Šta je novo?

WD 3TB my book....problem, ne vide se particije.

sheva7

Slavan
Učlanjen(a)
19.04.2008
Poena
320
Ljudi, kupio sam eksterni hard pre par dana...WD MY Book 3tera, i prebacivao neke filmove i tako to.

Medjutim, slucajno izvukoh kabl iz struje kad je radio. E sad, desava se da ga kompjuter prepoznaje, ali da ne postoji particija nigde.

Sta moze to da bude? Podaci nisu toliko bitni. Mislim, ako mogu da se vrate, i neko moze da mi kaze kako, ok, ako ne , ****ga, prezivecu...Sad mi je jedini problem to sto komp prepoznaje taj eksterni, a nigde particija...

Instaliraš neki softver za vraćanje podataka, npr. Get Data Back, pustiš ga da iskenira i vidiš koliko fajlova može da vrati.
Meni je završavao posao davnih dana dok sa koristio Win.
Sretno.

Ma jok, ne prepoznaje particiju nikako... Prepoznaje ga komp, ali ga u my computeru nema...
1.jpg

23.jpg

Ne znam da li da ga reklamiram, ili sta...

Evo jos jedne slike...3.jpg

Poslednja izmena:
Desni klik na my computer -> manage -> disk management i vidi jel ga ima tu...moguce da mu samo treba format...

Probaj da ga vezes na neki drugi komp...pa vidi kako se ponasa...

Probaj da ga vezes na neki drugi komp...pa vidi kako se ponasa...

Vezao ga na lap top, i prepoznaje on uredjaj, instaliram mu drajver, ali i dalje nista. Kao da se zaglupio...pokazuje da je tu, ali ga nema...nema particija u My computeru, nista...

Pa tako deluje...izgleda da se stvarno zaglupeo...A jel mozes da izvadis hard iz fioke i da vezes direktno na plocu...pa onda da odradis format ako bude hteo...

Ako je u garanciji,reklamiraj ga..nema sta da razmisljas...

Pa dobio si najbolji moguci. Hoces savet koji tebi odgovara :)
Moze da bude niz stvari, ali slabo koju mozes sam da resis, a gotovo ni jednu da ne otvoris disk.
Probaj da cujes jel se vrti disk non stop, ako se vrti da li lupa?
Ako otvoris disk gubis garanciju, pa ako ti nisu bitni podaci go to - vrati disk na reklamaciju, nema greske sa tim.

Skini i pokreni MiniTool Partition Home Edition, licno sam prisustvovao spasavanju diska koji je imao slicne simptome kao i tvoj sa ovim programchetom, u tom slucaju opcije "rebuild MBR" i "recovery partition". Probaj, nista te ne kosta!

Pa dobio si najbolji moguci. Hoces savet koji tebi odgovara :)
Moze da bude niz stvari, ali slabo koju mozes sam da resis, a gotovo ni jednu da ne otvoris disk.
Probaj da cujes jel se vrti disk non stop, ako se vrti da li lupa?
Ako otvoris disk gubis garanciju, pa ako ti nisu bitni podaci go to - vrati disk na reklamaciju, nema greske sa tim.

Kada ga upalim, cuje se da pokusava da ucita, pa stane, tacno osecam da mu nesto fali...jer nije tako radio...

pokusacu sutra sa tim programom, pa ako ne uspe, nek se ovi bave. Das 150e za hard, i onda mu nesto fali...'bem ti tehniku.

Pa ako ne vrti nema tog programcica koji mu moze pomoci.
Olaksaj svima kazi da ti je pao , ali posle toga sasvim normalno radio :)

Ako je unutra WD Green od 3TB, a verujem da jeste, on baš i nije preterano pouzdan.
Meni je crkao Green od 3TB par nedelja pošto sam ga kupio, iz čista mira. Mazio sam ga i pazio, držao u provetrenom kućištu, al' nije pomoglo.
Njegov naslednik srećom šljaka već više od pola godine bez problema :)

Idi menjaj to dok je u garanciji.

Vracen, u cetvrtak dobijam novi. Hvala svima na informacijama.

Ljudi, nije mi jasno zasto ovako sporo kopira filmove? Transfer je odprilike 1500-1600 kb/s...ne znam u cemu je caka...ako neko ima ideju??

Cini mi se kao da disk radi u USB 1.0 (tj 1.1) modu... Jel ti windows (ako koristis windows) prijavljuje da uredjaj moze da radi brze? Nesto kao "this device can perform faster" itd. Jel ga kacis direktno na plocu ili na front panel od kucista? Posto poneki front paneli na jeftinim kucistima hoce da zezaju.

Cini mi se kao da disk radi u USB 1.0 (tj 1.1) modu... Jel ti windows (ako koristis windows) prijavljuje da uredjaj moze da radi brze? Nesto kao "this device can perform faster" itd. Jel ga kacis direktno na plocu ili na front panel od kucista? Posto poneki front paneli na jeftinim kucistima hoce da zezaju.

Kacim pozadi, nne pokazuje mi da moze brze da radi :/ Jel mogu to negde da pogledam ili podesim?

Vrh Dno