mikac79 je napisao(la):
E pa ovako pre nekoliko nedelja da ne kazem meseci pokrenuh tread pod ovim imenom. Tu je bilo mnogo buke mnogo predloga dogovora pa na kraju izgleda nije bilo nista. Sad me zanima jesam li u pravu?
PS. Za neupucene, rec je bila o skeniranju Vujaklijinog recnika i njegovom prebacivanju pomocu ocr programa na cd uz podelu posla medju gore pomenuitim clanovima(neka se sami prepoznaju).
Da ne bude da osudjujem nekog, mene samo zanima je li bilo sta od tog cd-a?
mislim da je D-KEE organizovao neku vrstu legalne djelatnosti ... tj. onaj ko vec ima rijecnik da i ucestvuje u prebacivanju u e-format.
Sto se mene tice morao sam "zaboraviti" na momenat na tu akciju jer nisam vlasnik Vujaklije, vec imam jedan drugi rijecnik str. rijeci.
Ono sto je bila moja ideja, je to da se pronadje nosilac autorskog prava(koje inace po nekim nadolazecim zakonima treba biti produzeno na 75god) i da se napravi dogovor o izradi e-verzije rijecnika. Ja bi to vrlo rado obavio, i ono sto znam za sada je adresa sjedista "IP Prosveta",
kad uhvatim vremena odo' do njih da vidim sta oni misle o svemu tome.
Ono sto bi mozda ipak bilo najbolje je to da se pronadje sjediste porodice pok.M.Vujaklije, pa da njih kontaktiramo u vezi toga jer je gotovo 99% da su oni nosioci aut.prava. Vrlo rijetko izdavacke kuce otkupljuju aut.pravo. ... da ne duzim tako sad stoji stanje ... ako hoces saznati nesto vise o tom pitanju, nadji D-kee-a ...
pozdrav!
P.S. ne vezano za ovu temu, mnogi znameniti Srbi su se podigli u borbu protiv uvodjenja latinice u svrhu lokalizacije OS Wind. i Office-a, uskoro bi trebale biti potpisivane peticije po vecini fakulteta ... Jedan od poznatijih ljudi, ucesnika, je i akademik Dejan Medakovic ... i stvarno bi ste trebali malo prouciti sta kazu oni koji znaju vrijednost pisma, jednog naroda ...