Šta je novo?

Vrlo lep raspored IRQ-ova !!!

• Začetnik teme Začetnik teme Gedza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Gedza

Čuven
Učlanjen(a)
19.10.2000
Poena
860
Pogledajte i recite kako vam se svidja raspored IRQ-ova kod mene u masini.

E svasta🙂 Kod mene je klasika zvucna 5 modem 3 grafika 11....
Kako je tvoja ploca ovo izvela pojma nemam ili je mozda XP??? Koju plocu bese imas jel jos uvek kt7a?

pozdrav:wave;

Gedzo rekli smo ti da manje maltretiras taj komp - vidis da je jadan pobrkao IRQove 🙂
Gde nadje one preko 15, a gde se dedoshe oni mali??

Matori, cudo je taj Gigabyte. 😛 😀

Broz je napisao(la):
.. Koju plocu bese imas jel jos uvek kt7a?..
kt7a i usb 2.0 - nesto mi tu ne stima 😉

nego gedzo pricaj - postajemo nestrpljivi!!! 🙂

Imam nesto posebno ...
FAN koji se vrti na 13000 RPM !!!!!!!!!!!!!

Broz je napisao(la):
E svasta🙂 Kod mene je klasika zvucna 5 modem 3 grafika 11....
Kako je tvoja ploca ovo izvela pojma nemam ili je mozda XP??? Koju plocu bese imas jel jos uvek kt7a?
pozdrav:wave;
Otkad je otplivao KT7A... Kod mene ploca ne stoji duze od 15-tak dana (nekada i samo dan, dva).
U pitanju je GA-VRX (KT333), mada sam i sa prethodnom plocom imao isti raspored IRQ-ova (GA-VTXH+). Inace u pitanju je WIN 2000 (ko ozbiljan koristi XP ? ).

Geek_master je napisao(la):
Gedzo rekli smo ti da manje maltretiras taj komp - vidis da je jadan pobrkao IRQove 🙂
Gde nadje one preko 15, a gde se dedoshe oni mali??
Nije pobrkao. Oni mali su ne iskoristeni, jer ja iskljucujem COM portove i LPT, jer koristi vecinom USB uredjaje (4 komada).

Gedza je napisao(la):
Otkad je otplivao KT7A... Kod mene ploca ne stoji duze od 15-tak dana (nekada i samo dan, dva).
U pitanju je GA-VRX (KT333), mada sam i sa prethodnom plocom imao isti raspored IRQ-ova (GA-VTXH+). Inace u pitanju je WIN 2000 (ko ozbiljan koristi XP ? ).

Izvini nisam znao🙂 Inace kad sam bio kod tebe imao si XP i ne vidim razlog za takvi ogradu, mislim sta je po tebi ozbiljan korisnik. Jel moja drugarica koja koristi XP i radi u centrali DELL-a u Taxasu i zaradjuje 100.000$/godisnje dovoljno ozbiljna?🙂

Broz je napisao(la):
Jel moja drugarica koja koristi XP i radi u centrali DELL-a u Taxasu i zaradjuje 100.000$/godisnje dovoljno ozbiljna?🙂

Za tu sumu čovek može sebi priuštiti i takvu neozbiljnost... 😀

Gedzo, da li GA-VRX (KT333) ima IrDA konektor na ploci?

ivo.r je napisao(la):
Za tu sumu čovek može sebi priuštiti i takvu neozbiljnost... 😀
Tacno tako🙂 Ipak ako cemo da etiketiramo coveka kao ozbiljan/neozbiljan na osnovu OS koji koristi cemu onda to vodi?

Gedza je napisao(la):
Nije pobrkao. Oni mali su ne iskoristeni, jer ja iskljucujem COM portove i LPT, jer koristi vecinom USB uredjaje (4 komada).

Pa bas zato sto si ih iskljucio (i ja sam) treba da ti uredjaje prebaci na te nize jer su lobodni. kako su one adrese preko 15 uopste moguce??

Gedza je napisao(la):
(ko ozbiljan koristi XP ? )

A ko je ozbiljan? 😀

Ama bre Millenium rula!

Imao sam ja XP al kaze sporoooo!!!

Broz je napisao(la):
Izvini nisam znao🙂 Inace kad sam bio kod tebe imao si XP i ne vidim razlog za takvi ogradu, mislim sta je po tebi ozbiljan korisnik. Jel moja drugarica koja koristi XP i radi u centrali DELL-a u Taxasu i zaradjuje 100.000$/godisnje dovoljno ozbiljna?🙂
Mozda ona ima dobru podrsku od strane MS. Ove verzije koje su kod nas su problematicne, trze puno update, pa onda problemi sa dosta softwera i hardwera itd. WIN 2000 je za njega stena, a moze da obavlja sve.
Ne mogu komentarisati regularni XP sa kompletnom podrskom (regularno kupljen) kada ga nemam.

Pa bas zato sto si ih iskljucio (i ja sam) treba da ti uredjaje prebaci na te nize jer su lobodni. kako su one adrese preko 15 uopste moguce??
Ma nije poenta u mom rasporedu IRQova, vec u povecanju njihovog broja.

Broz je napisao(la):
Tacno tako🙂 Ipak ako cemo da etiketiramo coveka kao ozbiljan/neozbiljan na osnovu OS koji koristi cemu onda to vodi?
Kada masina ne sme da padne i mora da ima stabilan rad, onda uz nju nikako ne ide XP. Cini mi se da je MS iskoristio fazon NVidie i koristi svoje korisnike kao testere, a probleme resava u hodu, pa zato treba update svaki cas. Nikada nije izbacio gotov proizvod sa toliko propusta u startu. Sa njihove strane vrlo neozbiljno, jer pucaju na visi nivo korisnika kojima treba ozbiljan OS bez ikakvih problema. Verovatno ce za ovakvu upotrebu biti koristan tek posle drugog SP.

Gedza je napisao(la):
Kada masina ne sme da padne i mora da ima stabilan rad, onda uz nju nikako ne ide XP.

XP je najstabilniji OS koji sam ja do sad probao. Cak mi je i QNX pao jednom, a za xp se stvarno ne secam...

Gedza je napisao(la):
Ma nije poenta u mom rasporedu IRQova, vec u povecanju njihovog broja.

E sad ja pitam... a kako je to moguce?? Odakle ti dodatni IRQovi? Ako su se proizvodjaci ploca odlucili na takav korak onda je to izuzetno dobro, ali ja ne znam da li je to uopste moguce uraditi (ti resursi bi trebali da budu po nekoj specifikaciji). I da su povecali broj, to bi razglasili na sva zvona i prsili se time, ej covece pa to resava mnoge probleme, mozes da trpas sta god hoces u PCI slotove...

Ja bih rekao da je tvoja ploca samo "preimenovala one nize u vise" jer i dalje ti je ukupan broj IRQova isti i vise uredjaja deli jedan (graficka, modem, ne secam se tacno).

Ja bih rekao da je tvoja ploca samo "preimenovala one nize u vise" jer i dalje ti je ukupan broj IRQova isti i vise uredjaja deli jedan (graficka, modem, ne secam se tacno).
"Tebi za ljubav" sam popustao sve raspolozivo na ploci, pa pogledaj. Treba da poubadam jos neke "potrosace" (imam jos dva PCI slota slobodna, pa cu da vidim sta ce se desavati.
Projekat je u toku, pa necu iznositi nikakve izhitrene zakljucke. Ipak i ovo je neki napredak, bar za sada.

E sad ja pitam... a kako je to moguce?? Odakle ti dodatni IRQovi? Ako su se proizvodjaci ploca odlucili na takav korak onda je to izuzetno dobro, ali ja ne znam da li je to uopste moguce uraditi (ti resursi bi trebali da budu po nekoj specifikaciji). I da su povecali broj, to bi razglasili na sva zvona i prsili se time, ej covece pa to resava mnoge probleme, mozes da trpas sta god hoces u PCI slotove...
Juce videh Gigabyte 6-OXT + W2K Pro. IRQ-ovi do broja dvadeset i neki.

Gedza je napisao(la):
Treba da poubadam jos neke "potrosace" (imam jos dva PCI slota slobodna, pa cu da vidim sta ce se desavati.

Da, stvarno ima vise razlicitih irqova nego sto je pre moglo da se postigne. Doduse opet nema vise od 15 razlicitih 😀 ali napredak je napredak. Nije mi jasno, sto ovo niko ne koristi u marketinskoj kampanji, ili da se neko bar setio da se "onako" pohvali.

Bane vam je lepo objasnio o cemu je rec.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?threadid=6816
Ja sam hteo jos malo da vas drzim u nedoumici, a i malo da vas nateram da ceprkate po literaturi (tako se nesto i nauci) i istrazujete. Forum se vecinom sveo na postavljanje pitanja radi brzog resenja problema, bez mnogo razmisljanja.
Pozdrav,
Gedza.

Da da a mi smo ovde svi prženice😉

Gedza je napisao(la):
Forum se vecinom sveo na postavljanje pitanja radi brzog resenja problema, bez mnogo razmisljanja.

Šta u tome ima loše? 🙂

IRQ-ovi! Mislite o tome! 🙂🙂

Gedza je napisao(la):
Kada masina ne sme da padne i mora da ima stabilan rad, onda uz nju nikako ne ide XP. Cini mi se da je MS iskoristio fazon NVidie i koristi svoje korisnike kao testere, a probleme resava u hodu, pa zato treba update svaki cas. Nikada nije izbacio gotov proizvod sa toliko propusta u startu. Sa njihove strane vrlo neozbiljno, jer pucaju na visi nivo korisnika kojima treba ozbiljan OS bez ikakvih problema. Verovatno ce za ovakvu upotrebu biti koristan tek posle drugog SP.

Hm....danas je 31 dan kako je XP instaliran na mom racunaru. Za to vreme racunar mi nije zakucao NIJEDANPUT a kamo li da se resetovao. Do sada nikada nista stabilnije nisam imao u racunaru.Naravno, sve se mora znati podesiti. Eto, toliko o STABILNOSTI Windows-a XP.:wave;

baneks je napisao(la):
Hm....danas je 31 dan kako je XP instaliran na mom racunaru. Za to vreme racunar mi nije zakucao NIJEDANPUT a kamo li da se resetovao. Do sada nikada nista stabilnije nisam imao u racunaru.Naravno, sve se mora znati podesiti. Eto, toliko o STABILNOSTI Windows-a XP.:wave;
Statistika se ne pravi kada se u obzir uzme jedan racunar. Uzgred bitno je i sta koristis od softwera, npr Delphi, C++, 3D Max i sl.? Mislis li da bi sa ovim programima imao stabilnu masinu (mozda ako si platio npr. Delphi 7000 DM).

Gedza je napisao(la):
Statistika se ne pravi kada se u obzir uzme jedan racunar. Uzgred bitno je i sta koristis od softwera, npr Delphi, C++, 3D Max i sl.? Mislis li da bi sa ovim programima imao stabilnu masinu (mozda ako si platio npr. Delphi 7000 DM).

COREL 10, radi po najmanje 15 sati dnevno. Puno obrade slika u Adobe-u Photoshop-u, dvadesetak narezanih diskova za to vreme, non-stop radi Winamp,i odstampa se stotinak stranica razlicitog materijala....a da ne pricam koliko je razlicitih komponenti svakog dana promenjeno na masini. Trpi sve osim promene ploce. Pa zar ja treba da mucim OS da bi mi pokazao da li je dobar ili ne. Meni je cilj da radi a ne da ne radi.Ali ako covek nesto ZELI da dokaze da ne radi, uvek to moze izvesti. Ostanimo na tome, meni je odlican, tebi je grozan.

Ajde ljudi man'te suvislu pricu. Meni XP radi mesecima savrseno stabilno, ali mi je vise muka od ove price. Nek' koristi svako sta hoce i nek' prica sta hoce, samo nemojte opet u raspravu tipa w2k vs. xp...

Daj stvarno manite se coravog posla, osim toga ovaj thread je vec odradio svoju namenu, jos Gedza da postuje ako mu se zatekne neka lepa PCI kartica koja uzima mnogo resursa 😀

Nazad
Vrh Dno