Šta je novo?

WD 1TB Green, 120Mbs WTF?

Skoro sam 100% siguran da sam vidio kod mene u radnji WD 1TB green na 7200 obrtaja.

ima i na winwin sajtu taj 1tb green na 7200.na kraju cu da kupim na foru "eci peci pec" :)

Pa ne, uzmi 00M2B0, taj je provereno dobar, a i najbrži je jer ima 2 platera. Piše na nalepnici na samom disku.

im13wd3.jpg

Sve mislim odgovoriće neko na prethodno pitanja ali nikako da dočekam taj dan...
Elem, uzimam i ja ovaj hdd, čim stignem da ga nađem i skoknem do bg da pazarim...

Malo sam guglao i ovo sam pronasao vezano za WD Green HHD.

WD10EACS-00ZJB0......4-platters
WD10EACS-00D6B0.....3-platters 16MB cache

WD10EADS-00L5B1.....3-platters 32MB cache
WD10EADS-65L5B1.... 3-platters 32MB cache
WD10EADS-00M2B0....2-platters 32MB cache
WD10EADS-00P8B0.....2-platters 32MB cache ( kazu da je ovo nova revizija 00M2B0 )

WD15EADS-00P8B0.....3-platters 32MB cache

A sto se tice brzine svi Green diskovi se okrecu na 5400rpm. Bila je reklama da se brzina menja (5400-7200)-poznati "IntelliPower" , ali
kako sam procitao to nije tacno pa je i sam WD sa sajta skinuo tu specifikaciju.
Inace spadaju u najmanje potrosace.
Sto se mene tice imam dva komada 1TB Green serije i zadovoljan sam sa njima.

Ako nekog interesuje spisak za sve modele- 3.5" HDD Platter Capacity Model List
http://yertech.blogspot.com/2009/08/35-hdd-platter-capacity-model-list.html

I malo testova:
http://www.xbitlabs.com/articles/storage/display/1tb-14hdd-roundup.html
http://www.tomshardware.com/reviews/hdd-terabyte-1tb,2077.html

Veoma korisno, lepo je ovo videti na jednom mestu. Svaka cast. :wave:

Ovde jedino fali model sa 64MB za njega neznamo koliko ima ploca ?

Ovi testovi su mnogo zastareli, pa ce mnoge zbuniti.

00P8B0 je mnogo sumnjiv testirao ga je Paradigma i dobio mnogo lose rezultate tj. naj gore od svih, evo #30

Poslednja izmena od urednika:
Pa jeste 00P8B0 nesto sporiji. Cak je sporiji(average read 56/78) od 00D6B0, a on ima tri platters-a.Za njega sam nasao najmanje testova i dosta razlicitih misljenja. Medjutim sluze oba za storage tako da mi je u principu nebitno. Razmisljam samo da ovaj sistemski AAKS zamenim sa F3 1TB.

Razmisljam samo da ovaj sistemski AAKS zamenim sa F3 1TB.

Nemoj, pogresio bi, izgubio vreme i nista ne bi dobio. Imam F3 1TB i stavljao sam ga umesto 640AAKS, radi sporije Random access 12.5 a kod F3 13.5 nekad pokaze i znatno manje u ACHI modu i subjektivno imam utisak da radi sporije. Za mene je znatno bucniji i mnogo vise vibrira od 640AAKS. Toliko me je iznervirao da sam ga izbacio npolje u externo kuciste za HDD i rado bih ga zamenio za 00M2B0. :smash:

Ovde jedino fali model sa 64MB za njega neznamo koliko ima ploca ?

Ima i njih..ako si na to mislio..
Svi su sa plocama od 500gb..
-Caviar Green w/ Advanced Format (5400RPM) (64MB caches)
WD10EARS-00Y5B1 1TB (2/4)
WD15EARS-00Z5B1 1.5TB (3/6)
WD20EARS-? 2TB (4/8)

Nemoj, pogresio bi, izgubio vreme i nista ne bi dobio. Imam F3 1TB i stavljao sam ga umesto 640AAKS, radi sporije Random access 12.5 a kod F3 13.5 nekad pokaze i znatno manje u ACHI modu i subjektivno imam utisak da radi sporije. Za mene je znatno bucniji i mnogo vise vibrira od 640AAKS. Toliko me je iznervirao da sam ga izbacio npolje u externo kuciste za HDD i rado bih ga zamenio za 00M2B0.

Onda jos bolje, ustedecu neku kintu..
Ili necu-SSD..:D

Sta znaci to WD10EARS-00Y5B1 1TB (2/4) ?

2/4...prvi broj koliko ima ploca, a drugo ??? (mozda serija).

I ovo mi nije jasno:

500GB/platter section
WD3200AAKS-00M9A0/00V1A0 320GB (1/2)

Kako su stavili ovaj disk u grupu sa 500gb plocama??
Ima jos slicnih nelogicnosti.
Sto vise gledam to mi je manje jasno..:D

Ima puno nelogicnosti, ne treba im mnogo verovati.

Po njima postoji i Black sa 2 ploce WD1001FALS-00U9B0/00E3A0 1TB (2/4) ???

Poslednja izmena:
Koliko sam ja video Blue raspolaze sa 8 i 16 MB cache, a Black sa 32 i 64MB. Nisam citao o ostalim detaljima, ali Black je visa klasa, a Blue konfekcija (na WD sajtu - Black je "high performance", a Blue "everyday use")... eto...

Poslednja izmena:
Citajuci njihov sajt meni nije jasno koja je razlika izmedju blue i black :S

Potražio sam na netu, najbitnije prednosi Black diska (u odnosu na Blue) su:
- Dual IO processor
- StableTrac (osovina motora je pričvršćena na oba kraja i time se umanjuju vibracije koje disk pravi i takođe su platter mirniji što utuče na "accurate tracking")

I garancija, koju je Hector pomenuo.

Poslednja izmena:
zna li neko, jel ostao neki primerak ove "popularne serije" da se nadje u gradu [po normalnoj ceni]?

poyz

PITANJE: da li WD 1T sa 64mb ide na xp-u?Cuo sam da treba izvrsiti neke izmjene u biosu???

Poslednja izmena od urednika:
Molim vas, dosta sam procitao o vasim HD WD od 1TB ali nikako da nadjem ono sto me zanima...Skoro sam zamijenio 2x segate baracuda od 500GB koji su bili na iscrkavanju a sada cekam zamjenu za njih WD 1TB, SATA, 64MB, WD10EARS, koja serija jos ne znam...Pa ako su vec neki imali posla s ovim diskom bio bih zahvalan da mi kazu kakva su njihova gledista povodom tog diska...Koristio bih ga kao drugi backup disk il bi cak mozda bio i sistemski,al za sada cisto sumljam... ili je mozda bolje ovaj da sam uzeo WD 1Tb WD10EADS, 32MB, SATA??? Jesam li opet fulao i cekam zadnji izdisaj da zamijenim ako ne bude garancija istekla vec...:crash:

Bolji ti je EARS to je novija serija.

Thx, a imas li sta posebno reci za njega...kakav je sa radom da li ima dosta kvarova i zatajenja kakvih to me interesuje, a to da je noviji sam upoznat:) A evo saznao sam i pun naziv WD 1TB, SATA, 64MB, WD10EARS-00Y5B1 pozz

Poslednja izmena:
Nemam pojma meni sutra stize, ali ide u kuciste od my book-a za filmove, za sistem i backup imam 2x640AAKS i oni su mi odlicni.

Nazad
Vrh Dno