Šta je novo?

WD eksterni HDD

Imaš u bilo kom shop-u Pakomovom ili Comtarde-ovom 100%. Da ne bude da moraš da poručuješ ili čekaš kao što je kod većine retail-era.
Razlika u ceni je nešto mala između 160GB i 250GB, možda 1000 din max.

Evo posto i mene interesuje externi hard ali od 320 gb hteo bih da pitam koji model kupiti?Ima li neke bitnije razlike izmedju wd 320gb i transcend 320gb u kvalitetu rada harda?Znam da je transcend otporan na padove,bar tako pise ali me interesuje sta bi mi vi preporucili?Konkretno koji model i zasto?

Taj transcend je otporan na padove koliko i ming vaza :d
To shto je gumiran spolja i nije neka zastita od udaraca... od vlage mozda ali od udaraca jok.

U principu, oba su ista stvar u drugacijem pakovanju.
Jedina razlika je ta da uz Transcend dolazi takozvani "Y" USB kabal
koji omogucava da se disk spoji na 2 USB porta i tako mu "doturi" dodanu struju ukoliko se prikljucuje na stariji racunar
ili front panel USB kung-fu kucista koji ne mogu da isporuce dovoljno struje sa jednog USB porta.

Ukoliko ti ova gore stavka ne predstavlja glavni zahtev, sve se svodi na to da li hocesh narandzasto/sivi gumirani ili stylish elegant crni USB prenosni disk. 😀

Taj transcend je otporan na padove koliko i ming vaza :d
To shto je gumiran spolja i nije neka zastita od udaraca... od vlage mozda ali od udaraca jok.

U principu, oba su ista stvar u drugacijem pakovanju.
Jedina razlika je ta da uz Transcend dolazi takozvani "Y" USB kabal
koji omogucava da se disk spoji na 2 USB porta i tako mu "doturi" dodanu struju ukoliko se prikljucuje na stariji racunar
ili front panel USB kung-fu kucista koji ne mogu da isporuce dovoljno struje sa jednog USB porta.

Ukoliko ti ova gore stavka ne predstavlja glavni zahtev, sve se svodi na to da li hocesh narandzasto/sivi gumirani ili stylish elegant crni USB prenosni disk. 😀
Hvala na odgovoru.Najverovatnije ce biti wd320gb.Drugar ima takodje wd320gb i odlicno ga sluzi.

Postoji i Passport Studio verzija sa Black Edition 2.5" diskom unutra i firewire/usb interface-om. Cena mu je ~2k din veca od "obicnog" passporta.

Nazad
Vrh Dno