Šta je novo?

[WC] Vodeno hladjenje TT BigWater 745

E8400 4.275Ghz-4.4Ghz 24/7

Vodeno hladjenje ko nije imao nikad nece ni moci da shvati sta ono pruza i zato postoji radoznalost da se ono proba ali sta treba znati????
Prvo ko misli dosta da klokuje procesor a pod uslovom da ste uboli dobar primerak mora razmisljati o vecem broju radiatora jer oni su ti koji hlade vodu.Svaki radijator 2x12cm skida sa procesora izmedju 8-10C.Vodeni blok nije potrebno mnogo dotezivati jer mnogo je bitnije da je dobro ispoliran i da je dobra pasta.Kao zadnja stavka je pumpa koja je u stvari najbitnija.Moja pumpa Thermaltake gura 3 radijatora 2x12cm i to radi perfecto.Thermaltake je jeftina i pristupacna firma a pritom nije totalni krs a ko voli skup sport onda je los izbor imati svaki procesor ispod EXTREME nalepnice.

Vodeno hladjenje ko nije imao nikad nece ni moci da shvati sta ono pruza i zato postoji radoznalost da se ono proba ali sta treba znati????
Prvo ko misli dosta da klokuje procesor a pod uslovom da ste uboli dobar primerak mora razmisljati o vecem broju radiatora jer oni su ti koji hlade vodu.Svaki radijator 2x12cm skida sa procesora izmedju 8-10C.Vodeni blok nije potrebno mnogo dotezivati jer mnogo je bitnije da je dobro ispoliran i da je dobra pasta.Kao zadnja stavka je pumpa koja je u stvari najbitnija.Moja pumpa Thermaltake gura 3 radijatora 2x12cm i to radi perfecto.Thermaltake je jeftina i pristupacna firma a pritom nije totalni krs a ko voli skup sport onda je los izbor imati svaki procesor ispod EXTREME nalepnice.

tvoja termal take pumpa jeste totalni krsh, a ako si je uposlio kako kazes da jesi verovatno tije protok vode u sistemu mizeran. Stavljanjem neke normalne non-krsh pumpe, recimo swiftec od ~800L/h sistem bi ti debelo zivnuo, a temp pale za 2-3C.

tvoja termal take pumpa jeste totalni krsh, a ako si je uposlio kako kazes da jesi verovatno tije protok vode u sistemu mizeran. Stavljanjem neke normalne non-krsh pumpe, recimo swiftec od ~800L/h sistem bi ti debelo zivnuo, a temp pale za 2-3C.

+1
recimo swiftec od ~800L/h sistem bi ti debelo zivnuo, a temp pale za 2-3C.
mozda i vishe

@kizzam
kazesh da svaki dual radijator spushta temp od 8 do 10c shto i nije tachno ili se nisi lepo izrazio,hocu da kazem da vishe od 2 dual radijatora je bacanje pare,jer je razilka mizerna,ako se samo hladi cpu ;)
:wave:

2x triple radijator je optimalno za vrhunske performanse..Pri tom mislim na prave brendove Swiftech,Magicoool i jos neke extremnije ...
Ja sa mojim sistemom imam neverovatno dobre performanse i kad mi je CPU na 1.44v temperatura je smesna!Mogu zamisliti sta ce da se desi sa jos jednim radijatorim kada ga upakujem!Vodeno je vodeno i tu nema sumnje..
P.S.Prethodno sam imao TT 745 System,tacnije imam ga jos uvek...
I da dodam,TT 745 se kolje sa Thermalright IFX14 sa dve CM Long Life 12-tice!
U kizzam-ovom slucaju jaca pumpa nebi donela nista!Mozda dobitak od jednog stepena na bolje..TT radijatori su cevni a ne lisnati i pumpa koju on ima TT 400 lh ili ti jaca 500 lh je sasvim dovoljna za taj njegov sistem!Zatim povlaci se i pitanje block-a i sl..Znaci sve je jako diskutabilno!

@kizzam@ Jako je to teska izjava reci da svaki radijator 2x12 skida 8-10c..Znaci sa tim sistemom CPU-u skines od 24 do 30c?!!!Ej moj druze,takav vodeni sistem ne postoji nigde na svetu!To jedino da radi neka mini kaskada,neko fazno ili neki slicni sistemi za hladjenje na tom principu!

@micri@ Razlika nije mizerna i najoptimalnije je 2x triple radijator..Sto se mene tice ja bi stavio i 2x Quad radijator!Ovi veliki sistemi dolaze do izrazaja tek kasnije..Kad se akumulira tecnost koja prolazi kroz sistem vremenski radijatori odradjuju svoj posao i temperatura na duze staze pod full load-om ce dostici jedan nivo i preko toga nece nikad preci dok kod manjih sistema se ta granica pomera tj sto manji sistem temp ide na gore..Sto se tice idle tu je situacija gotovo pa ista..Mozda ce ovaj veci sistem da ide 1-2c nize..

Imas link,pogledaj koliko moze vrhunsko vodeno hladjenje da da ucinak :

http://www.sx-team.com/forum/index.php?showtopic=127

P.S.Inace sad moze da se napravi jos kvalitetniji sistem za dosta manje para!U to vreme ovo je bilo pojam imati!

Prilozi

Poslednja izmena:
Momci ne sumnjam da ima bolje ali cena Thermaltake-a je ok za ono sto pruza jedino da nabavim bolju pumpu i ja tu nista nebi dirao.Inace dodavanjem radijatora nije linearno skidanje temperature ali sigurno da sa pocetnim radijatorom 2x12cm svaki sledeci 1x12cm skida 2-3C i to sve sljaka do neke granice.Ma jednom cu da probam da ga zakacim za vodovodnu instalaciju pa da vidis kako skida temperaturu pogotovo zimi.

dok se blok ne zapusi kamencem i dok ti ne popucaju sva creva...

Kizo, najlakse je da izmeris temperaturu vode u rezervaru i uporedis je sa sobnom. Ako je u sobi recimo 22C, a voda je 24C onda ti je jasno sta ces dobiti dodavanjem jos jednog radijatora - nista! (i da dobijes jedan C to nije vredno truda). Naravno, voda sigurno nece biti 24C sa TT sistemom, pre ce biti oko 26~30C (idle / full load posle par sati), a to se onda lakse resava stavljanjem BOLJIH ventilatora na hladnjak, ono, manje bucnih, a sa vise CFM. Dodavanjem radijatora dizes i otpor u sistemu pa samim tim obaras protok sto povlaci onda pad performansi pa dolazis u situaciju da ono sto si radijatorom dobio - ujedno si i izgubio. Onda mora jaca pumpa, a toje jos $$$ i tako u krug. Meni se cini da TT-ov dual radijator nije losh (nije black ice ali...), pa mu mozda samo treba staviti neke noktue ili slicne kulere koji vrte ~1200rpm na 12V i duvaju ~45-50CFM i zamenis pumpu eventualno. Te male TT pumpe su obicno 125 do 225 litara/sat ako se dobro secam, a treba ti 500~1000 i oborices jos temp, pogotovo load temp.

:wave:

Meni se cini da TT-ov dual radijator nije losh (nije black ice ali...)

po meni ni taj TT-ov radijator ni black ice nisu nishta posebno tj za TT sam se uverio da je losh,a black ice mi se chini nishta mnogo boljim od TT-a,poshto je skoro duplo tanji od mog/prosechnog radijatora :wave:

koji ti imas? Mislim, ja imam ovaj iz juga :D Ogroman je, debeo, masivan, gust...Al je ruzan brateeee

Ja prezadovoljan sa vodenim hladjenjem koje dolazi na kucistu Kandalf LCS!
A i kuciste je prelepo!

Malo je smesno porediti cevni sistem radijatora od lisnatog u profesionalne svrhe!Bakarne cevcice koje se protezu kroz sace od aluminijuma nemaju kapacitet profesionalnih radijatora..
Bitne su osnovne karakteristike,protok tecnosti ,velicina radijatora tj sam kapacitet ,(bakar ili aluminijum i sl..) Magicool radijatori su pravljeni od aluminijuma i dosta su tanji od recimo mog radijatora koji je od bakra i solidno je tezak..Po kvalitetu Magicool je losiji jer je BIE namenjen za vrhunske performanse i ozbiljan Overclock!Kad se vec dijagnoza iznosi trebalo bi je podvuci sa znanjem i iskustvom a ne nagadjanjem!TT sistemi definitivno nisu losi - odnos cena i kvalitet..Ali ako se jedan TT 745 sistem nosi sa vrhunskim vazdusnim Cooler-om a koji je pri tom i jeftiniji onda treba mozda malo i razmisliti!Definitivno ti TT sistemi sa cevastim radijatorima je vec stara tehnologija koja je vec davno izasla i u svoje vreme je davale neke solidne performase..
Pojacavanjem pumpe po meni nebi nista dobio jer ne postoji neki specijalni otpor..Voda prolazi kroz cevi i ide u krug..Najveci otpor dobija od CPU blocka i nastavlja ponovo svoju putanju..Oni TT ventilatori su sasvim dovoljnii jer imaju odlican Air Pressure!E sad kizzam ako zeli moze da kaze nesto vise o svom sistemu (od cega je tacnije sastavljen) Ono sto sam ja cuo je zaista inetresantno i nesvakidasnje ...Mogao je da baci i koji shoot performansi i rezultata koje je dobio,naravno ako zeli..Ipak je tema o TT 745 sistemu...

Prilozi

• Black Ice Extreme Triple.jpeg
    Black Ice Extreme Triple.jpeg
    101.6 KB · Pregleda: 79
Poslednja izmena:
Evo ceo sistem je TT 735 + TT 745 + Volcano(on zamenjuje blok i jedan radijator 12cm).

Perfomanse su sledece na slicicama :

Prilozi

• Capture_002.jpg
    Capture_002.jpg
    136.5 KB · Pregleda: 67
  • Capture_003.jpg
    Capture_003.jpg
    128.5 KB · Pregleda: 66
  • Capture_004.jpg
    Capture_004.jpg
    131.2 KB · Pregleda: 62
  • Capture_006.jpg
    Capture_006.jpg
    136.4 KB · Pregleda: 62
  • Capture_007.jpg
    Capture_007.jpg
    138.3 KB · Pregleda: 64
Evo jos jedne fotke .Na 4.4Ghz nije 100% stabilan ali kad iskljucim Aero na Visti onda moze Crysis da radi i sve ostalo a da ne iskace.

Prilozi

• Capture_009.jpg
    Capture_009.jpg
    115.4 KB · Pregleda: 71
  • Capture_013.jpg
    Capture_013.jpg
    131.4 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
koji ti imas? Mislim, ja imam ovaj iz juga :D Ogroman je, debeo, masivan, gust...Al je ruzan brateeee

pishe u MM,2xAlphacool NexXxoS Xtreme I & 1xAlphacool NexXxoS Xtreme II

ja imam ovaj iz juga :D Ogroman je, debeo, masivan, gust...Al je ruzan brateeee
vazno je da radi/e "posao":)

@PCBeast

nishta ja nisam nagadjao,ja sam rekao shta ja mislim o tom radijatoru i zashto tj zbog chega mislim tako ,dok sam za TT 100% siguran jer ortak ima vec duze vreme taj sistem,a i bio je kod mene neko kratko vreme,pa sam se i sam uverio,a i chuo od ljudi koji znaju ;)

Poslednja izmena:
@PCBeast

nishta ja nisam nagadjao,ja sam rekao shta ja mislim o tom radijatoru i zashto tj zbog chega mislim tako ,dok sam za TT 100% siguran jer ortak ima vec duze vreme taj sistem,a i bio je kod mene neko kratko vreme,pa sam se i sam uverio,a i chuo od ljudi koji znaju ;)

Pa dobro..Znas kako se kaze..Misliti i cvece brati nije isto..Hehehehhe..Salim se..Mislis pogresno,ostavio sam sliku,radijator je vrhunski..Posle njega nikad nebi uzeo ni jedan drugi a i da malo potrazis po evropi ne mozes da ga nadjes ispod 60-80 eur sto i sama cena govori..
Sto se tice TT745 manje vise si upravu..Sve zavisi za koje namene to vodeno sluzi..Core 2 Duo vs Quad..Chini mi se da sam gore napisao da sam ga koristio i da ga i dalje imam..Vodeno nije lose ali nije za profesionalne svrhe i rad!Znaci za nekog ko trazi vrhunske performanse i ko je entuzijast od toga nema nista..Za svaki dan moze da prodje za prosecnog korisnika..Testirao sam recimo TT Block iz tog sistema i uopste se nije pokazao kao los..Radijatori jesu tanki i kao sto rekoh cevni ali da se ne ponavljam,sve zavisi za sta ti treba takvo hladjenje i koliko si zahtevan korisnik jer je takodje sve i klasifikovano po kategorijama..TT 745 moze da se gleda kao neka osnova u vodenom hladjenju!

Poslednja izmena:
Pa dobro..Znas kako se kaze..Misliti i cvece brati nije isto..Hehehehhe..Salim se..Mislis pogresno,ostavio sam sliku,radijator je vrhunski..Posle njega nikad nebi uzeo ni jedan drugi a i da malo potrazis po evropi ne mozes da ga nadjes ispod 60-80 eur sto i sama cena govori..
Sto se tice TT745 manje vise si upravu..Sve zavisi za koje namene to vodeno sluzi..Core 2 Duo vs Quad..Chini mi se da sam gore napisao da sam ga koristio i da ga i dalje imam..Vodeno nije lose ali nije za profesionalne svrhe i rad!Znaci za nekog ko trazi vrhunske performanse i ko je entuzijast od toga nema nista..Za svaki dan moze da prodje za prosecnog korisnika..Testirao sam recimo TT Block iz tog sistema i uopste se nije pokazao kao los..Radijatori jesu tanki i kao sto rekoh cevni ali da se ne ponavljam,sve zavisi za sta ti treba takvo hladjenje i koliko si zahtevan korisnik jer je takodje sve i klasifikovano po kategorijama..TT 745 moze da se gleda kao neka osnova u vodenom hladjenju!
nismo mi mislili na isti radijator,ja sam mislio da mislish na onaj iz altia black ice koji je extra tanak,ali po slici nije to taj:)

nismo mi mislili na isti radijator,ja sam mislio da mislish na onaj iz altia black ice koji je extra tanak,ali po slici nije to taj:)

Ma ne..Ovo nema ovde da se nabavi;) Mada da ti kazem..Gledajuci sada po netu tu nazovimo noviju tehnologiju izrade radijatora svi su bre tanki!Ni meni se to ne svidja!

Vrh Dno