Šta je novo?

WADSL + Pay TV

Dzonka

Slavan
Učlanjen(a)
12.02.2006
Poena
301
koliko bi bili spremni da platite (mesecno) internet WADSL minimalne brzine 512 kbs, ako bi uz njega dobili jos i preko 50 TV kanala (koje pruza prosecna kablovska), video konferenciju... ,a kao dodatne usluge "program na zahtev" (pay tv) ili internet brzine preko 2 Mbs, a da pri tom dzabe dobijete svu potrebnu opremu za instaliranje istog?

mislio sam da spostavim poll, ali iskreno nisam siguran kako, pa ako bi neko mogao da mi pomogne

pa sad placam 256k + kablovsku 2500 din...
znaci platio bih toliko drage volje za 512, ali da ne dobijam preteca pisma zbog prevelikog protoka ili slicnog...

a na koliko bi bilo "humano" ograniciti protok na mesecnom nivou?

2000 din. Kanali mi ne trebaju.
Ogranicenje moze da bude humano, ali samo preko 100gb za mesec dana /zavisi od protoka/

Mozda bih platio isto koliko sada placam flat adsl i kablovsku - ionako zivot postaje kratak za sve ono sto postoji na mrezi. Problem nije u sporom internetu, nego u tome sto ljudi nemaju vremena.

Why I need life? I`ve got Internet.

A ogranicenje - pa nema sanse da bih nesto placao ako maksimalni protok omogucava da se kvota ispuni za par dana. Iskljucivo 24/7/30. Mrzim navlake.

Poslednja izmena:
Slično ima i SiOL (valjda se zove Triple Play). Sve je to lepo, samo zahteva kud i kamo brži link od sadašnjih ADSL-a, tj. ADSL2+ ili kako se već zove. Ovde kod nas.... pa za jedno par (desetina) godina ;)

Pozdrav za lepog Dzonija. Lepo sto si nam se pridruzio. Sve sto ima razumnu cenu i garantuje kvalitet prenosa uzeo bih bez razmisljanja!

Se veda - preliminarno istrazivanje trzista. Osim toga slovenci su ovde vec uleteli, sa sinfonikom (tehnicom.net), i sigurno se nece samo na tome zaustaviti.
Ako to u globalu bude znacilo brzi net za iste ili jeftinije pare bice dobro za sve - ako ne, mogu da pevaju solcence zahaja.

Poslednja izmena:
Pa, to ce uskoro i da bude kod nas. ADSL2(+), IPTV, VoIP, racuna se negde oko 30e za 512Kb. To nije bas proverena informacija, ali onako otprilike - to je to.

Na to sa tehnicomom zaboravite. Losa iskustva govore za sebe. Za ostalo je najbolje sa sacekamo pa da vidimo.

skandalozno je koliko je adsl jeftiniji u sloveniji. nasao sam odnos slovenacke valute i dinara (100sit = 36 dinara) i evo cena internet-a u sloveniji

256/64 -- 3.100,00 sit-- oko 1200 din
512/128 -- 3.444,00 sit-- 1300 din
1024/256 -- 4.000,00 sit-- 1500 din
2048/512 -- 6.222,00 sit-- 2300 din
4072/512 -- 8.444,00 sit-- 3100 din
5120/768 -- 9.000,00 sit-- 3300 din

...i uvek ista prica, sto manji standard, vise su cene.

Sa druge strane brda trava je uvek zelenija. :D

ne znam da li primecujes ali ta razlika od 100-200din do svakog sledeceg duplog protoka mi govori da je u pitanju maksimalni protok, kao i kod nas i da te garantovano zavrnu ako krenes da vuces svih 1mbit 24/7

Trbonja je napisao(la):
Pa, to ce uskoro i da bude kod nas. ADSL2(+), IPTV, VoIP, racuna se negde oko 30e za 512Kb. To nije bas proverena informacija, ali onako otprilike - to je to.

Sa tih 512Kbps mozes da imas jedino VOIP i spori internet. Za IPTV ti treba 5Mbps za jedan TV program. Ako zelis da prikljucis vise od jednog TV-a i da na njima gledas razlicite programe, treba ti N*5Mbps gde je N broj TV-a. Znaci bez pravog ADSL2+ (koji ide do 24Mbps) ne razmisljaj o TriplePlay-u.

Osim ako pod tih 512Kbps nisi mislio samo internet deo, a ostatak bandwidth-a za IPTV i VOIP.

Pozdrav

Poslednja izmena:
Naravno da sam mislio samo na internet deo. Progooglaj malo i videces kako radi triple-play mreza. SVI servisi su odvojeni, tj. za sve se koristi posebna mreza.

Kod nas definitivno neces proci sa ogranicenjima download-a...

Sve je to sjajno ,ali nase trziste je cenovno vrlo osetljivo .
Ja licno bih platio 30 evra za ovu uslugu.

buky je napisao(la):
Na to sa tehnicomom zaboravite. Losa iskustva govore za sebe. Za ostalo je najbolje sa sacekamo pa da vidimo.

Mozda je neko imao losa iskustva sa tehnicomom, ali ja nisam, koristio sam njihov wireless, sada koristim sinfonikin adsl. I jedno i drugo mi je dobro. I tehnickom podrskom sam vrlo zadovoljan.

Inace lepo rekose ivan i hejvule - no pasaran sa ogranicejima i sa cenom vecom od tridesetak evra, ma kako to bilo brzo. Kad ljudi nemaju lovu da plate svejedno im je sto je nesto drasticno brze od postojeceg. Da bi se vec zauzeto trziste preuzelo, ukoliko se ide na masovnu uslugu, potrebno je ponuditi veci kvalitet za istu cenu.

Poslednja izmena:
Trbonja je napisao(la):
Naravno da sam mislio samo na internet deo. Progooglaj malo i videces kako radi triple-play mreza. SVI servisi su odvojeni, tj. za sve se koristi posebna mreza.

Ne moram da googlam da bih video kako radi TriplePlay - znam kako radi 3Play jer sam nedavno instalirao i konfigurisao jedan takav sistem.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno