Evo sta sam ja uzeo u zadnjih par nedelja:
EK Supreme HF - Full Copper CPU Water Block
DangerDen CPX-Pro pump
Swiftech MCR320 radiator (3x120mm ventilatori)
Bitspower Compression Fittings 13mm/19mm (ID/OD)
Bitspower T-Block
Durelene 13mm/19mm Clear tubing
i jos par Bitspower sitnica (45 deg angle fitting, fillport, i slicno)
E, sad - jos nisam stavio u racunar (sastavljeno sve na stolu, vrti se voda kroz cevi, testiram da ne curi negde), al' 'EK' blokovi su dobili najbolje ocene tako da bi trebalo da radi vrlo dobro. Triple radijator (3x120mm) bi trebalo da bude sasvim dovoljan za bilo koji CPU, a verovatno i za jednu graficku.
Kupovao sam odvojeno i to najvecim delom iz inostranstva, tako da ukupno ne znam tacno koliko bi izaslo ako bi se sve zajedno uzimalo. Na cene sa EKWB sajta (bez 'poreza') dodaj oko 28% za carinu i PDV i toliko bi te izaslo.
Odprilike CPU Blok izadje oko 60-70eur, radijator oko 50eur, pumpa oko 50eur, i ostatak menazerije oko 50-100eur zavisno od toga koliki kvalitet trazis. S' obzirom na to koliko skupu stetu mozes napraviti ako nesto otkaze i procuri, isplati se platiti malo vise za kvalitetne holendere![]()
A nesto sam razmisljao i kntam da mi je puno 200e odma da dam,pa reko da krenem od samo water cpu coolinga pa onda kasnije dodam gpu blok i to je to.E sad posto ne mogu da narucujem iz inostrasntva a te komponete sto si mi naveo nema u srbiji,jel bi mogao da mi preporucis neki cpu block,pumpu i radiator koji bi kasnije mogao da ladi i grafiku a da ima da se kupi ovde kod nas.
Hmm gde si kupio PT Nuke aditiv ili Killcoils?? i sta je to?
Dal mozes nabaviti jos neke stvari tipa pumpu ili blok za cpu?
Ja sam se odlucio da pravim sistem za vodeno hladnjenje, evo danas sam uzeo hladnjak kao prvu stvar. Samo ne naravno te pravljene original, nego od golfa 4, lep full aluminijumski, pola cola prikljuci, 15x25x4cmima da ladiii
(nadam se)
![]()
Vecinu delova sam nabavio sa SideWinderComputers.com online shop-a. Od momenta narucivanja do postara na mojim vratima je proslo 4 radna dana. Cena je, cak i sa carinom i PDV-om bila povoljna u odnosu na to koliko takve stvari kostaju da se preko nasih maloprodaja nabavljaju, samo bez cekanja.
Sto se tice radijatora iz Golf-a - to bas i nije idealno resenje. Dosta ces vremena (a sigurno i para) baciti na pravljenje nekih drzaca i bracket-a za ventilatore na tome. Mozda bi bilo isplativije da si uzeo radijator (hladnjak) koji je bas namenjen za racunare, jer su bolje adaptirani za racunar i razne specificnosti istih.
EDIT: PTNuke je tecni biocid a killcoils su mali komadici cistog srebra. I jedni i drugi sprecavaju pojavljivanje mikroorganizama unutar vodenog kruga.
@overkind
U srbiji trenutno imas stari EK WB za 20e i solidnu pumpu za 50e radijatora vise nema tako ce ti trebati dosta entuzijazma da navis to sve kao sto su ti rekli treba ce ti dosta para eventualno se nebih slozio sa oni da su obavezni ti bitspower fitinzi(holenderi) ja imam one najobicnije EK fitinge i slene stegnute na mrtvo ime usla je selna u crevo i to je vucarano svudne i nigde nije procurelo stoji mi na stolu vise od godinu dana
@jumper2high
6-8 u odanosu na CM WB za CPU koliko sam ja razumeo
Kod Sharpshooter se dobro pokazao ta AG ali treba sistem dikretno uporediti sa drugim ladjenjem na istom sisitemu i onda bi videli sta i kako
Jeste velik ali je aluminijumski pa je pitanje koliko ce da bude dobar treba ti i jaka pumpa za to imam ja onaj cuveni iz zastave mesnigani staju dva 12CM venta na njega dodji uzmi ako oces da se igras
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari