Skaki
Čuven
- Učlanjen(a)
- 06.08.2002
- Poena
- 619
Treba mi pomoc oko nacina da palim i gasim kucni komp sa posla. Skontao sam sve oko remote connection-a, kako da se ulogujem na komp, i da ga ugasim ili restartujem ili bacim na stand by, ali to sve znam kad je komp vec upaljen. Ono sto nisam uspeo da iskopam na netu je kako da ga upalim preko wake-on-lan opcije. Situacija je sledeca, kucni komp mi je nakacen utp kablom na ruter Tp link WR542G a ruter na sbb kablovski i ima integrisanu mreznu koja ima opciju wake on lan i na oba kompa je XP.
Ono sto ne znam je kako se pravi i salje taj "magic package" koji pali komp, da li uopste to moze ovaj ruter koji imam? E sad, citao sam po netu da se instaliraju neki programi pomocu kojih se moze olaksati taj proces, na kucnom nije problem, ali ja na poslu nemam mogucnost instaliranja bilo cega jer nisam admin, a ne zelim da cimam admina za to... Da li moze ovo sve sa standardnim softwareom koji su integrisani u XP? ili nekim programom koji se ne instalira...
Hvala na pomoci...
Ono sto ne znam je kako se pravi i salje taj "magic package" koji pali komp, da li uopste to moze ovaj ruter koji imam? E sad, citao sam po netu da se instaliraju neki programi pomocu kojih se moze olaksati taj proces, na kucnom nije problem, ali ja na poslu nemam mogucnost instaliranja bilo cega jer nisam admin, a ne zelim da cimam admina za to... Da li moze ovo sve sa standardnim softwareom koji su integrisani u XP? ili nekim programom koji se ne instalira...
Hvala na pomoci...