Šta je novo?

Vrutje bwe!!!

• Začetnik teme Začetnik teme Lucko
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Lucko

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
20.05.2006
Poena
349
Dakle, imam plocu iz potpisa cuveni Biostar 965PT Deluxe verzija, ali imam jedan problem koji mozda to i nije. Naime, veceras sam krenuo da cistim mashinu i kad sam sve lepo sklopio rekoh ajde da prepipam malo komponente....
Hyper TX odradjuje posao onako kako i treba, memare su tople na dodir, ne vrutje, ali kad sam stigao do northbridge-a, lele, ljudi to nije vrutje, jednom recju to je bre vrelo... Znaci mogu da zadrzim prste max. 3 sekunde na hladnjaku.... Po mojo proceni ima sigurno preko 80 C....
Southbridge je takodje topao, ali ne preterano. Za ocitavanje koristim speed fan koji mi prikazuje meni sumnjive temp. pogotovu za proc, kao 33 C za naklokovan D915 :d, no to nije ni bitno, ali temperatura za intel SM Bus od 117 C mi bash lici na ono sto sam osetio pri dodiru hladnjaka...
Inace sve radi bez problema, komp ne gasim mesecima, Orthos stabilan, sve sve sve perfektno, ali sto je vrelo vrelo je.... Da li iko do vlasnika iste ima slicnan problem, jer ovo je stvarno nezdravo vrutje!!! Pozzz :wave:

Prilozi

• untitled.webp
    untitled.webp
    138.9 KB · Pregleda: 83
Poslednja izmena:
Tesko da bi na 80 stepeni mogao da zadrzis prst 3 sec,osim ako imas visok pain treshhold😀
ono sto mozes probas prstom je nekih 50-60 stepeni,inace pec pec
probaj neki drugi soft za ocitavanje temepratura,ili vidi noviji bios,obicno se temperature drasticno izmene sa novijom verzijom bios-a

poz..
/lnicks

Tesko da bi na 80 stepeni mogao da zadrzis prst 3 sec,osim ako imas visok pain treshhold😀
ono sto mozes probas prstom je nekih 50-60 stepeni,inace pec pec
probaj neki drugi soft za ocitavanje temepratura,ili vidi noviji bios,obicno se temperature drasticno izmene sa novijom verzijom bios-a

poz..
/lnicks

Bios je svez, oslednja verzija, i nema veze ocitavanje tempa sa onim sto osecam na dodir, ovo je stvarno prevruce, mada mislim da je svaki 965 chipset takav, jedino zamena hladnjaka, neki predlog?

Kod mene je to ovako resheno: cooler je malak...
Tamo pozadi treba da kupim josh dve osmice i zatvorim kucishte i mozda cu skinuti josh koji stepen... 🙂

Everest chita ovakve temperature:

Ma i kod mene su temperature 1-2 C vishe od tvojih, ali me brine sto je onoliko vrutje, to nije tih 38 C sto mi ocitava za mobo...
Koji si hladnjak ti nakacio? Gledah nesto po IT svetu, medjutim nista nisam nasao...
Btw, koji je precnik hladnjaka 40 ili 50 mm? :wave:

Poslednja izmena:
Ma i kod mene su temperature 1-2 C vishe od tvojih, ali me brine sto je onoliko vrutje, to nije tih 38 C sto mi ocitava za mobo...
Koji si hladnjak ti nakacio? Gledah nesto po IT svetu, medjutim nista nisam nasao...
Btw, koji je precnik hladnjaka 40 ili 50 mm? :wave:

Cooler je stock shto je doshao sa Biostarom nakachio sam samo fan... 😉
Taj fan sam skinuo sa nekog socialnog coolera za grafichku koji je koshtao oko 200 din 😀
Sad sam merio prechnik coolera sa kojeg sam skinuo fan-a je 36 mm.... Nadam se da ce ti pomoci....

:wave:

Great, ucinilo mi se na slici da je heatsink malo nizi od fabrickog pa sam te zato pitao, vent je znaci 36mm, sto znaci da je precnik na rupicama 40mm... Probacu da izburgijam tako nesto pa da kacim, valjda ce isqlira 😀...
Pozzz :wave:

A provali nam avatare 😀 :d 😉

Poslednja izmena od urednika:
@PABLO
Zar te nije strah držati tu konfiguraciju na Q-Tec napajanju? Na svim listama loših napajanja koje sam pročitao Q-Tec je u vrhu.

*P*A*B*L*O*, gde ti je sidro za to kuciste? 😀
Covece, koliki cooler na procesoru?

btw
Kako te sluzi napajanje?

@PABLO
Zar te nije strah držati tu konfiguraciju na Q-Tec napajanju? Na svim listama loših napajanja koje sam pročitao Q-Tec je u vrhu.

*P*A*B*L*O*, gde ti je sidro za to kuciste? 😀
Covece, koliki cooler na procesoru?

btw
Kako te sluzi napajanje?

Pa nije me strah, odlichno radi, (kuc,kuc,kuc) chak i kad je neki mali pad napona ( to vidim po sijalici koja odjednom oslabi ) PC se ne gasi..... 🙂 Jedino shto mi se ne svidja je to shto u IDLE-u na +12V grani daje samo ~ 11.84 V..... Na jesen/zimu ako kupim 8800 GTS najpre cu zameniti napajanje, uzecu neko od 600 W ( CoolerMaster ili Xilence ) 🙂

@ sirNemanjapro
Pa shta fali cooleru ? Uopshte nije veliki... Pogledaj kakav je Gemini II 😛

FantomX,onda ti i nije tolko vruce ako mozes da drzis prste tri sekunde.Kad bi na mojoj ploci(nekako)uspeo da izdrzis i 2,5 sek ,posle bi ti trebala spahtla(valjda se tako kaze) a po sobi bi se rasirio miris pecenja...:d:test:
Elem,od kada sam nabudzio jednu osmicu neposredno iznad chip seta,moga da drzim prste i do CAK 5 SEKUNDI!:happy:
Poz

Nazad
Vrh Dno