Šta je novo?

W2000 i prenos Dial-Up podesavanja

milanbb

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
02.11.2000
Poena
770
Interesuje me da li je moguce preneti dial-up podesavanja sa jedne na drugu instalaciju (instalirao sam ponovo sistem), a da ne mora sve rucno da se podesava. Isto pitanje i za W98 vazi.....

tel broj, dns...

Fajlovi koji u sebi nose dial-up podesavanja imaju .DUN ekstenziju. Ovo vazi za w98 i wME. Kod njih moze da se .dun kopira (dakle, udje se preko windows eksplorera u dial up folder i konekcija se kopira u neki drugi), mada cini mi se da prvo treba da se kopira na desktop, pa tek onda .DUN sa desktopa moze da se kopira u neki drugi folder.
Ako se taj dun npr. nareze na cd, pa se onda kasnije startuje sa cd-a, onda ce se automatski na novoinstaliranom sistemu pojaviti (u dial up folderu) i ta konekcija.

Za XP (a verovatno i za w2k, al nisam siguran) ovo NE vazi (voleo bih da me neko demantuje), odnosno njegove konekcije se iz njega NE mogu kopirati, a s obzirom kako je koncipiran (povecana sigurnost) ja to shvatam kao pozitivnu osobinu. Medjutim koliko se secam ako se sa xp-a startuje dun (od 98ice i wme) onda ce podesavanja biti preneta (u dialup od xp-a)

Moguce je da sam u nekim detaljima pogresio (jer trenutno ne mogu da proverim kako se tacno desava pri prenosenju konekcije sa 98ice na xp, ali je princip generalno takav (kako sam opisao).

Mozda nisam bio dovoljno jasan: DUN (ekstenzija) nije vidljiva ukoliko se ode u dial up folder ( tek kopirana konekcija ima vidljivu dun ekstenziju). Bez obzira na to, iz dial up foldera konekcuju (ne shortcut) treba kopirati, i time ce se dobiti fajl koji cuva podesavanja (i videce se da ima .DUN ekstenziju [npr. EUnet.DUN).

Izvini - nikad nisam podesavao w2k

Mozak mi je napravio lapsus, pa sam sve vreme dok sam pisao mislio da je rec o XP-u. Izvinjavam se, iako ce verovatno i ovo gore biti dovoljno.

U Win2k i WinXP (mozda i NT 4) za DialUp konekcije ti je zaduzen fajl rasphone.pbk, koji se obicno nalazi u

[code:1]
Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Network\Connections\Pbk\
[/code:1]

direktorijumu, naravno na particiji na kojoj ti je instaliran Win2K/XP. Mozes i potrazis na toj particiji samo *.pbk fajlove, trebalo bi da je on jedini.

Taj fajl sacuvas, i kada reinstaliras Windows, samo ga vrnes u isti direktorijum, udjes u Network Connections, pritisnes F5 i uzivas :)

hvala na odgovorima

Pera je napisao(la):
U Win2k i WinXP (mozda i NT 4) za DialUp konekcije ti je zaduzen fajl rasphone.pbk, koji se obicno nalazi u

[code:1]
Documents and Settings\All Users\Application Data\Microsoft\Network\Connections\Pbk\
[/code:1]

direktorijumu, naravno na particiji na kojoj ti je instaliran Win2K/XP. Mozes i potrazis na toj particiji samo *.pbk fajlove, trebalo bi da je on jedini.

Taj fajl sacuvas, i kada reinstaliras Windows, samo ga vrnes u isti direktorijum, udjes u Network Connections, pritisnes F5 i uzivas :)

ovo je strava Pero (i jednostavnije nego kod 98ice), `fala.

Sta da ti kazem, samo 70 KB a radi posao:
Dialup Networking Backup Tool v2.111

Vrh Dno