci...Gledali su druga resenja sa mogucnoscu ugradnje HDD...

ovo već ide kao konkurencija popcornu a200 koji je ~150€ uglavnom a bolji je bar zilion puta.

u nemačkoj of kors na akciji, inače je oko 180€ što je opet dobra cena.
samo mi žao što nemam mogućnosti da ga i nabavim iz EU, pošto kod nas neće nikad kod uvoznika
imaju samo c200 i košta 36k

u nemačkoj of kors na akciji, inače je oko 180€ što je opet dobra cena.
samo mi žao što nemam mogućnosti da ga i nabavim iz EU, pošto kod nas neće nikad kod uvoznika
imaju samo c200 i košta 36k

Pa da, naravno. :mad: A uvoznik još uvek prodaje sada zastareli A-110 za 24.000. Ludilo.

Postoji mogućnost da se naruči sa proizvođačevog sajta, ali šalju za Srbiju DHL-om, slanje je 48$, ali naši špediteri tako notorno deru sa cenama da je to nenormalno. A još i ona stavka da se carini sve preko 20 evra, ako je još uvek aktuelna. Nisam ništa naručivao iz inostranstva 2 godine. Eh... :wall:

A WDTV Live (kod nas 160, a trebalo bi da je 100€):mad: bih sutra uzeo samo kada bi puštao mkv sa multichannel FLAC-om koji dekoduje u multichannel PCM (kao što to radi A-200), s obzirom da su platili licencu samo za stereo PCM dekodovanje DD, DTS i sl. komercijalnih formata. Izgleda da mi je i dalje jedina varijanta LG BD570 ili 560, ako odlučim da mi ne treba WiFi.

Poslednja izmena:
Ja npr imam A110(možda sam spomenuo već par stotina puta :D ) i iako jeste već zastareo mogu ti reći da je i dalje sjajan i višestruko je bolji od Live-a. Cena jeste ludilo mada ja kad sam ga kupovao bilo je - samo da mi stigne pa kolko god da košta. Svaki drugi dan sam ih zasipao mail-ovima, mora da sam ih žešće smorio :).
realna cena A110-ke sad je oko 150€, a eno u bosni može za te pare da se kupi. u hrvatskoj je 1200kn što je slično. A200 je hardverski na znatno nižem nivou kvaliteta (osim procesora koji je bolji) pošto je sav od plastike, puno se greje i minijaturni ventilator koji hladi čip je bučan ko traktor (ako se stavi neka spužva ispod uređaja buka se smanji za 80% pošto se smanjuju vibracije).
sa cenom od 24000 naspram 22000 koliko je 570-ka od LG-a A110 je promašaj trenutno. takođe ne dolazi sa wifi dongle-om pa tu treba još 3000 dodati za TP Link dongle. 570-ka je kompletniji uređaj i od C200 jer za C200 moraš još i BD Drive da dokupiš a trenutno BD ČITAČ kod nas košta 10-ak hiljada. plus što 570-ka pokreće BD filmove za 18sec u najsporijem slučaju (nekad i za 9sec) dok C200-ki treba oko 2min da učita meni BD filma.

Baš ovih dana čitam razne testove LG BD plejera i uglavnom su vrlo pozitivni (osim recimo kvaliteta upscale-ovanog DVD sadržaja, mada to mi i nije toliko bitno, a i uvek može da se prebaci u m2ts (nažalost ne podržava MPEG-2 DVD u MKV kontejneru), pošto se ne žale na upscale mkv i drugih formata, samo na DVD.

A-200 je moćna mašina sa Sigma 8643 na 667 mhz (naspram 8655 na 500 mhz kod WD LIVE-a), ali jeste butt-ugly plastikaner. Čuo sam da od skoro ljudi kupuju i alu-kućište bez ventilatora da zamene postojeće plastično.

C-200 je zaista precenjen i mnogo je tu igranja potrebno da se sve lepo sastavi, skoro kao i HTPC. I čak i kompletno sastavljen sa BD-ROM, opet nekako daje utisak sklepane skalamerije. Ne znam da li je to do dizajna ili nečeg drugog, ali ne sviđa mi se previše. Po meni mnogo elegantniji je HDI Dune Base 3.0 bez Blu-ray čitača ili Prime 3.0 sa čitačem.

Ovaj Elements Play od WD-a ako i dođe do nas trebao bi biti cenovno kod Iamm-a koji je iako bugovit bolja opcija.
Nadam se da Syabas sprema barem Popcorn A 210 u nekom metalnom kućištu. kad se setim ni A100 nije ništa valjao pa su sa A110 ispravili sve.

To za upscale se lako resi ... Upscaluje se film nekim mnogo kvalitetnijim algoritmom nego sto player poseduje... Mada retko ko danas i pusta dvd-ove

Jel neko ima ideju gde da u Srbiji nadjem HDI Dune Base 3.0? Trazio sam u 4 firme koje je Dune istakao kao distributere, ali ni jedana nema uredjaj...

Hvala unapred!

Nazad
Vrh Dno