Šta je novo?

Vrućih HX620W

BoskoS

Slavan
Učlanjen(a)
21.09.2006
Poena
319
Pozzz,

pre par sati sam uzeo novo Corsair HX620 napajanje, iiiiiii urnebesno je toplo!!! :mad:

Pre ovoga sam koristio LCP od 550W i sasvim fino je duvalo ladan vazduh, i bilo je i samo hvadno...

U mojoj kanti su DS4, Q6600, 4gb memorije, 7600GT... dakle nista specijalno!

Zar je moguce da napajanje bude ovoliko toplo?!?!

hehe, istina, pomocu stapa i kanapa, ali u poredjenju sa LCPom, duva vruc vazduh! Sta ce se dogoditi kada klokujem proc?

i sad bez zezanja, ima li neki svemirski modularni cinculator kojom mogu izmeriti temperaturu napajanja?

Kakvo kuciste imas? Okaci fotku.
Kada stoji na dnu kucista bude mlako, kada je na vrhu dosta toplije.
Nista ne brini 50c je normalna temperatura za HX620, da neki LC ili Chieftec rade na toj temperaturi riknuli bi za par dana.

a jel to duva tako uvek? ili dok igras neke igre?

moje napajanje duva ladno u stanju mirovanja ali kad igram igru sat dva mogu da se grejem na njega :p

jeli ti se gasi racunar? jeli nestabilan?

ako ne, zar je bitno sto duva toplo

Pozzz,

pre par sati sam uzeo novo Corsair HX620 napajanje, iiiiiii urnebesno je toplo!!! :mad:

Pre ovoga sam koristio LCP od 550W i sasvim fino je duvalo ladan vazduh, i bilo je i samo hvadno...

nemoguce da se taj corsair vise opterecuje od LC-a...

Pozzz,

mislim da je to normalno za taj model.
:banana:

Malo je nezgodno sto ide leto pa ce biti jos toplije, a u zimskom periodu to napajanje moze dobro da ti dodje ;)

Takodje, 'ladan. Mada je bio malo topao dok su bile haf-ove resetke ispod. Kada sam uklonio, oladio se corso :d
ako ti je lose provetreno kuciste i napajanje je na vrhu, uvlaci topao vazduh a koncipirano ja tako da ide na grejanje umesto buku, onda ti je to odgovor. Ako ne onda je felericno nesto.

Moj 520 se greje isto tako od prvog dana.

trebali ste vratiti te furune, moj corsair nije ni mlak pod punim opterećenjem.

Sve zavisi gde ti se napajanje nali u kucistu. Moj primerak je bio vreo kada se nalazio na vrhu CM 5, kada sam ga spustio dole isto napajanje postalo je hladno. Odnosno ne duva vise vruc vazduh.

biće da to u velikoj meri zavisi od kućišta! Ja sam moju kantu sada otvorio, mada opet, duva topliji vazduh od LCPa!

Nije li glupo da ovako skupo napajanje bude ovoliko toplo?!

Pfff, sad moram da kupim novu kutiju za komponente....

biće da to u velikoj meri zavisi od kućišta! Ja sam moju kantu sada otvorio, mada opet, duva topliji vazduh od LCPa!

Nije li glupo da ovako skupo napajanje bude ovoliko toplo?!

Pfff, sad moram da kupim novu kutiju za komponente....
Objasnio sam ti gore da je koncipirano tako da ide na ustrub toplote zarad tisine. I nije glupo jer je toliko kvalitetno da moze da radi na 10c visim temperaturama nego 'ostala' napajanja. Ako ti nije bitna tisina, mogao si i neko drugo modularno da kupis za mozda i manje novaca.

U podrumu P182- duva maltene 'ladno ;)

sve receno !
vozi taj cors i nemo' da mislis, nece mu nista biti.

Meni stoji na vrhu kucista i takodje je nesto izmedju hladnog i mlakog!:)
Ali nikada nije bilo vruce,kada stavim ruku pozadi skoro da i ne osetim vazduh koji izbacuje.Pozz!

ok ok smirili ste me :)
Kada otvorim kućište, ko što Zexoni70 reče, duva između hladnig i mlakog!

Čini mi se da mi je jedino rešenje novo kućište...
Čekam Lian Li P50 :D

Mislim stvarno ljudi imate 5 godina garanciju na Corsair napajanja. Pa neka crkne ako treba od pregrevanja (mada je verovatnoća za to nekoliko promila) - dobićete novo. Ne smarajte više, mislim da je sve objašnjeno i rečeno. :smash:

garancija je 3 godine u gigatronu!!!

buhahah ... Gigatron ... josh se secam toshiba lap top ~2 meseca na "garanciji" kod njih ... I moj poziv : ali proslo je 45 dana i odgovor "ne i 45 radnih dana" sa nekim zlim smejanjem u pozadini :-devil-:

Jedna mala digresija, u vezi sa HX620 ! Jesu kablovi dovoljno dugački za Cooler Master Centurion 690 kućište ?

p.s. I ja se uvek zasmejem kad čujem/vidim reči "Gigatron" i "garancija" u istoj rečenici ! :D :D

Malo mi je cudna ova prica o polozaju napajanja...imam HX620, postavljen visoko u kucistu, prilicno je optereceno (samo Athlon "vuce" nekih 160w na punom opterecenju, a tu je i 6 HDD-ova) i iz njega izlazi mlak vazduh. Doduse, imam veliki broj fan-ova na kucistu koji duvaju ili izvlace vazduh (preko regulatora usporeni da se jedba cuju), ali grejanje napajanja koje opisujete mi je cudno...

Ako su ti radijatori od vodenog postavljeni ispod napajanja onda imamo o cemu da pricamo ;) Ovako, tvoja situacija nema nikakvih dodirnih tacaka sa navedenom pricom o polozaju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno