Šta je novo?

W32/Netsky.P@mm

• Začetnik teme Začetnik teme shtaps
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

shtaps

Čuven
Učlanjen(a)
25.12.2003
Poena
619
Posle 5-6 skeniranja sa raznim programima siguran sam da nisam zarazen ovim virusom. Muci me sto dnevno dobijam 30 - tak mailova od Neobee.net Virus Scanner <[email protected]> tipa:

------------------------------------------------------------------------
O B A V E S T E N J E O V I R U S U

Neobee.net virus scanner je pronasao
W32/Netsky.P@mm
virus(e) u poruci upucenoj sa adrese:
<[email protected]>
Zarazena poruka NIJE isporucena !!!
ID zarazene poruke je: 409a3170-1e95.

------------------------------------------------------------------------
ZAGLAVLJE (HEADER) PORUKE:
Received: from as10-m62.net.htnet.hr ([195.29.106.62] helo=neobee.net)
by holomatrix1.neobee.net with esmtp (Exim 4.30)
id 1BLi7H-0001wx-FC
for [email protected]; Thu, 06 May 2004 14:36:44 +0200
From: [email protected]
To: [email protected]
Subject: Re: Re: here
Date: Thu, 6 May 2004 14:36:45 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed;
boundary="----=_NextPart_000_0016----=_NextPart_000_0016"
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-NEOBEE-Virus-Scanned: by Neobee.net Virus Scanner
--------------------------------------------------------------------

Mislim, lepo je to od njih ali gde sam ja pogresio u toj prici pa navukoh tu bedu na svoju adresu - samo na jednoj od 5 adresa dobijam ove mailove. Adrese posiljaoca variraju ali uglavnom izgledaju kao realne adrese i dobar deo njih je poput ove sa Received: from as10-m62.net.htnet.hr. Vrhunac je bio pre par dana kada sam dobio mail da remote server nije hteo da primi moj mail sa .txt attachmentom i vratio mi poruku koja nije poslata sa moje vec neke tamo adrese koja uopste nije kod neobee i nije imala attach uopste samo kratki binarni zapis.

Dobija li jos neko ove mailove? Imam li razloga za brigu?

Ponavljam detaljno sam proverio i siguran sam da nisam imao niti sada imam W32/Netsky.P@mm u sistemu.

Ako si pazljivo procitao poruku pise ti da je mail upucen sa tude adrese na tvoju, tako da taj neko ima virus a ne ti. Moze da bude i neki spam mail koji je zarazen.

Ja isto koristim Neobee skoro od dana otkad su otvorili, znam ih licno, znam kako rade... Da sam na tvom mestu ne bih se brinuo, posto stvarno imaju dobru zastitu.

U svakom slucaju preporuka moja je da stavis Kaspersky Antivir na racunar, i update-ujes ga redovno, a sto se neobeea tice: don't worry, be happy 🙂

Ma skontao sam da mi stizu random mailovi sa nekih adresa ali muci me zasto. I jako sam zadovoljan ovim neobee skenerom - nije ovo prvi put da me je zastitio.

shtaps je napisao(la):
Ma skontao sam da mi stizu random mailovi sa nekih adresa ali muci me zasto. I jako sam zadovoljan ovim neobee skenerom - nije ovo prvi put da me je zastitio.

Pa na ono pitanje zasto.. mozda bi znao da odgovori isti ko bi znao i da objasni zasto stizu spam emailovi svima :smash: mozda su to neke adrese/ljudi koji te imaju u svom imeniku...

zbog kog ********** bi me neki mongoloidni amerikanac imao u inbox-u???

Meni redovno stizu mailovi od bankerinter.net kako mail koji sam poslao nekom njihovom useru nije isporucen jer sadrzi virus! Kad pogledam u header poslatog maila lepo pise from: <moja_adresa>. Medjutim, kada pogledam sa kog hosta je poruka poslata uopste, vidim neki *dialup*..verat.net sto naravno nema veze samnom. Stvarno bezveze

Nazad
Vrh Dno