Šta je novo?

WayteQ xPAD-100

WayteQ xPAD 7 se pojavio u jednoj našoj firmi m*kr**s**ms po ceni od 17900, e sad sam na mukama kupiti il čekati lenovoA1/archos g9?

Ima i ispod 17 000 kucaj jakov sistem, tako nesto.

Jel ima neka verzija sa GPS-om?

Jel ima neko ovo cudo , kolko traje baterija ?

Da li ima neko ovaj tablet vec neko vreme , dal je pokazao neke nedostatke ?

Kad sam postavio predhodna dva pitanja mislio sam na WayteQ xPAD-70

Uzeo je dule76 pa ako bi bio ljubazan da nam prenese utiske o ekranu, brzini, bateriji, kvalitetu izrade posle 2-3 nedelje korišćenja bili bi mu zahvalni.

Posto me svako pita evo posle par nedelja koriscenja jos neki utisci.
Meni se tablet i dalje svida. Nisam se razocarao sto sam uzeo. Ekran radi kako treba da radi. Bio sam na nekom putovanju i baterija je drzala 6.5 sata sa mesanom koriscenjem, ali je uglavnom bio gledanje filmova.4-5 sata bez problema moze da izdrazi i ako koristis wifi i blutut.
Kvalitet izrade je dobar ne vide se nikakva ostecenja.
Sa skypom sam se namucio, posto sa marketa ne moze da se skine. Posle sam nasao negde drugde instalaciju, pa sam uspeo staviti, ali video pozivi ne rade. Ostalo sve dobor funkcionise.
Cekam da se pojavi update za 2.3.

Mislim da u ovoj cenovnoj kategoriji ovo je mozda najbolja kupovina. Ne vidim sta bi drugo mogao uzeti po ovoj ceni i da bude bolje.

Sa samim uredjajem nemam iskustva, ali sa citacima imam. U principu, ako je dosao neki iole solidan Office paket sa uredjajem, njegov citac bi trebao da bude brzi nego Adobe Reader, ali sa pravim podesavanjem i on moze da bude brz. Ipak, za citanje knjiga, kombinuje, Wattpad, Aldiko i Laputa Book Reader.

Uzeo sam danas xpad-70 od jakov sistem, dosho za jedan dan , jedino sam moro malo da trcim za kurirom al nema veze. Utisci su vishe nego zadovoljavajuci , brz , radi fino , kapacitivni ekran je zakon , jedino se zvanicna youtube aplikacija shlogira sa SD videom al sam stavio neki youtube lite i on radi super. Licno ne razumem zasto neki veci domaci distributer ne prodaje ovaj tablet. Bolji je od svih prestigia , netcat necu ni da spominjem.

Posle 3 nedelje koriscenja, moji utisci su sledeci: ekran odlican, muzika i film odlican, baterija nekad ne pokazuje pravo stanje pa se posle 2 sata interneta i filmova i svega pojavi 15% ali posle off/on pokaze da je malo vise od 15% (negde 30%). Putovao sam, uredjaj je bio u torbici i prikacene slusalice...odjednom se izgubio zvuk na levoj slusalici, ..... da skratim pricu...(profesija mi je servisiranje elektronskih uredjaja)....konektor za slusalice je izgubio kontakt negde i sad nemam nikako zvuk. I sad moram da saljem na servis...pa dok tamo poprave.....
odlican uredjaj, cak ima nesto sa GPS ali nisam uspeo da saznam sta sa tim....
kvalitet izrade je solidan ali kvari utisak to da sam 10 puta konektovao slusalice i konektor otkazao...

Mogu i ja par redova da napisem posle skoro mesec dana koriscenja. Sta je dobro : filmovi super mada aspect 4:3 i nije bash za njih rodjen, igrice rade super , internet radi super , facebook radi super,feedly radi super,baterija je dobra 4-5(wi-fi on , srednje osvetljenje) sati al ja bi voleo da je vishe. Moze da se koristi kao prijemnik za blue tooth GPS. Bluetooth nisam probo. Knjige su ok , al nisu super. Sta nije dobro : muzika preskace kad je u pozadini a neki drugi program pritisne procesor. Kao da nema DSP procesor ili muzicki programi neznaju da ga koriste. Ni jedan Skajp neradi kako treba. Original skajp se uloguje jednom u 10 puta. Kad se uloguje glasovni poziv radi , video poziv se zaslogira nakon 10tak sekundi. Imo.im zaglavljuje uredjaj i konstantno ga restartuje. Drugi klijenti koji podrzavaju skajp isto se budze na neki nacin. Jedini chat klijent koji mi radi besprekorno je ebuddy al on ne podrzava skajp. I to je to , negativa : skajp i muzika , pozitiva sve ostalo.

Posle 10 dana u servisu, poslali su mi novi uredjaj. Svaka cast za poslovnost, ali sad se nekako plasim da ukljucim slusalice....

Posle 10 dana u servisu, poslali su mi novi uredjaj. Svaka cast za poslovnost, ali sad se nekako plasim da ukljucim slusalice....
Uključuj, čemu služi to što ima 3.5mm izlaz ;)
Ako se opet dogodi nosi u prodavnicu i traži pare nazad.

Inače tema nosi naziv desetke, a mi samo o sedmici pričamo :d
Ima li nekih vesti o pojavljivanju modela iz naslova?

Pise i na tarabi kojesta... ITSvet odavno nema precizne cene. Moraces da pozoves i pitas.

Nisam ih trazio... Ok, ali generalno, cene sa itsveta umeju da budu potpuno promasene, cesto nemaju proizvode koje reklamirana firma ima ali, ono problematicnije, umeju da imaju u bazi proizvode koje je firma izbacila iz prodaje ko zna kada (a ako se secam, desilo mi se da mi jedna firma kaze da proizvod nikada nisu ni imali). Nije los sajt za trazenje gde bi eventualno proizvod mogao da se kupi, ali nije vise to kvalitetan sajt sa azurnom bazom.

Konacno je stigao i xTAB-100.

Cena je nesto vise od 200E.

Jel stigao kod nas? Gde se prodaje?

Inace, specifikacija na sajtu navodi da ovaj model ima procesor na 1GHz, naspram 800MHz u manjem modelu.

Ako prelazi 200 jura (a ovo je ipak budzetski model), pitanje je koliko je pametna kupovina pored Archosa 80. Nije tolika razlika u ceni, a u performansama jeste ogromna (i u OSu)... Ali valja videti kakvi su mu ekran i baterija.

Upravo je izashao android 2.3.4 za xpad-70 , ja sam odushevljen povecanjem performansi. Quadrant pokazuje rezultat od 2500 poena , napram starih 1000 u androidu 2.2. Problem sa preskakanjem muzike je skroz nestao. Skajp napokon radi kako treba. Svaka cast ljudima koji su radili na romu.

Upravo je izashao android 2.3.4 za xpad-70 , ja sam odushevljen povecanjem performansi. Quadrant pokazuje rezultat od 2500 poena , napram starih 1000 u androidu 2.2. Problem sa preskakanjem muzike je skroz nestao. Skajp napokon radi kako treba. Svaka cast ljudima koji su radili na romu.
Meni kao potencijalnom kupcu je drago što se radi o zvaničnom updateu :)
http://www.wayteq.eu/en/sw-update-xpad70-gingerbread-v1
jer nikad ne bih smeo rootujem i stavljam custom ROM, pogotovo na ovako jeftin uređaj, zbog mogućeg gubitka garancije ili brickovanja istog.

Inače tek sam sad provalio jednu razliku u imenima, manji model je xPAD 70, a veći xTAB 100.

Poslednja izmena:
Zanimljivo je i da update podize takt procesora sa 800MHz na 1GHz. Definitivno je postao bestbuy. :)

Ok, podizanje rezultata sa 1000 na 2500 je blago, hm, nemoguce... Galaxy Tab ima oko 1000 poena na Quadrantu, ali njega usporava RFS file sistem i daje uzasne I/O rezultate koje Quadrant izuzetno gleda. Koliko sam razumeo, ljudi koji su uradili reformatiranje RFS sistema na EXT4 izvlacili su 1600-1700 poena. Lagfix je izvlacio oko 2000, ali sa lagfixom Quadrant ne ume da radi, pa daje bolje rezultate od realnosti...

Xpad 70 ima jacu grafiku, ukoliko je procesor podignut na 1GHz onda je nekih 20-25% brzi i realno, ima jacu grafiku, kao i nizu rezoluciju ekrana (800x600 naspram 1024x600). Realno je da na Quadrantu dobije dosta vise od 1000 poena, ali 2500 ipak zvuci vise kao nesavrsenost Quadranta. 2000 poena pa hajde, 2500 vec zalazi u LG Optimus 2X teritoriju.

Dakle ovako....odlican uredjaj za te pare. Juce sam uradio update...nema vise kocenja i seckanja muzike sa youtube. Okruzenje je malo drugacije, ipak je bolje. Danas sam radio test....6 sati na netu i baterija drzi, slusanje radija..igranje igrica...Samo pazim na konektor za slusalice...

Cudno da je muzika seckala sa utuba, nisam to primetio ni na daleko slabijim uredjajima (kad kazem daleko slabijim, govorim o svom telefonu).

Nazad
Vrh Dno