Šta je novo?

Warning: Page has expired, kako resiti navigaciju posle pretrage

fly

Čuven
Učlanjen(a)
15.03.2003
Poena
609
Rec je o listi koja se dobija kao rezultat Search-a. Naravno posle submit-ovane forme. Kada se klikne na neki link iz te liste i potom Back dugme browsera (da bi se vratio na listu), pojavi se tekst koji govori o potrebnom refreshu starnice zbog prethodno postovanih podataka - sto naravno smara.
Rec je o kombinaciji php (4.3.9) i mysql (4.0.17).
Imate li ideju kako se resiti te refresh stranice ili popupa sa istom informacijom pri koriscenju navigacije browsera?

Poslednja izmena:
fly je napisao(la):
pojavi se tekst koji govori o potrebnom refreshu starnice zbog prethodno postovanih podataka - sto naravno smara.

Nisam neki strucnjak u vezi web bazi podataka (ako je opste to u pitanju), ali i iz licnog iskustva na netu mislim da je to bas zato sto si ti u medjuvremenu na bilo koji nacin izvrsio promenu u bazi tako da on ne moze da se vrati na predhodno stanje bez ponovnog ucitavanja.
Bilo bi dobro da neko ko je stvarno bolje upucen kaze da li sam na pravom putu :type: i ako ima neko resenje

Poslednja izmena:
Nesto sam iskopao

@duigor
Nije to, nasao sam nesto na internetu, problematika se svodi na koriscenje sesija koje salje naredbu da se ne keshira stranica, a drugo je slanje podataka Post metodom koji opet, iz sigurnosnih razloga se ne kesira, tako da se javljaju upozorenja u vidu popapa ili cele stranice(IE) o tome da je potrebno refreshovati stranicu da bi se obradjeni podaci opet izlistali.
Resenja postoje, a ovo je mozda i najboljesto sam citao o tome, pa ko ima slicnih ili istih problema, neka procita ovaj chlanak
http://shiflett.org/articles/guru-speak-nov2004

Jos nisam sve isprobao, ali kod mene je bas slucaj postovanih podataka, a to jos nisam probao da resim kako pise u chlanku.
Ako neko ima drugih ideja, i dalje su sve informacije dobrodosle.

obzirom da je u pitanju search zasto koristis POST?
ugledaj se na google! :)

edit: post se koristi za tzv. committing akcije, sto search svakako nije

Poslednja izmena:
mitic je napisao(la):
obzirom da je u pitanju search zasto koristis POST?
ugledaj se na google! :)

edit: post se koristi za tzv. committing akcije, sto search svakako nije

potpuno si u pravu u vezi search-a, ustvari, pretragu sam namestio po automatizmu na Post, navika od rada sa formovima gde je obavezno koriscenje Post-a

Vrh Dno