Šta je novo?

Vreme i cena sklapanja računara

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ Dule: Kucni korisnici sigurno nece da idu u Informatiku, niti im treba instalacija i konfigurisanje servera. Oni su svoj cenovnik prilagodili svom ciljnom trzistu, rade pod okriljem jake firme koja radi 20 godina, imaju sertifikovane inzenjere, fiksne plate i troskove, sluzbena vozila, zakup poslovnog prostora, placanje preko racuna, placaju porez drzavi... ovde ni jednog trenutka nije bilo reci o takvoj vrsti posla, niti se moze uzimati kao relevantan pokazatelj da "to toliko kosta".

Poslednja izmena:
Što se tiče "servisera Informatike" i te filozofije...Kada nekoj firmi instaliraš serverski sistem kao kompanija i pošalješ svoje radnike onda imaš kao firma i neku odgovornost. Dakle ako ja napravim kao firma neko s.... i prouzrokujem ti direktnu štetu, možeš da me tužiš pod jedan, pod dva imaš račun i ja sam na taj servis platio državi poreze, radniku platu i porez i zdravstveno, troškove i amortizaciju poslovanja itd. Tako da ne nije isto kad ti os instalira neka Informatika ili neka druga firma i Pera za 1000 din, ili Marxista za 3000 din npr. i naravno da košta više. Uostalom klijenti sistem integratora nisu babe po zgradama već ozbiljne kompanije.

edit: preteče me malo padawan

Стоји све то што ште обојца навели, али није потпуно тачно да нема везе. Има везе зато што власник неке фирме може да бира између информатике и црног и да бира између цена. Нису све фирме велике као "Информатика", па наплаћују исте цене, иако има по 3 човека у фирми. Што се тиче одговорности немој мислити да ако се нема фирма ниси одговоран за свој рад, то је нетачно. Уствари, тачно у случају неког ко не жели клијенте.

Шта мање цениш свој посао, мање га цене и они којима си радио. Кад добро наплатиш, онда сазнају да то није тако лако па те цене ... алтернатива је да сами науче а скоро нико то није урадио.
Одавно више не идем да поправим, донесем или ми донесу кући и онда се договоримо колико је то хитно. Вероватно је преломио неки тренутак када је био проблем око модема па не може ни да се погледа како даље ни да се набаве драјвери ... зато ко неће да донесе, тражи другог.

Шта мање цениш свој посао, мање га цене и они којима си радио. Кад добро наплатиш, онда сазнају да то није тако лако па те цене ... алтернатива је да сами науче а скоро нико то није урадио.
Одавно више не идем да поправим, донесем или ми донесу кући и онда се договоримо колико је то хитно. Вероватно је преломио неки тренутак када је био проблем око модема па не може ни да се погледа како даље ни да се набаве драјвери ... зато ко неће да донесе, тражи другог.

Да ја исто, кад баш неко запне да хоће на лицу места, не радим то без 4000.

Dobro si se drzao do ovog dela, koji je najobicnija bu****stina ;) o tome ne znas nista, pa iznosis sablonsko misljenje, neku svoju predstavu slike vidjene iz daleka. Mozes da napises da znas o cemu pricas, jer si imao xyz grafika na majnu,ali cak i ako jesi, ne bih rekao da si iz toga nesto naucio.
:D
Ti nisi bas neki dobar kibicer kad ovako dobru partiju šaha mozes da nazoves ******stinom.
Polako, cuti i gledaj ...nije valjda da nisi cuo za maskirane poteze ...kao u Čehovljevoj scenografiji ni u mojoj argumentaciji nema suvisnih stvari ...ta puska sa klina ce opaliti do kraja drame. :D

Marx,pocinjes da fonjas....

U sustini,bitno je koliko znas a ne koliko mislis da znas...
Svi mi koji smo iole malo vise popravljali/instalirali su naleteli na nekog gremlina...
Da bi izlecio gremlina treba ti minimum jos jedna komplet masina da bi mogao da odradis sistem eliminacije,kada event viewer i sl programi ne pomazu...
Najgore sto te moze snaci je da nemas "alata" za popravku,losa vest se brzo siri...
Najbolje situacije su kada vise servisera pokusa i ne uspe a ti odradis... ta musterija zauvek ostaje kod tebe...
Sigurno ste naleteli na slucajeve gde vidite da deru coveka na gluposti a on iako mu je predoceno i dalje ide kod istog...
Na slicnu foru ide doticni iz oglasa naglasavajuci svoje pozitivne ocene kao garant kvaliteta...
Da bi bio dobar solo black serviser treba ti i malo trgovackih vestina...
Licno sam uvek ako je bila zamena HW predao musteriji fiskalni novog dela sa vazecom garancijom na moje ime (imao sam ne male popuste kod velikih distributera) i iako kazem da ime nije bitno vecina se tripovala da ne moze ostvariti garanciju bez mene te su se drzali mene :) a moj rad posebno naplatio...
Uvek sam gledao da se servis radi sto dalje od klijenta,da ne bude posle to je tebi 5 minuta....
Procenis musteriju i vidis otprilike sta te ocekuje... da se ne lazemo,svi to radimo zbog para... naravno,ne treba preterivati...
A da sam za free usluge umesto hvala dobio 1 dinar,mozda bih vec kupio dobar polovnjak 980 (kao i vecina vas pretpostavljam...)

Ako ovaj lik uspesno prodaje ovakve konfe,on je mnogo bolji trgovac nego serviser,ni to ne treba omalovazavati...

Ti ljudi koji rade na crno nisu usli u ovaj prosek. A ti dobro znas da njih par procenata imaju ogromna primanja (za srpske prilike) a da neki ogroman procenat radi za minimalac.

Pa to upravo ja i kažem, ako malo bolje pročitaš.

Ako si kojim slucajem u nekoj od tih povlastenih grupa, uzivaj ali nemoj pokusavati da iskrivis sliku govoreci kako serviseri preskupo naplacuju svoj rad.

Zbog čega mi stavljaš reči u usta? Nigde se uopšte nisam ni izjašnjavao o ceni usluga servisera. Samo sam pomenuo da se, idući Jovandekinom logikom kako je softver od ~10,000 dinara cenovno neprilagođen našim primanjima, i usluga servisera od 20 eura može smatrati cenovno neprilagođenom.

obrisano :(

Posto ova tema nema poentu, zatvaramo je.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno