Šta je novo?

Warhammer on-line

Warhammer se diže iz pepela, polako ali sigurno posle situacije gde je dotakao dno pre jedno devet meseci. Sve je više igrača u igri, obnavljaju se stare pretplate, a trial se pokazao odličan kao sredstvo za dovođenje novih igrača. Zbog svega toga je Bioware, koji je već duže vreme zadužen za ovu igru, rešio da počne da sprema nove dodatke za igru. Pojavile su se glasine da će konačno da ubace Skavene i Lizardmene ;)

http://www.massively.com/2010/03/19/bioware-talks-warhammer-onlines-forthcoming-expansions/#comments

:banana:

Ne znam, ja sam igrao par puta i nikako ne mogu da se snađem u igri. Postoji li neki ažuran guide za početnike?

Pogledaj www.warhammeralliance.com forum, tamo imaš dosta obajšnjenja za sve šta te zanima. Ako te nešto zanima, a da ne nađeš tamo, slobodno pitaj.

Lenj sam i mrzi me da čitam :)

Nisam još instalirao igru a zanima me koliko pečeva ću morati da skinem, koji server je najbolji i koja klasa je najbolja za nuba poput mene?

Eh da, ako može server na kome je čika robot, red je da nesuglasice sa foruma koje smo imali u prošlosti dignemo na viši nivo :)

Lenj sam i mrzi me da čitam :)

Nisam još instalirao igru a zanima me koliko pečeva ću morati da skinem, koji server je najbolji i koja klasa je najbolja za nuba poput mene?

Eh da, ako može server na kome je čika robot, red je da nesuglasice sa foruma koje smo imali u prošlosti dignemo na viši nivo :)

Haha :D G@W, možda si ti imao nesuglasice samnom, ali ja nisam nikada imao sa tobom ;) I ne, nisi mi na ignoru nikad bio lol

Ako si noob, uzmi nekog tenka da vodiš, ali batali Black Guarda i Sword Mastera... gimp klase. Moja preporuka je Iron Breaker sa order strane ili Chosen sa destro strane.

Server - Karak Azgal jer je tu najbolja atmosfera. Na Karak Nornu vlada očajna atmosfera, nema pug igre nigde i ljudi su blago retardirani. Ako dođeš na KA da igraš kao Order, pozvaću te u dobar guild [Radiant Knights] u kome već ima par naših ljudi. Super je opuštena atmosfera što se tiče međuljudskih odnosa, ljudi su uglavnom stariji od 25, ali se igra poprilično ozbiljno i organizovano. Ako se odlučiš da ideš u destro, jedini guild koji tamo poštujemo je Inglorious Basterds jer nisu kompleksaši i cheateri, ali mislim da moraš da budeš lvl 40 da im se priključiš. U suštini ako se odlučiš da igraš protiv nas :> jedino sa njima ćeš imati šanse da preživiš... malo duže. ;)

Javi mi ako dođeš da igraš kao order, rado ću ti pomoći da se uhodaš ;)

Poslednja izmena:
Brate na šta sam ja bacio pare. Pa ovo čudo od igre ne može uopšte da se registruje!!!

Konkretno imam sledeći problem.

Mis'im stvarno :mad:

edit: Radi ali mora iz Explorera. Seljaci...

Inače EU sajt a i forma za registraciju je neopisivo đubre. Još nisam sreo F2P MMO koja ima ovako krš sajt, definitivno najgori flash sajt koji sam video u skorije vreme. U FF neće ni da prikaže formu kako treba tako da tamo registracija nije moguća...

Poslednja izmena:
Nikada ali nikada se nisam ovoliko namučio oko jedne MMO igre. Nekako sam uspeo da prođem i da sve registrujem ali ne mogu da prođem autentifikaciju. Da li ima neki zaobilazni način i koliko uopšte treba da se čeka na to. Dobio sam mejl potvrde btw.

Uspeo sam da pokrenem pečer. Kakva banda orangutana je ovo pravila bože sačuvaj...

Uglavnom poenta da se pokrene testpatch.exe koji se nalazi u instalacionom folderu, onda hoće da prođe autentifikaciju. Inače ovo je problem od pre 4 meseca i pominje se i na US forumu a prepametni CM kao i obično pita: "Koji vam je ISP? Jeste li iza rutera? Mora da je do toga, gospodine." :)

Ko da je to jedino što su uspeli da ih nauče pri obuci...Ako ikada sretnem nekoga ko radi taj posao IRL ima da ga tako opaučim posred njegove ******ske face da ima da ga boli do kraja života. Poređenje živih bića prema inteligenciji (rastući niz): ameba...community manager online igre...bičar...svi ostali

Valjda sama igra nije loše sklepana kao ove preparacije, robote držim te za reč :)

Poslednja izmena:
Meni se isto pojavio taj glupi problem prilikom jednog krpljenja igre, smorio sam se, ali je za 20ak minuta proradilo bez problema.

Evo ti lista mojih likova na Karak Azgalu (order):
Vatrenna, Bensedin, Singidunum, Plotunka, Valerijana, Ledena, Ramplstilckin, Motorna

Valjda je to to, ne mogu da se setim još dva imena rofl :D

Samo mi je jedan lik ostao u T2, ostali su svi u T3 ili T4, ali imam i trial nalog sa BW lvl 10 koji moze da ti pomogne malo ;) Tier 1 možeš da pređeš poprilično brzo, mislim da će ti trebati jedno 8 sati igre. Moj savet ti je da kreneš sa nekim tenkom, čisto da skapiraš kako se igra, a da ne zagineš odmah. Posle gomile nerfovanja tenkova, jedino je Knight of the blazing sun ostao kao dobar izbor, na drugom mestu je Ironbreaker patuljak, a onog vilenjačkog Swordmastera ni ne pomišljaj da uzmeš jer... ne služi ničemu bukvalno. Sa vitezom budži snagu i koristi dvoručni mač, ne možeš da omaneš ;)

Najbrže ćeš da se izleveluješ igranjem scenarija do 25og nivoa i onda pravac Land of the Dead jer ćeš tamo da dobiješ najviše XP poena po mobu i poprilično brzo ćeš da pređeš i sledećih 10ak nivoa. Onda ostaje da doteraš nekako do 40. nivoa, a tada počinje jurnjava za armor setovima i renown rankovima. Za to ti treba dobar guild i ljudi na koje možeš da se osloniš za dobru timsku igru, a ako ti se igra svidi, videću sa ovim mojima da te pozovu. ;)

Dodaj me u friends listu, pomoći ću ti bez problema.

Super, baš sam hteo da te pitam za IGN :)

Igra je SUPER i sva loša oskustva sa registracijom su kao rukom odnešena (dobro ne baš skroz...kad se samo setim...grrr).

Iz nekog razloga me jako podseća na GW što je dobra stvar. Čak šta više setting je mnogo bolji, skilovi interesantniji i sam sistem scenarija jako, jako simpatičan. Grafika je jako lepa i pregledna bez bluma što inače mrzim.

Za sad grinda nema, ima ubijanja istih mobova za quest ali njihov broj ne prelazi pet a i težina je lepo prilađena tvom liku (za razliku od Allodsa koji me je smorio delimično zbog toga).

Uzeo sam Komandant Marka...Geralta od Rivije...hmm...ovaj Witch Hunter-a. Jako zanimljiva roguolika klasa, smoriše me tenkovi načisto, uvek njih igram. Čak sam dobio unique (žuto, valjda) igrajući neki scenario za viši nivo od mog i nisam zaginuo. Jesam jednom posle ali sopstvenom nepažnjom.

Jeste ovo još uvek tutorial i ja sam jako noobish ali nadam se da ću sutra biti lvl 10 ako ne već večeras. Za sada uživam a to je najbitnije. Nisam dugo uživao igrajući MMO, u zadnje vreme sve što sam probao bi me smorilo brzo.

Pa kažem ja da je dobra igra :)

Witch Hunter je super klasa, ali je on mnogo mekan za moj ukus. S njim moraš da se provlačiš stalno po ivicama borbe, isprepadaš nekog i onda odmah bežiš.

Pošalji mi ingame nick.

IGN: Leshma
Server: KarakAzgal
Witch Hunter, trenutno rank 8 (sporo ide lvling a i ja zveram okolo).

Problem je što Destro apsolutno dominira ovde gde sam sada, većina ljudi ne može ni da završi questove jer orkova ima 10:1 ako ne i više i konstantno nas pritiskaju. Ja sam uspeo da završim questove jer sam iskoristio pometnju i iskrao se njima iza leđa. Mislim da je to bio jedini momenat u toku celog dana da se order skala pomerila jer sam usput odradio battlefield objective i nabacio zastavu na brod (nije bilo orkova). Doduše to je trajalo čitavih 5 minuta jer su se ubrzo vratili da vide šta je bilo a ja sam njih desetak posmatrao sakriven iza kamena :D

Posle sam otišao malo dublje u njihovu teritoriju, našao dva lika solo i skinuo im skalp da bi posle naletao na grupe od 2-3 čoveka. Tako sam napao jednog lika i zamalo ga ubio kad mu došlo pojačanje. Ja uhvatio da bežim a ovi me krenuli da me rate pa odustali, valjda mislili da imam pojačanje :d

Sve u svemu na strani Ordera vlada totalna dezorganizacija, čak ni PQ nije moguće završiti u nekim slučajevima. Igrača na strani Ordera jednostavno nema a ono malo što ima ginu jedan za drugim kako uđu na bojište...

Mada sve kada se podvuče i uzme u obzir moj, još uvek uber noobish status, ipak sam se sjajno zabavio igrajući se scouta na neprijateljskoj teritoriji :)

Poslednja izmena:
ma t1 je pun trial likova, uvek je tako neogranizovano, pa to koristi da se upoznas sa igrom, brzo ces biti lvl11 i ides dalje

t2 i t3 su meni licno najbolji, najvise zabavni

a t4 je bezveze

T1 je pun trial igraca koji imaju i po lvl 23 talismane i potpuno su OP. Lik sa najviše ubistava na serveru je trial Desciple of Khaine koji ima valjda po 850 ubistava dnevno. Napunio lika sa lvl23 str talismanima i razvaljuje. Destro je inače uvek bio primamljiviji za klince, zato ih i ima toliko. Drugi problem je kada dođe do opsedanja IC-a, svi destrosi pređu na altove i dođu u T1, T2 i T3 sa svojim premade družinama i smaraju, a to rade jer ih mi u 70% slučajeva razbijamo u T4. Order igrači ne igraju toliko sa altovima i zato izgleda kao da su mlakonje u nižim tierima. T4 je inače ok sada i tamo je situacija potpuno drugačija.

Drugi veliki problem je što order strani u tim nižim tierima hronično fale healeri, bilo kakvi, pa makar i loldps. Zbog toga ne mogu da izvučem slejera iz T2 nikako, a smara me da idem u PVE da grindam.

Na lvl19 ćeš dobiti quest "grudges of king Grolumn" koji će ti pomoći da brzo podigneš lika za 2-2.5 nivoa, 60K XPa po završenom questu. To uradi što pre, doguraj lika do 25og nivoa i onda pravac u LOTD da ubijaš lvl40 mobove. Tamo sa rested bonusom dobijaš po 5K XPa. Rested bonus mnogo znači i funkcioniše ovako

In WAR you get the basic bonus everywhere, +50% when you log out in a war camp or quest hub with the "you feel rested" message, +100% in Altdorf or the Inevitable City, and +150% in the guild leader's hall, a feature your guild acquires with rank. So right now I can only recommend flying to your main city before logging off.

Guild leader's hall je za Order stranu Sigmars hammer na jugu Altdorfa, a za destro Viper Pit i tamo možeš da uđeš samo ako guild ima pristup toj prostoriji. Tu možeš da kupiš i skrolove za teleportaciju u guild hall.

Ima mnogo mnogo fora, addonova i sl. Pogledaj Curse sajt za addonove, napisaću ti šta je ok kasnije ;)

p.s. Ne koristim IGN, napiši mi ime lika u igri :) Mogu da ti dam moj Steam ID jer jedino taj igrački IM koristim.

Zahvaljujući Master Vladimirijusu stigao sam do rank 15 :)

Super je Tier 2 kao što je bio i Tier 1, čak je PvE zanimljiviji nego u T1. Što se tiče RvR, priča ista ako ne i gora ali bar uspem da uhvatim neku zalutalu destro ovcu s vremena na vreme :D

Warrior Priest ne da je OP nego sramota kako ga nabudžiše :O

Zahvaljujući Master Vladimirijusu stigao sam do rank 15 :)

Warrior Priest ne da je OP nego sramota kako ga nabudžiše :O

Išli smo malo u powerleveling u Land of dead da ubijamo šampione i tu likovi na početnim nivoima mogu da dobiju lep XP. Warrior priest nije OP, već smo imali dobar tim uz pomoć kog sam mogao lakše da lečim - što brže tim pravi štetu neprijateljima, brže se svi lečimo, i vi i ja ;)

Nisam rekao da je WP OP jer je tvoj char mnogo jak (a jeste mnogo jak :)) već zato što sam igrao sa drugim WP-ovima i iako imaju loš DPS u odnosu na mene, ne mogu da zaginu čak i ako ih napadnu tri championa odjednom. Mada kad bolje razmislim ok je to, ipak je WP paladin a kao i obično paladin je najbolji izbor za PvE igranje.

Nisam igrao WOW nikad, sem jednom 30 minuta na piratskom BG wireless serveru xD, pa ne mogu baš da uporedim, ali je WP zamišljen u igri kao grupni healer, a ne kao neka DPS/tenk klasa. Odličan je za samo za grupno lečenje, a u T2 i T3 je OP i tu se najbolje iskazuje jer može i da se leči i da udari poprilično jako. U T4 više nije bog, već postaje ranjiv i tu je potrebno potpuno drugačije igrati sa njim.

Probao sam DPS mastery kod WPa i potpuno je bzvz. Em te ubiju brzo, em ne možeš skoro nikoga da ubiješ, em ne možeš dobro da lečiš, a u PVPu 1 na 1 je bolji upravo kao - healer.

Disciple ok Khain je destro pandan WPu, po meni bolji u nekim segmentima od WPa jer njihov moral 4 može da nenormalno umanji dolazeći DPS svima u grupi, a napravljen je tako da više morala4 od više DOKova mogu skoro u potpunosti da prekinu svu nadolazeću štetu. Kad aktiviraju M4, a još imaju melee choppa vozić, možeš da se oprostiš od pobede u scenariju. U par situacija sam bio da sa BWom, koji inače udara oko 2000-4000 sa fireballom, ne mogu bilo kome u njihovoj grupi da napravim više od 25-30 DPS! Ima leka i za to, ali eto, zna da smara kad do toga dođe.

Sem ponekih problemčića, sve klase su uglavnom izbalansirane. Destrosi će reći da su order klase OP, order će reći da su destro OP, ali to u najvećem broju slučajeva znači da nemaju pojma ;)

G@W, sa jednom totalno pro ekipom smo pokrenuli destro guild na KN serveru i svi počeli iz početka. Ako hoćeš da nam se pridružiš, javi ;)

Još pitaš, pa muka mi je više da igram ovako. Kad nađem neku grupu ono sve nesposobnjakovići. Problem Karak Azgala jeste u tome što su SVI destroi na nižim tierovima u stvari altovi onih sa sa T4. Tako da naići na raštrkanu grupu destro budala je izuzetno teško. Plus ovaj moj Witch Hunter je usko specijalizovana klasa tj. namena mu je egzekucija spell castera a to smara. Probao sam i tvog WP i iako ima slab dmg bolji je za RvR. Lakše je hilovati nego se konstantno prikradati neprijatelju iza leđa u cilju silensa i egzekucije šamana i ostale bagre...

Veliki je problem za nove igrače igrati WAR od početka jer nubova stvarno nema puno, ako i naiđem na nekog to je obično neki nesrećnik koji radi quest ili ko zna šta na našoj teritoriji sa uključenim RvR flegom. Takve mi žao da ubijam...

Samo imam osećaj da je vas to uhvatilo trenutno razspoloženje i da to neće dugo trajati. Mada nek traje kolko traje i to je nešto.

Poslednja izmena:
Samo imam osećaj da je vas to uhvatilo trenutno razspoloženje i da to neće dugo trajati. Mada nek traje kolko traje i to je nešto.

Pravo da ti kažem, nisam siguran. Istina je da imam dosta visoko rangiranih likova na KA serveru, ali takav kakav sam, više igram sa altovima nego sa tim, glavnim likovima. Malo me je smorilo što su svi otišli daleeeeko iznad mene (možeš misliti koliko su onda oni nabudženi, kakvu opremu imaju i koliko igraju) i smara me što ne mogu da im se priključim u napadu na kralja. Da bih stigao dotle, moram da imam RR70+, a sa BWom, koji već i sada topi sve pred sobom, imam RR57. Igraću sigurno ovde jer mi brzo dosadi sa igram samo sa jednom klasom, ali mi je na KN severu super što će ova grupica lepo da napreduje zajedno. Teamplay je uvek zanimljiviji nego solo igra sa nabudženim likom. Ovde bukvalno krećemo iz početka, nemamo para, crafting je na nuli, oprema bzvz, ja ne poznajem destro PVE okolinu... trebalo bi da bude zanimljivo, ponovno otkrivanje WARa za mene. Imam i par starih likova ovde ako oni budu napredovali brže, pa ću moći da im se pridružim.

Sad smo se prvo veče okupili i napravili pometnju u T1 :D Jedan lik je video kako igramo i odmah tražio da nam se priključi hah :)

Od likova na KN serveru imam ove, pa me dodaj u friends listu i cimni me kad budeš online da te pozovem:

Chaosmarine (Chosen) T1
Emogoblin (Shammy) T3-T4
Furija (Sorceress) T2
Buldozher (Choppa) T1
Radashin (Squig herder) T2
Moronder (Marauder) T1
Beshtija (Witch Elf) T3-T4
Bloork (Black orc) T1-T2
Drobicutikicmu (DOK) T1
Bajaga (Magus) T1

Guild se zove "Bomb Disposal Squad"

Patch 1.3.5 - 100% RVR Gradovi :)

In version 1.3.5, both Contested Altdorf and Contested Inevitable City will be receiving a massive overhaul. The endgame content for the Campaign will now be 100% RvR-driven. This write-up of changes is for you, the player, to ask questions, voice concerns, or otherwise offer any feedback that you may have on the matter.

General Information

City sieges will now be a 24 versus 24 battle.
City sieges will now last a maximum of 2 hours.
All PVE instances within the Contested city have been disabled
Defenders and Invaders will both have a chance at obtaining some of the best items available in the game, including Sovereign equipment!
As a similar direction taken with the Scenario rewards, players will be awarded for their effort at the conclusion of each stage. The winning Realm will have a PQ chest drop - those who win the roll on a PQ chest will have to make a conscious decision as to what they want from the PQ bag. All other players in both the winning and losing Realms will have Crests placed directly into his or her inventory, with the losing Realm's based upon how well they performed during the Stage.
The winning Realm of any Stage will receive a Scenario Insignia.
Players will be forcibly placed within a Warband upon entering a City instance equipped with an instance-specific chat channel. Manipulation of looting rules will be disabled.
Players will be resurrected in 30 second waves unless resurrected by another player.
A scoreboard is accessible within a Contested City by clicking on the mini-map icon. (PLEASE NOTE: This feature will not be present in 1.3.5 but is to be added in a later version)
Players present at the conclusion of any Stage within the Contested City will have a reward lockout timer applied to their character. This reward lockout timer will force a character to opt out of PQ loot for that specific Stage for the duration of the timer. You are still able to participate in a Contested City battle even if you have a reward lockout applied to your character and will be rewarded with spoils in the form of Crests in lieu of standard rewards.
Players exiting the Contested City after the setup phase will have all three Stages' reward lockout timers applied to their character. This is to discourage players from leaving a Contested City battle mid-way through if it appears his or her Realm is going to lose.
Players will respawn at the nearest point that is controlled by their Realm during Stages 1 & 2 unless the closest point in the initial entrance location.

Ostatak informacija :D

Što je najbolje, kralj i njegovi šampioni će biti nasumično odabrani igrači iz instance! :)

Poslednja izmena:
Sjajno, još kada bi izbacili PVE iz ostalih Tier-a ili bar diseblovali pisanje achievmenta (nek naprave RvR journal kao što je Damaz Kron bez gluposti tipa - ubio milion elfova i slično...). Btw igrao sam malo sa Chosen-om pa me nije bilo na starom liku ali nastavići i to samo scenarije do rank 40. Smara jurenje achievmenta tj. nemoguće je jer u druge dve zemlje nema igrača pa samim tim Open RvR quest nije moguće završiti.

Nemoguće je sa jednim likom završiti sve. Ograničen si XPom koji imaš da popuniš u jednom odeljku sveta. To znači da ne možeš da imaš maksimalan inf recimo u T2 u vilenjačkim, patuljačkim i ljudskim zemljama. Opet ako juriš oRVR inf, onda ne možeš da sakupiš dovoljno medaljona za oružje iz scenarija. To je moguće jedino u T4.

Ako te zanimaju neke specijalne stvari, taktike i sl, idi na www.wardb.com, tamo je dosta toga opisano.

sav inf ne moze da se sakupi samo u t1, posto se samo empire deo igra :)
ali t2, i dalje, za sve 3 regije mozes da sakupis max inf, naravno pricam o rvr delu

ja samo rvr igram (kada mi je aktivan nalog doduse, pa igram mesec-dva, pa pravim pauzu pola godine), kada dodjes u t2 11lvl si, igras samo rvr, i dok dodjes do 21lvl, sakupis inf za sve tri regije
a i renown lvl ti je tada uvek tu negde oko exp lvl

Vrh Dno