Šta je novo?

Warhammer - pomoc!

starojko75

Slavan
Učlanjen(a)
01.05.2004
Poena
319
ZAGLAVIO SAM SE! Pa da li je to moguce!?!? Znaci, nalazim se na CETVRTOJ misiji, unistio sam SVE sto se mrda i SVE neprijateljske gradjevine, unistio sam onog ogromnog trola, kao nekog dinosaurusa, stigao do kraja mape, sve sam obisao i nemam vise gde da idem, medjutim i dalje mi u OBJ pise da treba da ubijem WARLORD-a ili tako nesto i da unistim sve gradjevine i da to nisam zavrsio. Skroz na levoj strani imam neke space marince koje ne mogu da koristim i uopste ne znam za sta sluze. Na GORNJOJ DESNOJ strani MAPE i svetluca jedna tacka i kada dodjem do nje na ekranu takodje "svetluca" zemlja, siri se neki crveni krug, kao obelezeno mi je nesto ali ja ne znam sta je to ni sta treba da radim sa tim. Mozda je tu caka!? STA DA RADIM?

Probaj da odes do onih marinaca koje nemozes da koristis pa ako pozelene dovedi ih do svetlucave tacke. Moguce je takodje da ti je ostala neka mala gradjevina ako ti je obj da ih sve unistis - cak i listening post na strategic pointu se racuna kao gradjevina.

cini mi se da moras Commandera da dovedes na taj crveni krug.

Eh, bre, Ogi...:)
Dovuci Force Commandera na crveni krug.
I javi se kad budes dosao do 6. misije za pomoc :) (smem da se kladim da ces je traziti :d :) )

koliko ima misija? tek sam pocheo :)

11 misija

11 misija...kampanja je izuzetno kratka. I moze da se igra samo sa jednom rasom :( Ali do vrhunca dolazi u multipleju. Juce su instalirali u Mojo-u i razbili smo se od pikanja. Loodilo :) Osecaj je fenomenalan, svi smo odusevljeni, bilo nas je desetak...

Ma kako bre samo sa jednom rasom?
A ono sto ti na pocetku da da biras sa kojom ces rasom?
Pa nisam valjda sanjao!?

Meni je igra fenomenalna ali ne mogu ljudi da shvatim zaaasto uuuuuvek mora da ima nesto, pa zasto su skratili kampanju i zasto ne moze da se igra i sa drugim rasama (ako vi tako kazete) !? Znaci, uvek nekoj igri fali tako malo da bude savrsena...

Mada, mozda i nije bas tako kratka... ja sam tek zavrsio cetvrtu misiju a nije da se nisam naigrao... doduse, ja ne igram 20 sati dnevno kao vecina igraca sa ovog foruma... ;) Ja sve igre igram lagano, stvarno ne pamtim kada sam u jednom cugu spojio vise od 2 sata efektivnog igranja... u vr' glave... mozda FC...

Ogi. je napisao(la):
Ma kako bre samo sa jednom rasom?
A ono sto ti na pocetku da da biras sa kojom ces rasom?
Pa nisam valjda sanjao!?

jeste samo jedna kampanja, mislim da sam negde chuo da ce izbaciti za 3 meseca kampanju za sledecu rasu, ali ovo je neproverena informacija

Kampanja moze samo sa Space Marincima da se igra, Ogi, tako da si ocito sanjao :d :) U skirmish-u ili multipleju mozes da biras sa kojom ces rasom da igras i sve su ti na raspolaganju. 2 stvari:

1) igracima vise i nisu toliko bitni single play segmenti. Single danas sluzi eto tako, cisto da ga ima, da se vidi sta sve postoji od rasa tehnologija...cak nije vise ni za ucenje vec za upoznavanje. I mene nervira sto je tako ali j*biga - ako ih ne mozes pobediti - pridruzi im se.

2) Warhammer 40k Dawn Of War je zamisljen kao jedan veeeeeliki modularni proizvod, koji ce se dopunjavati svaka 3-4 meseca novim expansionom. Pored izrazito efikasnog metoda da nam uzmu pare na taj nacin :D , to moze biti veoma korisno jer ce ljudi ispravljati balans, greske i dodavati nove stvari u ne tako dugim vremenskim periodima, sto uopste nije lose. Drugim recima bice i expansiona, i to dosta, bice i drugog dela, nista se ne boj...a uostalom kad predjes kampanju videces sta ce se desiti sa dobrim Kapetanom i gospodinom Demonom :) Eksplicitno najavljeni expansioni....

Samo neka ih bude, i neka ih bude 20 - ja se necu buniti !

Ma igra je stvarno najbolja! Zanimljiva mi je isto kao sto mi je svojevremeno bio zanimljiv WC3 - znaci, nevidjeno! Jedino sto sam odustao od pokusaja da razumem pricu... znaci, samo igram a pojma nemam o cemu se tu radi i ko sa kim i zbog cega. ;)

Kampanja i nije toliko kratka kad se igra na very hard modu, sta vise trebace BRDO vremena i planiranja da biste je presli... 6 misija koja to bese ja koliko se secam sve sam ih za jedno vece presao lagano (doduse na normalu)! Mozda ima samo 11 misija ali nema budalastina tipa prvih 4 su tipa sagradi 4 farme 1 baraku i tako to !

Ma u 6. misiji se koliko se secam treba zauzeti neki point da se otvori kapija preko mosta. A tu je signal za sveopsti napad na tebe, jer komp izleti sa brdom jedinica i ako nemas armiju koncentrisanu na tom mestu zeznuo si se :)

@Razorman
Ja sam je upravo tako i igrao. Presao sam je za 2 dana. Upravo zato sto sam na internetu u nekom opisu procitao da je igra prelaka i da je 1. nivo tezine normal, 2. hard i da tek on odgovara normal modu u drugim igrama...pa sam uzeo very hard :)

@Ogi
Ma daj, prica je kao komplikovana. 1 planeta, kolonija Imperije, na koju su nagrnuli Orci, nahuskani od strane Chaosa koji to hoce da iskoristi da dovuce nekog prademona. sto Eldari kao iskonski cuvari vasione hoce da sprece :)

Malo nedostaje razbijanje monotonije nivoa kao na primer u WC-u kada ides sa junakom i nekom vojskom i ne treba nista da gradis nego tako hodajuci zavrsavas misiju. Sada sam na sedmoj i toga jos nije bilo. To za farme i kuce si u pravu. Inace, ja igram na normal i bas mi savrseno odgovara. Svaki nivo je bas za onoliko koliko treba tezi od prethodnog.

I ne mogu da verujem da si ti Razore, presao igru za jedno vece. Pretera ga, ******. Sesta misija je bas bila ok, sto vise napredujem misije su sve izazovnie tj. protivnik je sve opasniji i to mi se svidja. Ali, opet, nije ni pretesko. I protivnik odmah napada sto je isto super. Sto vooolim da napravim gooooomilu jedinica i da mi onda niko nista ne moze. Ja tako igram, ne kalkulisem, napravim milion jedinica i onda odradim misiju.

Ne dopada mi se sto za sada mogu da hradim samo 2 (!?) vrste jedinica, Space Marines i Assault Marines (ne racunam one skaute sto ih gradim iz HQ-a koji meni nista ne znace). To mi malo nije jasno. Inace, svidja mi se jako animacija jedinica, vozila, tenkova itd.

A ne razumem pricu jer nemam strpljenja da se udubljujem u citanje njihovih smarackih dijaloga... znaci, uvek je ista prica i uvek je maksimalno zakomplikuju... u smislu nekih kao obrta i gluposti... a uz to ima gomila nekih reci za koje ja u zivotu nisam cuo a govorim odlicno Engleski.

shteta shto su otaljali ovako single player :( prica je bzvz kao i sam koncpet misija manje vishe... eto 'samo' je gamelpay dobar (ali u singlu to ne dolazi do izrazaja jer su misije gotovo na identichan fazon samo malo duze traju kako misije odmichu)

Ma sve jedno, meni je igra D O J A J A !
Samo mi je bitno da mi je zanimljivo da igram a kakva je prica bas me briga. :)
Generalno, to je neki moj stav, ako mi se svidja igra kao igra, sta me briga za pricu!?

Znaci, po tebi i Optiju, buducnost je u multiplejeru pa zato skrnave single ili sta?

Naravno da je buducnost u multipleju. Cak ne ni buducnost, vec sadasnjost, ali nazalost ne ovde nego tamo preko. U slucaju da nisi primetio 75% igara zadnjih 5 godina dolazi prevashodno sa tom namenom. Ljudima je zanimljivo da igraju jedni protiv drugih, eh, taj prokleti zapad...

Inace taktika ti je veoma dobra, u multiju bi sa takvom taktikom poginuo za ~5 minuta :d

Sto se tice price - jos si ti zelen :smoke: Prica moze samo tako da uzdigne prosecnu igru, ili pak da spusti odlicnu igru. Ali pri tome treba uvek imati u vidu ciljno trziste. Recimo ja goru pricu nisam video od WarCrafta 3 a posebno expansiona. Ali koga za to briga, to je multiplej ostvarenje...
BTW prica uopste nije losa, posebno jer se em vidi izbliza koliki je intenzitet fanatizma Space Marinaca em koliko su odani ideji, em sto uopste nije isprepletana toliko, ne znam u cemu je problem ispratiti je...

I btw normal nivo tezine je najlaksi, gore od toga ne moze, odgovara easy nivou u drugim igrama

Ne znam ja cemu on odgovara, pise NORMAL, ne pise EASY i ja ne znam odakle tebi takve indicije. ;)

Ok, zanimljivo je igrati MP (ja sam ga jednom u zivotu igrao ne racunajuci CS u igraonici) ali zanimljivo je igrati i SP! Pa ne treba single zapostavljati zarad MP-a.

Sto se price tice, ni u WC-u nemam pojma o cemu se radi ali mi je igra jedna od najboljih ikada.

A braticu nije svaka prica za malu decu :) Ma daj... Kako ne kontas?... Jezicka barijera ili te jednostavno ne zanima?

Kad ne znas - cutis :) Igra je na normalu jednostavno apsolutno prelaka. To se najbolje vidi u skirmishu gde kad stavis na easy komp za pola sata napravi 2 squad-a, ne apgrejduje ih i ceka te da ga unistis. Tek je hard neko uzivanje...

Sto se tice tvojih razmatranja da ne treba zapostavljati single, pravac na home site-ove developera i pisi peticije :d

Ma brate nije Skirmish pokazatelj nego umece igraca.
Objektivno, verovatno je 90% igraca sa ovog sajta bolje od mene i zbog toga je recimo tebi prelaka na Normal a meni je taman kako treba. Nisam ja burazeru jedan od onih sto ne izlaze iz igraonice ili peglaju igre ceo dan ili ne daj Boze da sam nekada bio jedan od onih klinaca (a uvek se zaprepastim kada ih vidim) koji imaju do 10 godina najvise a razbijaju Couner i slicno. Ja sam ozbiljan covek, student, imam devojku i drustveni zivot. :)

shtaps je napisao(la):
A braticu nije svaka prica za malu decu :) Ma daj... Kako ne kontas?... Jezicka barijera ili te jednostavno ne zanima?

Ma kazem ti da dobro govorim engleski, tako da nije jezicka barijera ali me ocigledno mrzi da budem skoncentrisan po nekoliko minuta i da pratim njihove dijaloge. U principu, sto neko rece, prica je klasicna i uvek se nadje nek'o ko ce da izda ili se kao svadjaju vodje itd.

ili se pojavi neki demon... ili treba da se nadje kljuch do pakla il shta vec ... bla bla bla :)

mada je gameplay stvarno extra... jedva chekam da je probam u multiju

eh da... igra kao daje duhovni nastavak starcrafta a?

Ne, nego je blizzard duhovni lopov tudjih ideja te je 2 scenarija iz serijala Warhammer igara smestena u Warhammer univerzum pretopio u svoje igre. Naravno u pitanju su Warcraft i Starcraft. Jednom lopov, zauvek lopov :)

E ****** sad Opti, za SC u redu, ali za WC ne verujem. Jedino zajednicko su ljudi i orci, a ako tako gledas onda su i ovi iz Warhammera to pokrali iz LOTR i slicnih stvari.

WarCraft je nastao iz Warhammer: WarCraft-a, jednog od scenarija Warhammer igre na tabli koji je govorio o invaziji Orkova (koje su obuzele snage haosa) sa drugog sveta na kraljevstvo Azeroth. Dakle nije to nesto sto sam ja izmislio, ili pretpostavio, to je zaista tako.

Opti, bio si u pravu. Ipak je igra laka na Normal nivou. Kada sam ocekivao najteze, na poslednjem nivou, presao sam ga kao od sale.

I na insane nivou je takodje prelaka... Ko je koga pokrao je nebitno kad je war3 bolja igra...

Vrh Dno