Šta je novo?

WD 640GB Caviar black, NEISPRAVAN

cipiripi

Slavan
Učlanjen(a)
16.06.2008
Poena
309
uzeo sam gore navedeni disk po ovome oglasu , jer mi je trebao za rodjaka hitno..
////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
Western Digital 640GB BlackOglas: 103833Ponuda->Privatno lice->Nova roba- WD6401AALS Black sata2 32Mb cashe, potpuno novi neotpakovani

-http://www.pakom.com/KatalogProizvoda/OpisProizvoda.aspx?sifra=9016259

-Cena: 4500dinCena: 1 EURInformatika->Komponente(Postavljen: 30.09.2009. 12:45) Bane
Zvezdara
BeogradPošalji e-mail autoru oglasa
Phone: 065/ 436-90-30:smash::wall:
Mobile: 065/ 436-90-30:smash::wall:
/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////
i ispostavilo se da je obicna PREVARA. disk jeste nov, bio zapakovan... , ali neispravan.lik koji mi ga prodao nece da ga zameni kaze da nema garancije.da li postoi neka mogucnost normalno uz nadoknadu da ga negde zamenim ..popravim, posto ga bios ne vidi.zvao sam ove iz pakoma i kimteka , disk nije uvezen preko njih.
moli bi za neki savet , pomoc osim ono baciga..:banana:pristao bi da solidno doplatim , jer od diska nemam nista.0646137889,jacu pozvati, ako ima neka solucija.pozz

Poslednja izmena:
a da probaš u nekoj drugoj mašini?

odakle ga je taj lik nabavio?

zašto mu ne vratiš nazad?

A ja na Black 1TB dobio 5 godina garancije :) Jes da je kostao skoro 8k dinara ali vredi.

A sto se tice tog diska, ja bih mu to vratio, a on nek ti vrati pare... Kako moze nesto neispravno da proda ? Aj da se pokvario posle par dana ili nekog vremena pa *** onda ako nema garanciju, al ako je bio neispravan cim si ga stavio onda ne znam, ja bih mu vratio to...

Poslednja izmena:
a da probaš u nekoj drugoj mašini?

zašto mu ne vratiš nazad?
probato na vise masina..probato i da se postavi dzamper izmedju pina3 i 4.nevredi disk vrti, ali nevidi ga bios.pri pokuaju instalacije windowsa lampica od hd na racunaru svetli..iako ga bios nevidi...ali na mestu kad treba da se vidi disk i da se partticionise , pukne izbaci gresku da nevidI disk.

lik je sa pc berze..
nece da kaze.da bi naposletku rekao.. RECIMO da je nabavljen iz Srbije, ali vec sam zvao ova dva uvoznika , kazu da ga nemaju na listi.

Poslednja izmena:
A ja na Black 1TB dobio 5 godina garancije :) Jes da je kostao skoro 8k dinara ali vredi.

A sto se tice tog diska, ja bih mu to vratio, a on nek ti vrati pare... Kako moze nesto neispravno da proda ? Aj da se pokvario posle par dana ili nekog vremena pa *** onda ako nema garanciju, al ako je bio neispravan cim si ga stavio onda ne znam, ja bih mu vratio to...

nece da vrati.i mene je izasao 5100 din sa ptt.
sto se tice garancije ..rekao je on meni da hd nema garanciju.posto sam video da nije otpakivan,probao sam ga posle 10tak dana, nesumnjajuci..
na moj poziv kada sam mu rekao da hd ne radi, kaze mi imao si garanciju 5dana, a proslo 10. da sam ga ja cuo da ima garancija 5 dana sigurno bi ga probao odmah , isti dan, ali mi nije rekao za nikakvu garanciju. ali nije mi jasno sta znaci 5 dana vise sem prevare..
ma nudio sam ja kombinaciju da mu uzmem jos jedan a da mi ovaj samo zameni..ili da doplatim za 1TB.. MA NI DA CUJE..da mi bar hoce reci odakle je disk nabavljen..
a drugo mislim da neznaci nesto mnogo sto nije disk otpakivan,jer onaj var na kesici je bio delimocno rastavljen,ipak sam se pouzdao u postenje..

Poslednja izmena:

Prilozi

• sshot-3.png
    sshot-3.png
    58.2 KB · Pregleda: 188
Poslednja izmena:
Pa po serial-u jeste uvežen u Srbiju (ili Crnu Goru), ali mislim da ćeš bez baze podataka Pakom-a ili KimTec-a teško ući u trag. Eventualno da pišeš WD-u i objasniš im svoj "slučaj", pa da ti oni eventualno kažu preko koga je ušao u zemlju (iako ti je to slaba uteha, s obzirom da garanciju ne moraju da ti uvaže jer nemaš fiskalni).
Ovo je po 100-ti put nauk - HARD DISKOVI SE NE KUPUJU BEZ PISANE GARANCIJE.
Možda mu je npr. hard jednostavno ispao i pao, pa sad hoće da ga uvali.
Možda su namere prodavca korektne, ali eto, zalomio se loš primerak.
Možda...

p.s. jel to ovaj oglas:

- WD6401AALS Black sata2 32Mb cashe, potpuno novi neotpakovani

-Cena: 4500din

ili ovaj:

160gb wd1600AAJS BLUE...25eur
320gb wd3200AAKS BLUE...30eur
500gb wd5000AAKS BLUE...40eur
640gb wd6400AAKS BLUE...45eur
640gb wd6401AALS BLACK...50eur
1tb wd10EADS GREEN...65eur

Novo, fabricki upakovano sa garancijom!!!

Poslednja izmena:
Pa po serial-u jeste uvežen u Srbiju (ili Crnu Goru), ali mislim da ćeš bez baze podataka Pakom-a ili KimTec-a teško ući u trag. Eventualno da pišeš WD-u i objasniš im svoj "slučaj", pa da ti oni eventualno kažu preko koga je ušao u zemlju (iako ti je to slaba uteha, s obzirom da garanciju ne moraju da ti uvaže jer nemaš fiskalni).
Ovo je po 100-ti put nauk - HARD DISKOVI SE NE KUPUJU BEZ PISANE GARANCIJE.
Možda mu je npr. hard jednostavno ispao i pao, pa sad hoće da ga uvali.
Možda su namere prodavca korektne, ali eto, zalomio se loš primerak.
Možda...

p.s. jel to ovaj oglas:

- WD6401AALS Black sata2 32Mb cashe, potpuno novi neotpakovani

-Cena: 4500din

ili ovaj:

160gb wd1600AAJS BLUE...25eur
320gb wd3200AAKS BLUE...30eur
500gb wd5000AAKS BLUE...40eur
640gb wd6400AAKS BLUE...45eur
640gb wd6401AALS BLACK...50eur
1tb wd10EADS GREEN...65eur

Novo, fabricki upakovano sa garancijom!!!
GORNJI OGLAS.
evo pre 5 min sam se cuo sa likom koi mi je prodao disk..kaze da nije uvezen preko firmi iz Srbije.. evo SN
ako neko ima neku soluciju neka ponudi
S/N WCASY5788533
ma nije mi toliko za hd,KOLIKO MRZIM SITNE PREVARE:mad:

Poslednja izmena:
zasto ne slikas gornju str hard diska ,gde je etiketa i okaci ovde da se vidi koji disk si to uzeo???

zasto ne slikas gornju str hard diska ,gde je etiketa i okaci ovde da se vidi koji disk si to uzeo???

Pa lepo je rekao WD 640 Black, a po serial-u jeste ušao u Srbiju (ili Crnu Goru).

http://websupport.wdc.com/warranty/warrantyresult.asp?rnd=04800183

Kako stvari stoje garancija do 2014, bar po WD-u.

edit: važi i za npr. Mađarsku:

http://websupport.wdc.com/warranty/warrantyresult.asp?rnd=08857342

Tako da pitanje je kako je ušao u Srbiju, ali sve mi se čini da je u pitanju šverc-komerc i da je garancija pa-pa.

Poslednja izmena:
Znaci nije donesen iz Kine ili Indije npr, nego ga je uvezao neko iz regiona..kako su ga nekad zvali CEE(Central&Eastern Europe)..

Poslednja izmena:
У првој поруци кажеш да ти је требао диск Хитно (за рођака).
У петој по реду кажеш да си га пробао-тестирао после 10 дана
Где је ту логика?4
Кад купујеш нешто ваљда је ред кад то донесеш дома проверити да ли је исправно, да ли ради, а не рећи - Одлично управо сам стукао неке паре, јој како је у лепој-неотвореној амбалажи, немам ил нисам ни питао за гаранцију али је сигурно све Ок.
Ово ти је одличан наук за убудуће да кад приметиш неку примамљиву понуду не трчиш као мува на ... већ да користиш то што имаш на раменима и питаш све што би те могло занимати јер новци су твоји.

Ja se slazem , neka radna garancija se podrazumeva, ali i meni bi bilo sumljivo
da me neko zove 10 dana kasnije i tvrdi pazar na neki problem.

У првој поруци кажеш да ти је требао диск Хитно (за рођака).
У петој по реду кажеш да си га пробао-тестирао после 10 дана
Где је ту логика?4
Кад купујеш нешто ваљда је ред кад то донесеш дома проверити да ли је исправно, да ли ради, а не рећи - Одлично управо сам стукао неке паре, јој како је у лепој-неотвореној амбалажи, немам ил нисам ни питао за гаранцију али је сигурно све Ок.
Ово ти је одличан наук за убудуће да кад приметиш неку примамљиву понуду не трчиш као мува на ... већ да користиш то што имаш на раменима и питаш све што би те могло занимати јер новци су твоји.

batice , ti mora da radis u policiji, pa se fatas za svaku rec, ili onako usput da mlatnes po neku. S E R E M se u hard disk, samo mrzim PREVARE.Ja ne trazim u ovim postovima od ,,prodavca,, da mi vrati LOVU,ni HD da zameni,vec NEKO ako moze za PARE-NOVCE, zameni, popravi..HD.Kako bi ti za svoje novce ovo gore proverio?...jedino da si otisao kuci licno kod njega i prikovcao ga na racunar.. Ma da sam ga probao isti sat , on bi se fatao za post expres da su oni ispustili HD..kao sto mi je vec rekao.znaci kad hoces nekog da prevaris, bitno je samo da lovu uzmes na minut i tu je prici kraj.teraj ti posle kapOm vetar:guitar:
Temu nisam pokrenuo da bi plakao kao neka baba, VEC REKAO SAM GORE..
molim ADMINE da zatvore ovu temu, jer nije zanimljivo..

Nema potrebe da je zatvore, možemo i dalje valjda da konverziramo kao ljudi.
Znam da si iznerviran (ko ne bi bio), ali kao što si i sam svestan napravio si stratešku grešku što si:
1. Kupio hard disk bez pisane garancije - NIKAD, ali NIKAD hard bez garancije
2. Pristao da ti se takav hard bez garancije šalje express službom - da si samo jednom video kako se odnose prema paketima nikada na ovo ne bi pristao.
3. Kupio preko pc berze - ne bih da pljujem, ali tamo ima mnogo više gamadi nego ovde, eto.
Ovo pišem ti pišem jer sam i ja svojevremeno popio isto i opametio se.
Hard UVEK uz papire, nikad slanje.
Pozz i sretno sa hardom.

p.s. popravka ti se iopšte ne isplati.

Ipak je tema kako da covjek rijesi problem:
1. Na WD sajtu je alti oznacen kao "Retailers/Online E-tailers" sta god to znacilo. U svakom slucaju su najblizi samom WD-u.
2. Kontaktiraj Alti i objasni ljudima kako si kupio HDD i da je sa njim problem kakav jeste. Ako iko moze da rijesi problem u direktnom kontaktu sa WD to su oni.
Mislim da ti je ovo najbolja varijanta. Pakom i KimTec su cudne firme, i nisu bas za saradnju ovog tipa.

