Šta je novo?

WayteQ xPAD-100

Razlika je "samo" IPS :D Realno, ako je prethodnom modelu ista zaista mnogo falilo, bio je bolji ekran :) Ovako, nije tezak (650g), ima iPadoliki ekran, jeste debeo ali realno, masa je bitnija, jeste osnovan, ali sa dobrom cenom, veoma zanimljiv model... Samo jos i da vidimo tu dobru cenu :)

Ekran je koliko sam razumeo na madjarskim forumima potpuno isti LG IPS kao u iPadu I (e sad ne znam da li je isti i u iPad-u II)... Ma samo da se pojavi kod nas, posto jos uvek ni obicnof xTab-a 100 nema. Inace i 100 je imao sasvim dobar ekran (po mom misljenju bolji vidno od manjeg xTab-70 ke)

Ti si uspeo da ga zappravo negde vidis? Vec sam pomislio da je sansa naci ga otprilike jednaka kao sansi da nadjes jednoroga, njega sam bar video na snimku... Ne znam, ja sam o njemu samo citao. I procitao da je ekran TN u rangu sa cenom, a to nije bash preterano optimistican opis... A cak i da je bolji nego sto ocekujem, IPS je IPS...

Uspeo sam :) poznanik nabavio od nekog lika koji je valjda doneo iz Madjarske. Tab je za tu cenu odlican (200eu) i ekran je po meni sasvim solidan, nikako los - ako si negde video xTab-70 - primetno bolji ekran ima xTab100 (naravno ne drasticno, ali to sam zapazio). Naravno ne moze biti na nivou daleko skupljih uredjaja, ali je bolji nego kod Archos-a 101 ;)
I naravno IPS je IPS
Nije mi jasno zasto ih ne uvoze kod nas, pokusao sam da kontaktiram hrp.rs koji je kao generalni distributer - ali nikakav odgovor na mail nisam dobio. Kao sto sam postavio negde u prethodnim postovima, izgleda da se pravi officialna wayteq strana za Srbiju, kao i Wayteq web shop i nadam se da ce ovo proraditi u toku februara (ali nikakvih informacija nemam).

Uspeo sam :) poznanik nabavio od nekog lika koji je valjda doneo iz Madjarske. Tab je za tu cenu odlican (200eu) i ekran je po meni sasvim solidan, nikako los - ako si negde video xTab-70 - primetno bolji ekran ima xTab100 (naravno ne drasticno, ali to sam zapazio). Naravno ne moze biti na nivou daleko skupljih uredjaja, ali je bolji nego kod Archos-a 101 ;)
I naravno IPS je IPS
Nije mi jasno zasto ih ne uvoze kod nas, pokusao sam da kontaktiram hrp.rs koji je kao generalni distributer - ali nikakav odgovor na mail nisam dobio. Kao sto sam postavio negde u prethodnim postovima, izgleda da se pravi officialna wayteq strana za Srbiju, kao i Wayteq web shop i nadam se da ce ovo proraditi u toku februara (ali nikakvih informacija nemam).

"Oficijalna" strana wayteq.rs stoji u tom stanju jos od kad sam krenuo da se interesujem za xTab 70 i 100 a to je bilo pre bar 2 meseca :) Ne mrda od tad :) xTab 100 nema IPS ekran, xTab 100s ima ali njega verujem nije moguce naci jos ni u Madjarskoj.

xTab 100 nema IPS ekran, xTab 100s ima ali njega verujem nije moguce naci jos ni u Madjarskoj.

Niko nije ni pomenuo da xTab 100 ima IPS ;)

Pa koliko kapiram sredinom novembra se krenulo u izradu tih portala, tako da ako se pojavi funkcionalna u toku februara onda je to OK. Mada moguce je i da su zaribali negde

edit: u Madjarskoj je valjda oko 230e (to izvadih iz onih Madjarskih foruma uz pomoc google translate-a)

Poslednja izmena:
Bata je u pravu... 100 je oko 60000 ft, odnosno 200 eura a 100s oko 70000ft odnosno 230 eura.

30 jura razlike izmedju TN i IPS panela? Nisam video uzivo, ali zaista sam naviknut na kvalitetan ekran. Vise bi mi vredela ta razlika nego dupli ram i dvojezgarni procesor.

30 jura razlike izmedju TN i IPS panela? Nisam video uzivo, ali zaista sam naviknut na kvalitetan ekran. Vise bi mi vredela ta razlika nego dupli ram i dvojezgarni procesor.

Slazem se. Bilo bi lepo da ima 8GB interne i 1gb rama, ali, opet, cena... i ovo ce biti ok...

Ja kao dezurni za informacije o wayteq-u :) se ponovo javljam. Primetio sam jutros na sajtu uvoznika hrp.rs da se pojavio u ponudi xTab-100s :D sad se nadam da ce neka maloprodaja staviti ovo u svoju ponudu... Moracu cesce da gledam one Niske maloprodaje koje su imale xTab70 u ponudi :) ako bude oko 200e ja uzimam yeaaap

Na sajtu nislija se ponovo pojavila verzija od 7". Verovatno ce uskoro stici i 100s, a na oglasima se prodaje za 24.900.

