Šta je novo?

WD down ...

chundra

Čuven
Učlanjen(a)
31.12.2003
Poena
619
Ode jos jedan WD, vidim nisam jedini ...
Radi se o 320 aaks, naravno, plavi :)

Bios ga ne prepoznaje, sumnja se na elektroniku?
Gde je resenje problema? Ko radi zamenu elektronike, bez "spasavanja podataka"?

Meni je otisao bio 2500aaks odjednom, pred novu godinu doduse...

Nego zasto naravno plavi? :)

da te razocaram u 90% slucajeva nije elektronika,( i da jeste zamena ne pali)
a odgovor na tvoje drugo pitanje mislim niko, odneses na garanciju dobijes drugi...

Stare fore sa menjanjem elektronike vise ne pale na WDu? :S :/

Kako uopste naterati takav disk da proradi?
Kod mene se disk zavrti jedno 30s max i zatim umiri potpuno, ploca ga ne vidi najverovatnije je glava za citanje zaglavljena.

Kako uopste naterati takav disk da proradi?
Kod mene se disk zavrti jedno 30s max i zatim umiri potpuno, ploca ga ne vidi najverovatnije je glava za citanje zaglavljena.

Nije glava zaglavljena
nego jedna od glava ( ima ih vise , u zavisnosti od gustine ploca, 2, 3, 4,....)
nije ispravna i disk se ne inicijalizuje ...
sto ce reci disk je neispravan !!!!!

Onda na garanciju ili u proces " spasavanja podataka "...

@ condor
Ista je situacija i sa ostalim proizvodjacima. Velike su gustine zapisa, mikronske razlike od mehanike do mehanike postaju bitne, a elektronika sve to uzima u obzir kako bi disk bio u stanju da se ispravno inicijalizuje i kalibrise. Dakle, elektronika je "vezana" za svoju mehaniku i 99,9% su sanse da drugi disk nece proraditi sa njom. Postoje nacini da se to prevazidje ali to je vec druga prica. :)

@ condor
Ista je situacija i sa ostalim proizvodjacima. Velike su gustine zapisa, mikronske razlike od mehanike do mehanike postaju bitne, a elektronika sve to uzima u obzir kako bi disk bio u stanju da se ispravno inicijalizuje i kalibrise. Dakle, elektronika je "vezana" za svoju mehaniku i 99,9% su sanse da drugi disk nece proraditi sa njom.

Tako znaci... Hvala na pojasnjenju!

Postoje nacini da se to prevazidje ali to je vec druga prica. :)

Upravo ovo bi bilo moje sledece pitanje, preduhitrio si me! :D Znaci, teeeeoretski bi bilo moguce prevazici problem... Hm, nadam se da nikad necu doci u situaciju da trazim dalji odgovor na ovo pitanje. ;)

@chundra
Srecno!

Dobro je to sto WD daje tri godine garancije :)

Ili 5 ako kupish Black seriju, RAID edition ili raptor-e. ;)

Jedino nije dobro ako ti otkaze disk u garanciji, nemozes da ga zadrzis zbog podadaka i ako je neispravan vec moras da ga vratis kako bi dobio nov.
Sto je po meni losa varijanta, samo se pitam sta rade sa tim diskovima verovatno ih bacaju sto nije korektno prema kupcu, kad su u pitanju druge komponente to je ok ali ovde se ipak radi o podacima.
Garancija bi trebalo da je malo drugacija ali niko nije razmisljao u tom smeru.

Pa postoji par svetskih firmi za spasavanje podataka cije usluge ne ponistavaju garanciju ali i naplacuju fino :)

Vrh Dno