Šta je novo?

Warning Cellular data is switched off

yooyo

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
730
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Optički internet
Ako ste dobili ovo upozorenje, to znaci da telefon zeli da nesto obavi na internetu. Imao sam slican problem pa da podelim sa vama kako sam ga resio.
U pitanju je 3gs u koji je ubacena prepaid kartica. Imenik je prebacen na gmail i potom sinhronizovan sa 3gs-om preko wifi. Slanje podataka kroz mrezu mobilne telefonije je iskljucen u startu da ne bi potrosio sav kredit. Sve je bilo OK dok nije ubacen novi kontakt u imenik. 3Gs je od tada pokusavao da se zakaci na internet i syncuje kontakte sa gmailom. Ali problem je nastao sto se to desilo na mestu gde nema wifi mreze. Svaki put kada se otvori SMS app, pojavi se dosadna poruka, a telefon je potrisio bateriju za 2-3 sata i nenormalno se grejao.

Tek nakon nekoliko dana kada sam dosao do wifi mreze i pustio ga da se syncuje, sve se vratilo u normalu. Naravno, posle sam prebacio taj prepaid broj na postpaid sa internet paketom tako da se ovakve stvari nece desavati ubuduce.

Zanima me sta bi bilo u roamingu, ako zabranim cellular data, nemam wifi u blizini i onda dodam novi kontakt?

Mene ovo zeza vec neko vreme, isto 3GS (sim free), cini mi se od kad sam presao na 4.3.3. A koliko se secam nisam nista syncovao. Hvala na savetu, probacu da resim problem ovako.

Neki su resili pomocu Popup Blockera sa Cydije ($1) ali niko ne spominje da li je imao problem sa trosenjem baterije.
Problem se verovatno ne manifestuje ako imenik nije u syncu sa gmailom.

Sa baterijom i grejanjem nemam problem. Sad premotavam film, i syncovao sam imenik sa gmail-om, ali ne wireless, nego preko kabla (itunes - address book, gmail).
A cini mi se da je bolje ovo tvoje resenje nego taj Popup Blocker.

ovo se meni redovno dešava a nisam syncovao kontakte sa Gmailom već sa Address Bookom na Macu. Mislim da mora postojati neko drugo obajšnjenje. U pitanju je iP4 a dešavalo se i na 4.3.3 a dešava se i na 4.3.4.

Poslednja izmena:
probao sam. stavite Facetime u Restrictionsima na Off i neće se više dešavati. za sad radi.

Meni se to desava od kada sam ukljucio mms, i onda iskljucio cellular data.

U pitanju je bio 3gs i nema facetime.. a ugasio sam i game center pa opet nije imalo efekta. Ocito ima vise uzroka ovih problema, a moj je bio sync kontakta.

U pravu si nije facetime ali prosto ne znam šta je onda. to se samo dešava kad uđem u messages dakle tu ima nešto sa tim

Nazad
Vrh Dno