7" ima josh i u e**i-ju za 14k, valjda ce skoro stici i 10tke

aha al imaginarno posto kad hoces da ih kupis , sve ih je prodao vec mesecima...

Nov WayteQ xTAB-100s sa garancijom
xTAB-100s ima displej sa najnovijim i najoptimalnijom IPS tehnologijom. Kvalitet je fantastičan iz gotovo svih ugla gledanja.

Display: 9,7" IPS, multi-touch, capacitive Resolution: 1024 x 768 pixel (4:3 aspect ratio) Processor: AML8726-M Cortex-A9 1 GHz CPU, ARM Mali-400 3D GPU, NEON SIMD co-processor System memory: 512 MB DDR2 Internal memory: 4 GB External memory: microSD card support up to 32 GB Operating System: Android 2.3.4 Tá mogatott file formá tumok: MPEG-4/H.264/RealVideo, MP3, WMA, WAV, AAC, OGG, JPEG, BMP, GIF, PNG WiFi: 802.11 b/g/n Bluetooth: Yes Network: External 3G dongle support Camera: 0.3 MPixel front, 2.0 Mpixel back Built-in sensors: Acceleration, Orientation TV output: HDMI USB connection: USB 2.0 OTG Speakers: Stereo Microphone: Yes Earphone: 3.5mm jack Battery type: Lithium, 7,4V, 3500 mAH Working time (audio player): ~10 hours (screen off, earphone unplugged) Working time (video player): ~4 hours Dimensions: 242.4 x 189.4 x 12.8mm Weight: 650g
Ovo gore je on napisao.

Nov WayteQ xTAB-100s sa garancijom
xTAB-100s ima displej sa najnovijim i najoptimalnijom IPS tehnologijom. Kvalitet je fantastičan iz gotovo svih ugla gledanja.

Display: 9,7" IPS, multi-touch, capacitive Resolution: 1024 x 768 pixel (4:3 aspect ratio) Processor: AML8726-M Cortex-A9 1 GHz CPU, ARM Mali-400 3D GPU, NEON SIMD co-processor System memory: 512 MB DDR2 Internal memory: 4 GB External memory: microSD card support up to 32 GB Operating System: Android 2.3.4 Tá mogatott file formá tumok: MPEG-4/H.264/RealVideo, MP3, WMA, WAV, AAC, OGG, JPEG, BMP, GIF, PNG WiFi: 802.11 b/g/n Bluetooth: Yes Network: External 3G dongle support Camera: 0.3 MPixel front, 2.0 Mpixel back Built-in sensors: Acceleration, Orientation TV output: HDMI USB connection: USB 2.0 OTG Speakers: Stereo Microphone: Yes Earphone: 3.5mm jack Battery type: Lithium, 7,4V, 3500 mAH Working time (audio player): ~10 hours (screen off, earphone unplugged) Working time (video player): ~4 hours Dimensions: 242.4 x 189.4 x 12.8mm Weight: 650g
Ovo gore je on napisao.

Viđao sam u Mađarskoj cene oko 70000 forinti, to ti je toliko, njemu je zarada povrat pdv-a, verovatno.

Sta mislite sta je bolje WayteQ xTAB-100s ili Vodafone smart tab 10.

Koi je android najbolji,mislim koja je donja granica 2.3 ili....

Veoma sam zainteresovana za kupovinu ovog tableta. Da li ga je neko već kupio?
U vezi aplikacija imam samo jedno pitanje: da li može da se koristi i kao GPS? Ako nema, uz njega bih uzela i neki GPS isto WayteQ. Kako da ih onda iskombinujem(mislim koji GPS u tom slučaju preporučujete)?
Drugo i još važnije pitanje je da li postoji mogućnost kupovine, i ako ima gde i kako?

Poslednja izmena:
Veoma sam zainteresovana za kupovinu ovog tableta. Da li ga je neko već kupio?
U vezi aplikacija imam samo jedno pitanje: da li može da se koristi i kao GPS? Ako nema, uz njega bih uzela i neki GPS isto WayteQ. Kako da ih onda iskombinujem(mislim koji GPS u tom slučaju preporučujete)?
Drugo i još važnije pitanje je da li postoji mogućnost kupovine, i ako ima gde i kako?

Sacekaj jos malo, upravo je izasao i XTab-100s sa IPS panelom, cena ce biti oko 230 EUR-a. Gps nema, moraces da kacis neki externi, proguglaj malo npr. Wayteq XTab gps receiver, naci ces neke tutorijale.

evo malo vesti od uvoznika wayteq-a :)

Postovani Petre,
XTAB100 je EndOfLife i danas je upravo stigao na lager XTAB100S koji pored nekoliko poboljsanja u odnosu na stari model ima i IPS ekran ( kao Apple npr. )
Od Ponedeljka je na akciji u Win Win-u i bice nekih 210-220 eur u maloprodaji

ovo zvuci fino :)

Kasno Marko na Kosovo stize... Sada, za dve-tri nedelje, kada se po istoj ceni najavljuje Prestigio 5097 (1GB RAM, 8GB storage i ICS) i MaxTab Slim - zakasnili su zakasnili..

Nazad
Vrh Dno