I ne kupujte preko oglasa, jer je garancija najveci problem. A taj "prodavac" moze da glumi ludilo kad mu se pojavite sa problemom. Prica - "ja cu njemu razbiti glavu" ne pije vode, jer je to krivicno djelo i tek to onda "poskupljuje" cijelu temu :)

možda je hard i bio ispravan kad ga je lik poslao (svi oni prolaze neku proveru ispravnosti pre pakovanja)

međutim hard disk se jako lako kvari ako se lupa snjim, a slanje kurirskom i nije baš najpametnije sa takvom komponentom, pogotovo kakvi su ovi divljaci bacaju sve na gomilu ne znajući šta je unutra a vožnja truckanje... sve to može da s**** hard.

jedino da probaš kao što reče čovek da nazoveš alti i da pitaš da li bi ti neko moglao poslati taj hard nazad uz neku naknadu pa da bar koliko toliko ublažiš stanje.

a kakve ovo ima veze sa bench forumom :)

pa dobro, nego ja sam prvo kontao da je kupio od nekog ovde :)

Ja se slazem , neka radna garancija se podrazumeva, ali i meni bi bilo sumljivo
da me neko zove 10 dana kasnije i tvrdi pazar na neki problem.

I ja se slazem u potpunosti!!!Ni ja ti nebi verovao da si ga tek tad otvorio,mozda je i tebi ispao pa oces ti njega da prevaris.Meni vise lici da si ti prevarant a ne on.Covek ti je posteno dao radnu garanciju 5 dana koliko mi se cini,i rekao ti da nema garanciju na papiru.A ti si ga stavio u komp HITNO posle 10 dana, i sta ocekuje da ti vrati pare!?!Neka mi neko kaze da sam lud

nece da vrati.i mene je izasao 5100 din sa ptt.
sto se tice garancije ..rekao je on meni da hd nema garanciju.posto sam video da nije otpakivan,probao sam ga posle 10tak dana, nesumnjajuci..

Izvinite me shto lajem ali pravi si pajser!
WD6401AALS u radnji koshta 5300 - 5500din, sa garancijom 5 godina, a ti si kupio od sumljivog lika sa sumljivog sajta za 200din manje?! :bottle:

Nikada nikada HDD preko dostavne sluzbe.

I ja se slazem u potpunosti!!!Ni ja ti nebi verovao da si ga tek tad otvorio,mozda je i tebi ispao pa oces ti njega da prevaris.Meni vise lici da si ti prevarant a ne on.Covek ti je posteno dao radnu garanciju 5 dana koliko mi se cini,i rekao ti da nema garanciju na papiru.A ti si ga stavio u komp HITNO posle 10 dana, i sta ocekuje da ti vrati pare!?!Neka mi neko kaze da sam lud

nije mi jasno samo kako znas detalje koje smo na fon pricali..:wave:
rekao sam da sam uzeo disk BEZ GARANCIJE. NAJVEROVATNIJE OD TEBE..
za garanciju od 5 DANA SAM SAZNAO TEK POSTO SAM TE NAZVAO...kada sam ustanovio da je disk smece.
hebo hard disk, ko laze neka sve petorostruko da na lekove za mama tatu.. sebe..
nisi ti lud..ti si GLUP.

Poslednja izmena:
pa napisao si u postu #5

pa radna garancija je usmena, nema papirne potvrde. to je normalno da ako prodajes nesto polovno das nekih nedelju dana radnu garanciju. ako je nesto neispravno najcesce ne radi odmah. mada moze nesto i posle mesec dana da crkne. veoma je neisplativo kupovati polovan hard disk, ko zna gde je bio i u kakvim uslovima je radio.

Cipiripi, postoji li garancija na bakarnim plocama? Garancije se dele na "usmenu" i "na papiru", trece nema. Odomaceni izrazi koje svi koriste.

Ako ti je covek dao radnu garanciju 5 dana, to koooliko toliko ide tebi u korist da neces biti izjeban. Al` realno, greska je tvoja sto nisi proverio. Sa druge strane, vrlo je moguce da te on nije izjebao, nego je kurirska sluzba! Oni pakete bacaju kao da su jastuci. Da si citao temu o kurirskim sluzbama i "ispala", video bi koliko je to cest slucaj.

Nego polemika "ko je napravio ******" nigde ne vodi, posto se ne moze utvrditi ko je krivac, kurirska sluzba ili on.

Kontaktiraj alti, vidi moze li bilo sta da se uchini bez pisane garancije, a kao krajnju soluciju, probaj sa menjanjem elektronike sa identicnim hdd-om, cisto da se ustanovi `de je kvar...Mozda na oglasima naletis na ispravnu elektroniku, ili pak, nekom prodash svoju ako ti je mehanika crkla.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno