Šta je novo?

WD 1 TB 16MB vs WD 1 TB 32MB

Loshmisrb

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2009
Poena
320
Pozdrav svima! Naime, interesuje me kolike su razlike u brzini prenosa izmedju ova dva HDD premda im se cene razlikuju za 10 evra?!
U stvari, sustina je, kakva je razlika izmedju 16 MB i 32 MB, osim da je 32 duplo vise!? :smoke:

Uopste, da li je pametna investicija HDD od TB, prvenstveno mislim na to kako su se pokazali, da li su bucni, koliko se greju i slicno?

Hvala...!

pa sad TB diskovi nisu najispativiji kada se pricao o cena/GB tu sad vlada 640Gb WD
e sad mozda i verdi dati tih 10e reci ce ti to vec neko od mene ovoliko :wave:

[OT]Razlika je 0.5 din/GB, znaci gotovo zanemarljivo. BTW postoji u cenovnicima i onaj seagate 1,5TB za ispod 140e, ako ne lazu, onda ih on sve sije (iako ga ne bih uzeo, posle svih onih prica kako se kvari).[/OT]

bog te mazo, valja napuniti i terabajt ne 1,5 :)
pa ono kad uzimas vec toliki disk bolje da im 32 mb kesha, nemam iskustva sa tolikim diskovima ali ono za 8800 kinti, da ne rizikujes :D

32MB serije WD-a su nove i ima samo jedna za sada - sa primetno brzim transfer rate-om.
A ako ti treba tih HDD, za storage (tj. sam transfer rate i nije bitan preterano), onda je WD Green jako bolja serija, u svakom smislu.

Ja bi pre išao na eksternu World varijantu! Plus siguran sam da znači tih dodatnih 16mb!

Za externu USB varijantu i da ima 5TB cache-a nece mu ama bash nista znaciti. USB je limitiran na 35MB/s i mozemo da se slikamo preko toga :D
A eSATA/LAN bi vec bio nesto drugo.
Za jedan disk je doduse to lose, jer taj jedan disk ce se scucuriti u kucistu i nece praviti lom, dok ovako.... dva dodatna kabla za disk (napajanje i data kabl), a em je skuplji.

Da vas pitam, uzeo bih WD Green 1tb, sa 16mb... Caviar WD10EACS 1TB 7k 16MB SATA300

Ta green serija bi trebala da je ultra tiha? I koliko se kvare? Storage je, pa mi treba sigurnost, inache cu nekog ubiti :))) brzina nije bitna...za 8600, deluje kao dobra kupovina.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno