Šta je novo?

Vrlo iritirajući problem. Help.

brale

Slavan
Učlanjen(a)
05.08.2004
Poena
319
Problem je sledeći :

Na mom sonijevom risiveru (str-d495) imam izlaz za subwoofer (činč) a na subwooferu ulaz su dva činča (left & right).Kada je risiver uključen sve šljaka strava.Kada isključim risiver woofer 'broomi' a jačina broomanja zavisi od toga koliko je woofer pojačan.

Spajao sam prvo po jednu granu, levu pa desnu, pa sam spajao jednu granu a drugu kratkospojio, pa sam sad našao delić koji jedan činč razdvaja na dva i spojio i opet ništa.Što je najzanimljivije risiver sam namestio u automatski mod u kome bi on kada ne dobija signal mora da ode u stand by mod aproximetly about five minuts a ništa od toga.

Šta da radim?

brale je napisao(la):
Spajao sam prvo po jednu granu, levu pa desnu, pa sam spajao jednu granu a drugu kratkospojio, pa sam sad našao delić koji jedan činč razdvaja na dva i spojio i opet ništa.

Ovaj deo nema veze sa brumom.
Izgleda kao da na tvom risiveru malo "curi" struja, pa je u malim kolicinama ima na konektorima kada je u Stand-By rezimu. (isto se desava na vecini jeftinijih sprava, da te ne brine)

brale je napisao(la):
Što je najzanimljivije risiver sam namestio u automatski mod u kome bi on kada ne dobija signal mora da ode u stand by mod aproximetly about five minuts a ništa od toga.

Mislis na subwoofer ili risiver?
Svaki subwoofer bi trebao da ima tu opciju i ona treba da sljaka i u slucaju takvog malog "curenja".

MA koji jeftiniji risiver bre, plaćen je cirka 295 evrića.Ali zašto mi se to brujanje ne javlja na ostalim zvučnicima nego samo na wooferu? I ako je stvarno curenje struje šta onda da radim.Mnogo me nervira, moram stalno da isključujem woofer.

Drugar, to ne da je jeftino, nego...najniza klasa (sr**a od ~150€ ne racunam!)

Brujanje se oseti samo na wooferu, zato sto on ima svoje pojacalo. Nemam pojma zasto se ne iskljucuje sam. Moj (Yamaha) koji je prikacen na Aiwa mikro liniju (imam veeelike frontove, pa mi za risiver i ne treba SUB - ili mozda neki malo skuplji pa da ga odsecem na 40Hz) isto bruji, ali se sam iskljuci posle par minuta.

Nazad
Vrh Dno