Šta je novo?

VRM temp na 1900xt?

dizelash

Slavan
Učlanjen(a)
01.08.2006
Poena
319
Zamenio sam fabrički kuler sa coolvivom pro i posle igranja stalkera sam u everestu video vrm temp od 106C!!(nisam nikad gledao koliki mi je vrm temp sa fabričkim kulerom posle nekog maltreta) Inace na idle-u mi vrm ne prelazi 65-66C a sa fabričkim je bilo oko 70C. Da li je VRM temp od preko 100C znak da nesto tu ne štima??

Ajte ljudi pomagajte!!
Prosto mi je frka da upalim neku noviju igricu dok mi neko ne kaže nešto na temu ove VRM temperature. Inače gpu ne ide preko 75c.
Jel ima neko 1900xt da podelimo iskustva.

nimsa nikada ni gledao tu temperaturu, ne znam ni gde da je vidim 🙂

Pa mozda nisi dobro postavio novi cooler.

@dizelas: Evo gledam, po everestu mi je VRM 63C, GPU 52C, GPU ambient 51C, zamenjen je stock kuler sa IceQ 3 koji je trenutno na 23% fan speed.

@dizelas: Evo gledam, po everestu mi je VRM 63C, GPU 52C, GPU ambient 51C, zamenjen je stock kuler sa IceQ 3 koji je trenutno na 23% fan speed.

E super a jel mozes da je malo maltertiras sa nekom jacom igricom tipa stalker ili bioshock pa onda posle nekih 15-20min igranja da vidis VRM temp u everestu. Evo ja dok ovo pisem imam temperature gpu 47c ambient 49 i VRM 64. Inace gpu temp mi nikad ne ide preko 75c.
Hvala unapred

ako se setim 🙂 Inace, ja sam kuler nametio tako da je necujan dok je u 2d modu pa je zato 52C, kad ga stavim na 30% ode na 47-48 takodje, ali to vec malko tek-tek cujem, a nij mi krava stala na rep za 3-4 stepena. U full modu ide na 80-tak C, ali ne prelazi 70% obrtaja kulera tako da je i tu veoma veoma tih. KAd je na 100% rpm onda ne prelazi 80C. Drugo, ne znam koji su tvoji klokovi, ali ja sam mojoj karti podigao malo napon za GPU da bi je gurao na 700mhz (695)...

ako se setim 🙂 Inace, ja sam kuler nametio tako da je necujan dok je u 2d modu pa je zato 52C, kad ga stavim na 30% ode na 47-48 takodje, ali to vec malko tek-tek cujem, a nij mi krava stala na rep za 3-4 stepena. U full modu ide na 80-tak C, ali ne prelazi 70% obrtaja kulera tako da je i tu veoma veoma tih. KAd je na 100% rpm onda ne prelazi 80C. Drugo, ne znam koji su tvoji klokovi, ali ja sam mojoj karti podigao malo napon za GPU da bi je gurao na 700mhz (695)...

Moja kartica radi na defaultu 625/1450 i isto je skoro necujna ali taj VRM me brine. GPU i ambient su skroz ok. Tako da si mi ti poslednja nada za neku pravu informaciju jer ako tebi na klokovanoj kartici VRM ne ide preko 100c onda je moja kartica definitivno u nekom problemu.

evo probah, posle 40 minuta testdrive unlimited-a, 79-80C (VRM)

PS. Ja sam skino one hladnjake sa naponske sekcije posto ije mogao IceQ lepo da legne od njih pa sam se i ja bojao da ce da bude vrelo, medjutim izgleda da mu je sad jos bolje posto je ventilator direkt iznad naponske i tuda uvlaci vazduh

Poslednja izmena:
evo probah, posle 40 minuta testdrive unlimited-a, 79-80C (VRM)

PS. Ja sam skino one hladnjake sa naponske sekcije posto ije mogao IceQ lepo da legne od njih pa sam se i ja bojao da ce da bude vrelo, medjutim izgleda da mu je sad jos bolje posto je ventilator direkt iznad naponske i tuda uvlaci vazduh

Hvala na informaciji ali ako mozes da mi ucinis jos nesto bio bih ti zahvalan. Da upalis ati tool i da pustis scan for atrifacts i da vidis koja ti je VRM temperatura posle 10mina jel sam provalio da tako najlakse mozes da vidis koja je temperatura u trenutku maltretiranja kartice. Meni je posle 10 minuta pokazivao 70c za gpu ali 96c za vrm. I da ne znas slucajno gde se na kartici nalazi taj vrm da mozda na njega stavim neke hladnjake ostala su mi dva ona samolepljiva coolermasterova.

nema smisla to da radim posto u ati tool-u dok to radi ne prebacuje kartu u 3d mod tako da su volataze i klok na gpu spusteni, u prevodu moze biti samo ista ili jos manja temp

nema smisla to da radim posto u ati tool-u dok to radi ne prebacuje kartu u 3d mod tako da su volataze i klok na gpu spusteni, u prevodu moze biti samo ista ili jos manja temp

Kako ne prebacuje u 3d? Kad upalim ati tool meni lepo pisu clokovi za kartu kao da radi u 3d modu tj 625/1450 i lepo vidim po temperaturi da przi karticu dok skenira artifacte kao da igram igricu. Znam da sam dosadan ali jedini nacin da proverim da li je sve u redu je da smorim nekog ko ima istu karticu tj tebe 🙂

ne znam gde ti to gledas, ali meni klokovi ostaju u 2D modu, a i voltaze, sad sam bas porenuo i gledam, GPU je na 1.2V

ah, ATI tool...ja gledam ATI tray tools 🙂 Sve u svemu, evo ti iz ati tray tools-a

PS.Nemam ATI Tool, ali i daimam sigurno ne b isla temp na 100 i kusur stepeni ko tebi. Skini onaj bakarni hladnjak sa naponkse, ocisti ga od dole i vrati nazad.

Prilozi

• vrm_tmp.webp
    vrm_tmp.webp
    111.2 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
da, skini, ocisti alkoholom i chipove i hladnjak, vrati i pritegni nazad (pritegni sto vise mozes)

Sada je jos gore verovatno zato sto je preko onih cipova bila neka termalna traka koju sam ja skinuo i stavio malo paste ali izgleda cipovi nemaju dobar kontakt posto je traka malo deblja. Moracu da je vratim nazad. Sada mi vrm ide preko 90c posle samo par minuta artifact scena.
Stvarno vise ne znam sta da radim jedino da vratim onaj usisivac od fabrickog kulera. :wall:

pa znas kako , cool viva je predvidjena da hladi 1950pro koji ima duplo manju naponsku sekciju i koja je bliza GPU-u. Ovo moje cudo ima cooler direkt iznad naponske i sav vaduh prevlaci preko nje. Takodje i stock cooler ima isto tako reseno hladjenje za razliku od cool vive koja ima ventilator skroz sa strane. Sve sto tebi treba je neki protok vazduha preko te sekcije za napon.

Nazad
Vrh Dno