Šta je novo?

WD black 2 TB problem

Milanche21

Cenjen
Učlanjen(a)
06.08.2013
Poena
159
Imam jedan SSD na komem mi je windows i cetri pet igara i imam drugi hard disk na kome su mi muzika filmovi i ostalo to je ovaj WD black 2 TB. Kada upalim kompijuter sve je normalno udjem u my compiuter i oba diska su registrovana ali posle nekog vremena kda kompijuter radi malo duze kada igram neku igru i izadjem krenem da upalim muziku i hard disk nije registrovan nema ga u my compiuter-u .Kada resetujem kompijuter on se pojavi . Dali neko zna u cemu je problem. Hvala unapred . :)

Najcesce je problem do kablova i loseg kontakta, diskonektuj sata kabl pa sve prikljuci ponovo...
Takodje, nije lose da poteras neku dijagnostiku, hd tune ili sentinel...

Na sta tacno mislis koju diagnostiku uradio sam bencmark test i read i write je 117 MB/s makimum mu je 125 MB/s nego linija na diagramu nije ravna nego sitno reckava dali je to ok .

Napisao ti je Marti Misterija, skini hd tune ili sentinel... i pogledaj sta ti pisi koliki je health, imas li losih sektora itd...

Meni su puno puta pravili problem losi SATA kablovi, kao sto je napisao Marti Misterija. Dakle, probaj da zamenis za kvaliteniji kabl i resices problem..

Ma sa ovim HDD izgleda vlada neki virus moji krci nema testa koji nisam radio sve je ok kabove mnejao... i nista:d

Vadi šta možeš iz njega, Partiton Master pa "ubiješ" particije, Wipe sve pa ponovo particije i format, to ume da sredi gomilu problema.

Ma sa ovim HDD izgleda vlada neki virus moji krci nema testa koji nisam radio sve je ok kabove mnejao... i nista:d

Svi hard diskovi se generalno cuju, neki manje neki vise. WD brunda, Seagate cakce, Hitachi pisti, Samsung je obicno imao tise hard diskove.

Svaki disk se cuje, WD Black posebno! Pre nego krenes u brisanje bilo cega, moras da budes siguran da je virus (koji u principu ne moze da izazove nikakvo krchanje, osim da se disk cuje u radu). Poteraj antivirus, malware i spyware programe. Sa druge strane, nikakav virus ne dovodi do toga da ti disk jeste pa nije vidljiv iz sistema.

Ma sve sam probao od toga i nista...tacno svaki ponekad malo (krkne,kraci kako se vec kaze) ali moj standardno krci non-stop sve testove radio,formirao ga opet,menjao kablove ma nista..nije radio to dok nisam zamenio plocu i kuler od tog dana sizi:d jedino da ga vratim na sata 2 mosto je on sata2 na sata3 maticnoj i sata ulazu...ako i to uspe ima da kontaktiram ove iz Segate kompanije da mi zamene sigurno ce mi dati nov iako je star par godina i ima 13000sati (neznam tacno godine jer mi je doso u kupljen ps polovan) bice im izlozbeni exponat kod njih u firmi za ginisa:d

Vrh Dno