dejandj je napisao(la):A da ga iskeniramo ocr-ujemo?
Visente je napisao(la):Ja ga već imam skeniranog (u Fine Readeru) ali nisam stigao da uradim OCR.
Visente je napisao(la):Ja ga već imam skeniranog (u Fine Readeru) ali nisam stigao da uradim OCR.
no name je napisao(la):Kolko ti je trebalo za scaniranje bas me interesuje!
D-KEE je napisao(la):a ima li sanse da se dobije to iskenirano???
Ha je napisao(la):stvarno, ako bi takvo sto podijelio sa nama, bilo bi to jako pozrtvovano sa tvoje strane. Ako si ipak namjeravao sto zaraditi, nije ti za zamjeriti
jer u danasnje vrijeme sto god dotaknes trebaju ti pare.
pozdrav!
Visente je napisao(la):U principu nije problem. Trenutno nisam u mogućnosti da to narežem (rezač mi je na drugom, burazerovom kompjuteru koji je nov i koji je kupljen kao konfiguracija pa je, znate kako to ide, zapečaćen te ne mogu da prebacim veće količine podataka sa mog diska da bih to tamo snimio - upravo petljam sa paralelnim kablom da to prebacim, ali kako nisam do sada radio s timtreba mi vremena da provalim setovanja - ako je neko upoznat sa problematikom setovanja paralelnog kabla mogo bi da mi pomogne sa informacijama u vezi sa tim) ali čim rešim ove probleme može da se to obavi - ali opet do 15 oktobra jer tada putujem i ne vraćam se skoro.
Visente je napisao(la):Pored toga, ako nas ima dovoljan broj mogli bi da se podelimo pa da svako uradi stotinak stranica OCR a ne da svako radi po 1100 stranica OCR sam? Ako ste za to da se radi OCR, što bi bilo dobro jer tada Vujaklija ne bi zauzimala oko 100 MB koliko ima sada u tif sličicama, već znatno manje u recimo Wordu, a mogla bi onda i da se pretražuje na search što je i glavna stvar za OCR.
no name je napisao(la):Kolko ti je trebalo za scaniranje bas me interesuje!
dejandj je napisao(la):Treba ti lap link program ll3 i mozes koristiti i serijski i paralelni kabl...
Drugi nacin je preko mrezne kartice (naravno ako je instalirana/integrisana).
Ako ti je problem, vikni me pa cu ti doneti (nadam se da nisi u kini!) i programce i kabl za transfer. Zavisi i od OS-a.
Ha je napisao(la):Sto treba pomoci tu sam ...
Koliko sam razumio OCR je opticko prepoznavanje znakova(brojeva i slova i sl.), i koliko sam razumio, to se upravo iz fine reader-a moze obaviti, da li sam u pravu? Ali naravno potrebna je asistencija covijeka
da prekontrolise to sto fine reader odradi ??
Elem, bilo kako bilo racunaj na mene ... kad sredis to sa pisacem,
mogu da ti dam npr. jedan cdrw pa na njega snimi sve sto je potrebno
tif-slike, programe koji su potrebni za obradu ...
pozdrav!
P.S. ajd kazi gdje se nalazis, "nadam se da nisi u Kini 🙂 " .... nadam se da ces ti to pripremiti kroz jedno 5-6 dana jer od tada imam mnogo vise vremena negoli sada 🙂
Ha je napisao(la):morao sam jos ovo dopisati ...
Posto ovaj forum posjecuje i mnogo programera, kad se odradi ova prva faza, valjda bi neko imao volje da se napravi i jedna baza podataka
pa da imamo pravu stvar 🙂 Elem, bila bi to prva ozbiljna stvar napravljena u saradnji brace i (sestara?) 🙂 koji posijecuju Benchmark,
...
pozdrav!
evo ja se dobrovoljno javljam 🙂 - ma posalcemo mu na mail 🙂Ha je napisao(la):Ma da odradimo mi to prije tvoga puta 🙂 pa da poneses nesto iz matice
😀
Ako bi nas bilo desetak(dvadest-ak 🙂) i svako po 100-ak strana da obradi i to je to. Valjda se taj posao(obrada 100-ak strana moze odraditi kroz jedno 4-5 sati rada). Nisi nam rekao gdje stanujes i gdje se mozemo naci/preuzeti materijal.
Bilo kako bilo evo ja otvaram novi thread pa da se ujedinimo u ovoj akciji.
ajd odo da otvaram novi thread ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari