Šta je novo?

WD 4 Tb Red + problem

Cecuk

Poštovan
Učlanjen(a)
03.09.2015
Poena
70
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5600
Matična ploča
MSI B450 mortar
RAM
32 Gb 3200 Mhz CL 16
GPU
Asus Strix 1080
Storage
Nvme 970
PSU
Seasonic 520
Kućište
Cooler master mastercase pro 3
Monitor
Asus VG249
Laptop
Lenovo z570
Mobilni telefon
Poco X3 Pro
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav svima, treba mi vas savet.
Pre par dana sam kupio u prodavnici WD 4 Tb Red+ disk, i sve je bilo uredu. Posto imam veliku kolekciju crtaca koje sam hteo da sacuvam za sina koja se nalazi na vise manjih diskova poceo sam da prebacujem na njega. Sve je bilo uredu, prebacio sam 1.1 Tb crtaca, i kada sam sledeci dan poceo da neke druge stvari prebacujem primetio sam kada otvaram neke foldere na njemu da malo zabeli prozor i ne odreaguje bas najbolje. Privezao sam ga na laptop gde imam sentinel i pokazuje zdravlje na 95% i da ima 5 losih sektora. Hdd Cristal pokazuje zdravlje diska caution i pise da imam curent pending sector count da je 8.
Da li treba da se zabrinem i da li ovo moze da se reklamira?

Hvala, savet neki cime da podatke sredim? Tj cime da sve podatke na hdd unistim?

To naravno, nego sam mislio neki program koji upisuje neke random 1 i 0, posto kako znam posle formatiranja je moguc povrat podataka sa programima Rescuva i slicnim. :)

Pozdrav svima, imam jos jedno pitanje. Sa pomenutog diska sam uspeo da spasim deo podataka, za neke stvari je izbacivao gresku. Uradio sam full format kako ste savetovali, i sada sentinel i cristal pokazuju 100% zdravlja i da nema nikakvih problema vise. Neki savet sta sada da radim?

Šta kažu S.M.A.R.T. vrednosti? Nekad format reši problem, a nekad ga samo prikrije, pa bi bilo dobro da se odradi surface test preko HDD Sentinel-a ili Victoria SSD/HDD-a. Tu može da se vidi da li je neki sektor sporiji i da li stvarno postoji problem ili je samo softverska greška.

Nazad
Vrh Dno