Šta je novo?

WD Black 4TB umire posle samo 70-ak power on dana ?

Morgoth

Poznat
Učlanjen(a)
23.12.2020
Poena
32
Pozdrav ljudi !

Sasvim slucajno sam upalio Sentinel da vidim sta se desava sa potpuno drugim hardom koji je bio sumnjiv, i vidim da je novi WD Black u racunaru u katastrofalnom stanju.

Ovaj count bad sectora je u medjuvremenu porastao malo na skoro 5000, dok je count weak sektora blago pao.

Deep scan na HD Tune-u je izbacio 24% damaged blocks.

WD-ov Dashboard HD tool izbacuje error 07 prilikom SMART diagnose test-a, inace kaze da je healthy, ali ne moze da odradi test.

Kontaktirao sam Tehnomaniju u vezi proizvoda, jer je kupljen kod njih pre malo manje od dve godine, i rekli su mi da su oni odgovorni samo do 6 meseci od kupovine i uputili me na ovlasceni servis.

Da li ovo moze da bude neka brljotina koju bi zero fill mozda mogao da resi, i da li iko ima iskustva sa ostvarivanjem garancije na WD Black ?

Hvala

SENTINEL.jpgHDTUNE.jpg

Kao da je razoren plotovanjem. Probaj format pa ako bude isto reklamiraj dok je pod garancijom

Jasna stvar, samo kome da ga reklamiram?

Tehnomanija kaze da su oni odgovorni samo do 6 meseci. Jel imate nekog iskustva?

Dobavljaču naravno!

Samo ćeš sebi napraviti problem ako ga odneses u tehnomaniju

WD daje pet godina garancije na Black seriju tako da vam moraju uvažiti garanciju. I Asbis i Kimtec su izlistani na WD sajtu kao uvoznici za Srbiju pa probajte tamo. Ukoliko se budu pravili mutavi, prijavite problem direktno WD supportu.

WD daje pet godina garancije na Black seriju tako da vam moraju uvažiti garanciju. I Asbis i Kimtec su izlistani na WD sajtu kao uvoznici za Srbiju pa probajte tamo. Ukoliko se budu pravili mutavi, prijavite problem direktno WD supportu.
Joj, pre 10ak godina sam zamenio bio jedan wd black tik pred istek garancije bez problema, cini mi se da je tada bio kimtec. I tek sam sada shvatio, zahvaljujući suprugi advokatu, da moram da nadjem garanciju da vidim ko je pecatirao garanciju i koga da jurimo, nasao sam fiskalni i fakturu i mislio sam to je to😂😂😂

U asbis nosi, nemoj da gubis vreme preko tehnomanije i da isterujes pravdu proucavavsi zakon o zastiti potrosaca.
U asbisu ces to da resis, u tehnomaniji samo da gubis vreme.

Napisao je u nekoj od tema da je kupljeno preko firme, tako da Zakon o zaštiti potrošača nije aktuelan u svakom slučaju.

Samo jedno pitanje: kako 70 power on dana, a kupljen prije malo manje od dvije godine? :unsure:

Napisao je u nekoj od tema da je kupljeno preko firme, tako da Zakon o zaštiti potrošača nije aktuelan u svakom slučaju.
Ne bih da me "zakonodavac" pogresno razume ali i firme su potrosaci kad kupuju sredstva za rad...

Nazad
Vrh Dno