Šta je novo?

VRM nedoumica

mean_machine

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2006
Poena
350
Treba mi neka AMD budzetska ploca, gledao sam da podrzava sto novije procesore i da ima integrusu, i svelo se na ove nove MSI 760 FX ploce. Gledam tako i za oko mi zapadne 760GA-P43 (FX). Evo i slike te ploce:
http://media.msi.com/main.php?g2_view=core.DownloadItem&g2_itemId=80580&g2_serialNumber=2

Primetih da ima ozbiljniji VRM od ostalih ploca iz serije. Po mom laickom misljenju radi se o 4+2 varijanti. Jel sam tacno izbrojao ili sam pogresio pri brojanju?

Jos jedno pitanjce u vezi VRM.

Zanima me i koliko je efikasno hladiti VRM ventilatorom? Imam Gemini II kojim bih mogao da stavim jednu brzu 12-cu da duva direktno u VRM.

Poslednja izmena:
Trebalo bi da je 4+1. Ploče bez VRM Heatsinka nisu preporučljive OC kao i za jače procesore, jedino da namontiraš Heatsink, sam vent neće dati neke rezultate.

Poslednja izmena:
Nema te ploce ali evo vece liste pa pogledaj AMD VRM

Poslednja izmena:
Trebalo bi da je 4+1. Ploče bez VRM Heatsinka nisu preporučljive OC kao i za jače procesore, jedino da namontiraš Heatsink, sam vent neće dati neke rezultate.

Otkud ti to da ventilator neće dati rezultate? Naravno da hoće, jer je strujanje vazduha, pogotovo direktno usmerenog ka određenom profilu u određenim slučajevima bolji način hlađenja nego pasivni. Govorimo o manjim elementima, gde disipacija nije indirektno superponirana. Inače, svaki VRM je ok do 65 C, preko toga je preporučljivo ohladiti ga.

Poslednja izmena:
Nije da neće dati rezultale, nego neće neke rezultate. Ako neće biti OC-a nikakvo hlađenje nije potrebno pa ni ventilator, a ako hoćeš OC nabavi ploču sa heatsikom. Na linku gore lepo piše kod sličnih ploča "Avoid for OC" a ne "OC with cooling"

Vidim da se dosta ljudi zale na MSI sto se tice VRM pa cu ipak gledati da uzmem dam vise novca za neku bolju plocu.

Poslednja izmena:
@mean, u pravu si, otvori se jos malo i uzmi neku krstenu plocu! :) Poz

Otkud ti to da ventilator neće dati rezultate? Naravno da hoće, jer je strujanje vazduha, pogotovo direktno usmerenog ka određenom profilu u određenim slučajevima bolji način hlađenja nego pasivni. Govorimo o manjim elementima, gde disipacija nije indirektno superponirana. Inače, svaki VRM je ok do 65 C, preko toga je preporučljivo ohladiti ga.

Pogledajte moju temu http://forum.benchmark.rs/showthread.php?302613-Sabertooth-990FX-VRM-temperature

Ovo je 4+1 plojka, nije preporucljiva za OC nekog 125W Fenoma ili Bulldozera.

Nazad
Vrh Dno