Šta je novo?

Vrelo Leto...

CamBieL

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Doslo toplo vreme i komp meni malo po malo pa uspori...

Padne meni na pamet da pogledam temperaturu... kad ono 61-63 C (u najboljem slucaju 59) ....

NIje ni cudo... kad radi ceo dan i noc...

U pitanju je Cel D na 2.66, koji je nekada mogao na 3.2 a sad ne sme :D

Koji biste mi vi preporucili cooler za do 2000 din.... i gde mog da ga nadjem...

Gledao sam nesto sledece modele:

Thermaltake Golden Orb II;
Silent Twr CL-P0025 (on je nesto skuplji);
Zalman CNPS 3000 Plus;
Asus StarICE (mada ne znam kako bih ga i gde stavio :D );
CM Limba;

kao i jos par modela...

Svaka ideja i predlog su dobrodosli...

Poslednja izmena:
probaj da nadjes neki zalman 7000 ili jos bolje 7700

malo je vise novaca ali neces zazaliti

evo temperatura of My computer dok kucam ovo

temp7ra.jpg

Tople preporuke za Silent Twr CL-P0025, meni u full load-u na ovim tropskim temperaturama drzi prescott-a ispod 50C a idle je oko 40C i to pri smanjenom broju obrtaja sa 2500rpm na 1800rpm(ne cuje se).

Na PC-Berzi se povremeno pojavljuju prave prilike,mislim na stvarno dobre kulere (zalman,thermaltake) i to po dosta nizim cenama jer se uglavnom radi
o polovnim kulerima.Sa 2000 din sto raspolazes tesko da mozes kupiti nov pristojan kuler.Kao sto illidan kaze Zalman 7000 ili jos bolje 7700 treba da ti budu medju prvima na spisku.

To je OK... ali ne vidim da bilo sta fali, recimo Silent Twr CL-P0025 (a cak i on je skup, jer je oko 2300-2400) jer i ovako 99% korisnika koristi BOX kulere... mislim, ja nemam P4 na 3,6 GHz vec proc koji vredi manje od 100 evra... shodno tome zelim i da nadjem neki kuler koji nudi najbolji odnos cena kvalitet ;)

Ali svaki predlog cu razmotriti...
fala vam... izgleda da nema niko drugi da predlozi nesto...

Kada nemaš pare za Zalman onda ThermalTake... ;)
Silent Tower bi meni bio prvi izbor za taj CPU.
Mada, evo u Oglasi-ma imaš CM Hyper6, polovan za 20€ ali ja sam alergičan na CM tako da ga nikad ne bih uzeo...

Najvise mi se svidja sto astan kaze da se ne cuje...
Mislim, moj CPU 5357 RPM...ovo je copy paste iz everesta...
znaci u Windowsu sam i kucam text..

Mozda je i vreme da se pasta zameni...ali kad sam vec tu rekoh da promenim kuler...

Jel ide neka pasta uz Silent Tower???

CamBieL je napisao(la):
Najvise mi se svidja sto astan kaze da se ne cuje...
Mislim, moj CPU 5357 RPM...ovo je copy paste iz everesta...
znaci u Windowsu sam i kucam text..

Mozda je i vreme da se pasta zameni...ali kad sam vec tu rekoh da promenim kuler...

Jel ide neka pasta uz Silent Tower???
Ide originalna pasta uz cooler, ja sam nju koristio.

Silent Tower je dobar samo ako ga drzis na manje od 2000 rpm, u suprotnom zuji ko fen za kosu :)

Pre kupovine kulera uvek je dobro ocistiti stari... do nedavno moj Bart 2500+ se przio na 56-57C u leru i 61-62C u Full Loadu (Prey recimo...) no ocistio sam hladnjak i ventilator od prasine i montirao ventilator bez grila... i sad bude 47-49C u leru i 50C u full loadu... divota.

Moja preporuka je TT golden orb II ili ako mozes nadji blue orb II koji ima dosta vecu disipacionu povrsinu onih aluminijumskih peraja. Ja sam bio u dilemi Zalman 7700alcu (ili samo cu) ili jedan od ova dva, i testovi na net-u pokazuju da je ovaj TT (a pogotovo blue orb) na istom broju obrtaja efikasniji od Zalmana a bar kod mene kosta dosta manje (ona cifra koju si naveo)... Mana mu je sto nema kontrolu obrtaja pa radi na 1600rpm non stop (17db).. silent tower nisam koristio pa ne znam...
poz.

p.s. mozda je najbolje da ipak pogledas review-e na net-u, bar za coolere su na svakom koraku!

Uf Golden Orb II ne moze da brise prasinu sa lopatica fana jednom zalmanu 7700cu, de nalazite te testove?

Poslednja izmena:
djolez je napisao(la):
@Misko
Slazem se,i ja sam zalmanijak ali zalman nije za svakoga.Ko jednom kupi zalman,stalno kupuje zalman.
Bash tako..a dobro je shto staje na skoro svaku plochu zbog konusne izrade tela hladnjaka,,,veoma tih...hladi mosfet,NB,RAm i ostalo shto "dohvati":D
inache na slici je na Intel d975xbx(bad axe) plochi koja ima visoke pasivne hladnjake na mosfetovima i prilichno visok pasivni hladnjak na NB.

Prilozi

• 7700 bad axe2.jpg
    7700 bad axe2.jpg
    243.6 KB · Pregleda: 72
Nazad
Vrh Dno