Šta je novo?

WD crko...

BelThaZoR

Slavan
Učlanjen(a)
13.04.2006
Poena
370
Imam dva WD od po 250GB, identicni diskovi kupljeni sa par meseci razlike, i pre par nedelja jedan od ta dva mi je crko, zajedno sa polovinom kompjutera, bez vidljivog uzorka, ali u servisu im "smrdi" na probleme sa naponom. Interesuje me da li bi se isplatilo da menjam elektroniku, da sa ovog ispravnog (snimio sam sve podatke sa njega na novi) stavim na ovaj koji je riknuo da bih bekapovao podatke... To sam uradio jednom sa nekim starim Quantumom, naso sam model iz iste serije, samo veceg kapaciteta, i uspeo sam da izbekapujem lepo... Na disku imam manje vise vazne stvari i neke koje bas ne bih da ponovo danima skidam...

Imam dva WD od po 250GB, identicni diskovi kupljeni sa par meseci razlike, i pre par nedelja jedan od ta dva mi je crko, zajedno sa polovinom kompjutera, bez vidljivog uzorka, ali u servisu im "smrdi" na probleme sa naponom. Interesuje me da li bi se isplatilo da menjam elektroniku, da sa ovog ispravnog (snimio sam sve podatke sa njega na novi) stavim na ovaj koji je riknuo da bih bekapovao podatke... To sam uradio jednom sa nekim starim Quantumom, naso sam model iz iste serije, samo veceg kapaciteta, i uspeo sam da izbekapujem lepo... Na disku imam manje vise vazne stvari i neke koje bas ne bih da ponovo danima skidam...

da li bi ti se isplatilo samo ti znas :D!
u sustini, zamjena elektronike ti je max 3min posla, tako da ti to ne bi trebalo biti tesko :p

Nisam se bas najbolje izrazio, pisao sam u zurbi :D
Generalno me interesuje, s obzirom da mozda i nije do elektronike, da li postoji neki jednostavan nacin da se proveri da li je elektronika otisla, jer ako je motor otisao i ako stavim novu elektroniku, velika je verovatnoca da mi i ta ode???

po meni,
ako se hdd ne vidi u biosu i/ili windows a cuje se da radi je otisla elektronika,
ako se ne cuje da radi a vidi ga bios/windows onda je mehanika.

po meni,
ako se hdd ne vidi u biosu i/ili windows a cuje se da radi - otisla je mehanika,
ako se ne cuje da radi onda je - elektronika

po meni,
ako se hdd ne vidi u biosu i/ili windows a cuje se da radi - otisla je mehanika,
ako se ne cuje da radi onda je - elektronika

ili motor...
zato mora dobro da se slusa

verujem da je tako, ipak ste vi veci poznavaoci materije a i imate ogromno iskustvo,

ali sam imao jedan quantum fireball lct10 koji nije bio vidljiv za bios i windows ali je se cuo da radi,
zamenio sam mu elektorniku i radio je normalno.
pa sam se vodio ovim, doduse bilo je pre 100 godina.

Poslednja izmena:
verujem da je tako, ipak ste vi veci poznavaoci materije a i imate ogromno iskustvo,

ali sam imao jedan quantum fireball lct10 koji nije bio vidljiv za bios i windows ali je se cuo da radi,
zamenio sam mu elektorniku i radio je normalno.
pa sam se vodio ovim, doduse bilo je pre 100 godina.

svaki proizvodjac ima seriju pa model pa mozda i po reviziju kod koje se pojavljuju
problemi. Recimo kvarovi maxtora i qvantuma nemaju veze, ali kvarovi
maxtora dm8 i dm9 nemaju veze, pa kvarovi dm8 odredjene serije se ne kvare kao dm8 druge serije itd itd...

Jedino sigurno je da ako cujes neko cangljanje to znaci da je mehanika u pitanju...sve drugo moze da bude a i ne mora.

Moze da se prijavljuje u biosu kako treba ali da je opet elektronika u kvaru.

e take sam ti srece - elektronike nisu kompatibilne... inace HDD ne daje nikakve znake zivota :D nit se cuje nit se vidi

Jedino sigurno je da ako cujes neko cangljanje to znaci da je mehanika u pitanju...sve drugo moze da bude a i ne mora.

Moze da se prijavljuje u biosu kako treba ali da je opet elektronika u kvaru.

ne mora ni to da znaci, davno bese Quantum LCT recimo....
a i wd cesto zna da lupa kad je elektronika..
mora da se prica o tacno tipu, ogomna je oblast da bi moglo da se generalizuje

Vrh Dno