Šta je novo?

WD book 750gb posle formata!!!

ceta

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2005
Poena
630
WD book koji posedujem sam formatirao jer je bio na fat32 a sad sam stavio ntfs format. Pre formatiranja je radio korektno osim sto velike fajlove nisam mogao kopirati na njega. Sad posle formatiranja i prebacivanja na ntfs kad prebacujem npr neki film u pocetku ide 60mb u sekundi posle padne na 1 ili 2 mb i treba mu citava vecnost da dovrsi kopiranje. Ima li neko ideju sta raditi. Jos da kazem da sam pri formatiranju izgubio i sav softver, koji je bio na njemu. Da li je mozda to uzrok

Kako si radio reformat?
Jesi li iz Win-a, ono desni klik, format?
Ili iz disk management-a, desni klik, pa format?
Da li je bio full ili quick format?

Kako bilo, uradi ponovo, full format iz Win-a (ako nisi uradi ponovo, neće da škodi).
Pozz

Poslednja izmena:
Format sam radio iz Win-a. desni klik - format. Pokusacu i iz disk men.

Ne vredi, i dalje radi do pola fajla dobro a kasnije stane i ni makac. Da napomenem to se desava samo kad kopiram na disk. a kad sa njega kopiram ide bolje. Ima li neka ideja:wall:

Da nosis u servis?

Ajde uradi HDtach test pa okaci da vidimo.

Koji Win koristiš?
Imam sličan problem na Win7: eksterni disk nakačen na lap preko USBa, bilo kakva kopiranja, sa/na njega su očaj. Transfer rate posle nekog vremena bude oko 800kB/s. Particije su NTFS. U Win XP i Ubuntuu ili bilo kom drugom sistemu sve radi kako treba.
Probano na još jednom laptopu sa istim diskom, ista stvar.
Izgleda da 7ica ima nekih problema s tim.
Ako neko zna rešenje neka javi

Poz

Kod mene je 7ica, i imam My Book 500GB jos jedan u CM kucistu obadva NTFS, ali nikad nikakvih usporenja ide prilicno brzo koliko USB veza dozvoljava.

Sigurno je neki konflikt sa 7icom. Sada sam raskačio disk i ponovo ga priključio i izbacio mi je onu poruku za USB1.1, međutim Everest ga vidi kao USB2.0. Probao sam sa nekim drugim kablom, koji je duži, ali to mu je previše, ne može da prepozna disk bez dodatne struje. Nije do diska jer pod XPom i Linuxima radi odlično. Nema SMART grešaka ni bad sectora. Šta može biti...
Probao sam update drajvera preko Win Update-a, nema novijih.
Sinoć nisam mogao da gledam Kuma u HD jer je seckao zbog transfera...

EDIT: Rešeno

Na istom USB Hub-u mi je uključen CM stalak za lap, a u njega miš koji je USB1.1 tako da je obarao ceo Hub na USB1.1.
E sad, to je opet radilo na drugim OSovima, tako da ostaje da drajveri za čipset nisu baš kako treba.

@ceta: Izvini za upad u temu, ali koristiće nekome :)

Poslednja izmena:
Probao sam HD tach ali Win7 ga nece:crash: Inace i pre formatiranja sam koristio win7 i radilo je sasvim ok. Ostaje mi da probam na drugom racunaru, pa da vidim sta se desava sa njim.

U kom smislu neće? HD Tach radi na 7ici.

Probao na laptopu OS XP ista situacija!! Da li je moguce da sam ga formatiranjem zeznuo:crash:

Ako sumnjas na to formatiraj ponovo, ali nemoj quck format nego full.

Pa koliko traje full format? Posle jednog sata stigao je do 1% pa sam odustao, misleci da nesto nije u redu:S:

Ako mu je trebao sat vremena da formatira 1% hard je definitivno neispravan, nosi i reklamiraj.

Kupljen je prošle godine u avgustu, ali sam izgubio račun. Dobio sam ga poštom od Pakoma. Nisam još stigao da ga odnesem u servis.

Odneo u servis, medjutim čovek mi kaže da ne može da ga popravi. Navodno je otišao sam disk. U kućište je probao drugi disk i on je radio kako treba. I dalje kad čitam podatke sa njega radi dobro a kad zapisujem, nikako. Ne znam šta da radim, da li da ga otpišem za sva vremena:crash:

Jesi li odneo u Pakomov srvis?
Jesu li ti prihvatili garanciju bez fiskalnog, na osnovu serijskog broja u bazi?
Ako ti prihvataju garanciju menjaj, ako ne, šta da ti kažem, disk je za baciti, pošto je skroz nepouzdan, ja tu ne bi držao ni film skinut sa interneta, a ne nešto iole bitno.

Vrh Dno