Šta je novo?

WD 1TB Green, 120Mbs WTF?

Znaci bash je lutrija... ?
Skenj....

Sto skenj. ? Trazi samo 00M2B0 i nema greske.

Ma mislio sam na WD generalno....

Nego ovaj samsung Sasmung Spinpoint F3 1TB mi je bash zapao za oko,
ove specifikacije iz posta gore su obecavajuce, samo je pitanje db - tj buke koju pravi.
jel je on 5400 ili 7200...?

Ovaj WD 00M2B0 je ubedljivo najtishi HDD koji sam imao prilike da vidim i (ne)cujem, osim 2.5 i 1.8" HDD-a.
Imao sam pre samsung sata II 400 GB koji je bio extra tih - prigusheni komarac, al WD je bas leptir :D

Evo mojih krntija, svima je prosek 75-80mb/s.

Prilozi

• 14.jpg
    14.jpg
    198.3 KB · Pregleda: 150
Cemu ti to sluzi, jel se spremas za rat ? Gde mu pise ta oznaka 00M2B0 ?

I da li je ovaj WD Green na kraju dobar za system disk? I da li se primecuje razlika u nekom normalnom radu izmedju Green i Black kao system disk? Ovo me zanima jer bih trebao uskoro da uzmem jedan od ta dva, ali ne znam koji. :S

Ja sam čitao nešto na Tomshardwareu, i ostalo mi je u sećanju da je Blue serija nekako najbolje rešenje, po performansama ne zaostaje mnogo za black i manje košta, a brža je od green, samo što se malo više greje.. a svuda vidim da se priča samo o green i black pa mi nije jasno...

Zato sto je za Blue seriju za sada najveci kapacitet 750 GB. :)

I da li je ovaj WD Green na kraju dobar za system disk? I da li se primecuje razlika u nekom normalnom radu izmedju Green i Black kao system disk? Ovo me zanima jer bih trebao uskoro da uzmem jedan od ta dva, ali ne znam koji. :S

A jesi li razmišljao o novom Samsungu F3? Mnogo su brži od ovih (~120MB avg read, ~13.3ms random access...). Oni su provereno sa dve ploče od 500GB, za razliku od WD-ova.

Inače, i ja imam sličnu nedoumicu s obzirom da bih konačno metnuo Windows 7 umesto napaćenog XP-a... Ostavio sam benchove u #17 poruci i, prema onome bi bolji izbor za sistemski disk bio upravo WD Green? Ili da lepo formatiram 2500AAJS pa na njega da ide OS zajedno sa osnovnim programima, a sve ostalo na Green...?

WD Caviar Green 1TB

vidim u ponudi u par radnja ovaj model,sa 64mb cache-a ali je green,i pise da se vrti na 7200,zar ne bi trebalo da su green "sporiji" od blue i da se vrte na 5400 ili sam pogresno obavesten ? ,) interesuje me sta je bolje uzeti od ova dva modela :

WD 1TB Caviar Green WD10EARS 64MB
ili
WD 1TB Caviar Black WD1001FALS 32MB

:wave:

Na osnovu cega to tvrdis, green je fantastican storage disk, ili disk za eksterna kucista radi male buke, malog zagrijavanja i solidne brzine.

covek pita otkud 7200rpm... ovo sad i mene zanima, hteo sam Green da uzmem bas zato sto je 5400, da li to ima vise razlicitih modela pa treba obratiti paznju?

Uzmi Samsung F3:)
A to da je WD Green teško đubre je po meni malo preterano, sve danas manje više crkava češće nego pre, ***a, hiperprodukcija i niže cene utiču na kvalitet.
Ja npr. imam 8 x Samsung F2 1,5 TB već oko 6 meseci i svi rade kao sat, ali mi se desilo isto tako da su mi 2 kom. koja sam kupio crkla u toku prebacivanja podataka sa prethonih WD Green 1 TB (a 1 WD mi je pak pre njih isto crkao dok sam prebacivao podatke sa prethodnih hardova). Tako je to danas, ništa nije 100% sigurno, zato ja osetljive podatke držim u RAID-u + još jedan poseban backup. Možda sam malo paranoičan, ali sigurice nikad dosta (a i ovo moje nije 100%, ali šta da se radi).
Pozz

F3 je dobar ali ga je steta koristiti za storage disk, a sada je jos i pitanje pouzdanosti samsung diskova sa obzirom da su mi kolegi tri crkla u par mjeseci a WD i Seagate rade vec vise od godinu dana non stop, a da danas sve radi krace nego ranije to je cinjenica.

ja imam wd green 1Tb vec duze vreme i odlicno me sluzi.
jedini 'problem' je bio sto sam morao da stavim jumper da bi radio sa starom plocom (SATA150 ploca).

vidim u ponudi u par radnja ovaj model,sa 64mb cache-a ali je green,i pise da se vrti na 7200,zar ne bi trebalo da su green "sporiji" od blue i da se vrte na 5400 ili sam pogresno obavesten ? ,) interesuje me sta je bolje uzeti od ova dva modela :

WD 1TB Caviar Green WD10EARS 64MB
ili
WD 1TB Caviar Black WD1001FALS 32MB

:wave:
U slucaju greena bi navodno brzina mogla da varira izmedju 5400 i 7200 u zavisnosti od potrebe tj. ustede. E sad u praksi ko zna...

cek,oces da kazes da se brzina smanjuje/povecava od zavisnosti od koriscenja diska ? kao "cool 'n quiet" ? ili sam te pogresno razumeo :p

Bas me zanima kakav je taj sa 64 MB i koliko ploca ima ? Oznaka je 00Y5B1. Ne verujem da je na 7200 RPM to je Green disk i trebalo bi da je 5400. Trebalo bi da koristi novi "4KB physical sector" i da tako ima vise prostora na njemu.

Kada bi ga neko istestirao i podelio iskustva.

Poslednja izmena:
cek,oces da kazes da se brzina smanjuje/povecava od zavisnosti od koriscenja diska ? kao "cool 'n quiet" ? ili sam te pogresno razumeo :p

cula kazala - zvanicno na svim testovima se vrti na 5400 (stare serije). Moguce da ce biti nekih koji se vrte na 7200, ali u svakom slucaju brzina rotacije je FIKSNA, nikako varijabilna.

poz.

Na ozbiljnim sajtovima koji ih prodaju, recimo Newegg stoji da je 5400 RPM.

Nasi prodavci paprikari i ne znaju sta prodaju, ne razlikuju ni zelenu od crvene paprike a kamo li diskove, pa samo unose zabunu. :wall:

Nazad
Vrh Dno