Šta je novo?

Vreli južni most na NF7-S

Učlanjen(a)
05.12.2004
Poena
320
čip se ugreje ludački tako da se na njemu ne može držati prst duže od par sekundi. Takođe, pročitao sam negde da ovo može prouzrokovati probleme sa zvukom koje već imam. U Farcry-u je došlo do krčanja i smetnji kao i u Winampu, ali nije tako primetno. Da li da montiram bakarni ili aluminijumski hladnjak i kako da ga pričvrstim pošto ne vidim mesta za šrafove?

Kupi bilo koji pasivni hladnjak, i stavi na cip malo paste i na svaki kraj kap super lepka i resio si problem

koji problem? sa pregrevanjem ili sa zvukom? pravo da ti kažem zabole me za pregrevanje!

Pa ako resis problem sa pregrevanjem, resio si i problem sa zvukom covece :D

Tesko da ti je problem sa zvukom vezan za grijanje doticnog cipa...osim ako ti je kuciste zaista zbijeno, neprovjetreno, ploca OC-ovana preko 200 (pa cak ni tada, visoka temperatura ne bi trebala biti uzrok krcanja)...no moguce je! Da li si probao vise verzija soundstorm drajvera ? Otkloni sumnju k cipu tako sto ces ga aktivno hladiti nekom osmicom dok se igras!

Poslednja izmena:
Poznat problemcic isto je i kod AN7 ploce , pasivnog Zalmana i rijesio si sve muke !

Pozdrav

Kod mene je ipak isti takav problem resen skidanjem novih drajvera za SoundStorm

Kod mene je problem pucketanje u Winamp-u ali SAMO prilikom pojacavanja i smanjivanja sa tastaturom a evo i sad mi pucketa kad pisem ovaj text, ili bilo sta da radim tastatura smeta ali sam primetio da ako to radim misem onda je sve ok... Promenio sam drajvere od najnovijeg prema dole. ponovo ubacio DX od 8 do 9c, menjao nekoliko tastatura PS/2, i aktivno hladio MCP-T znaci, bio je mlak... menjao Winamp... E sad vise ne znam sta da radim.. pa ako neko moze da pomogne ili da napise koje drajvere koristi.. Ploca je NF7-s v2.0 skoro kupljena, nikakav O/C i samo je ubodena video kartica nista vise...

Audigy 2 covece i nece pucati nista a jos ce i lepo svirati ili bar Live uzmi, sada su jeftini jako. Drugarski savet.... a svoj uzavreli chip ohladi sa malim pasivnim hladnjakom u svakom slucaju jer mu ne prija duga i topla predstojeca zima.

Tekman...

Ok, recimo da si u pravu ali zato sam pazario ovu plocu da imam Soundstorm posto su ga nahvalili ali i moji prvi utisci su da ima dobar zvuk samo niko nije rekao za ovo pucketanje... ali valjda ce se naci neko ko je to resio bez naravno, ikakvog ulaganja :D ... inace bi uzeo NF7 bez SS i ustedeo 20 ovih nasih :d

Ne razumem sto si kupovao plocu sa integrisanim zvukom. Jedan polovan Live za 15€ resava problem.

Ja sam na mom Abit KD7E drzao pasivni hladnjak od 486, prcvrstio sam ga pomocu dve olovke koje nalezu na ivicu kucista i na taj mali heatsink. I naravno malo silikonske paste izmedju jezgra i heatsinka.

15 eura je live i nije integrisana muzicka. Daleko da soundstorm ne valja ali i sam vidis "kako radi". to kod Live'a nema. zbog toga kazem.

e paz sad ovamo. skinuo sam drajvere najnovije za pločekanju i opet isto. ub'o sam staru zvučnu i opet isto. a stara zvučna radi bez problema na staroj mašini. jedino mi još pasivno hlađenje ostaje ili garancija....

Ja resio problem... barem svoj :D

U bios-u umesto default Sempron 2400+ sam stavio User define znaci, da sam podesavas frekv. i mnozioc i problem nestade.. ostavio sam ga na 166x10 kao sto je i default za njega i nema pucketanja. Izgleda da je ovaj najnoviji bios bagovit za moj Sempron ako ga podesis da sam prepoznaje procesor.
Isto imam NF7-s pa probaj :d

@pSiHo
Ma probao sam i to ali iz drugih razloga. Koju verziju BIOS-a imas. Ja imam 26 i to je najnovija za ovu plocu i reviziju 2.0

Principal Skinner

Ploca NF7-S rev. 2.0 kupljen pre mesec dana, BIos 26 iliti najnoviji jer samo taj podrzava Sempron i zaboravio sam reci da sam na MCP-T stavio i hladenje...
Pre nego sto sam probao ono bios-u, radio sam sve is svasta... stavljao iznova XP sp1, sp2 DX 8 do 9c menjao drajvere za plocu, za grafiku .. vadio sve komponente, menjao memoriski slot...
Probaj u bios-u da menjas setovanja za memoriju, za FSB , mem. ubodi u neki drugi slot... jednom recju rastavi pa sastavi :D i naravno ponovo XP i osnovne drajvere... pa ako ni to ne pomaze onda garancija pa neka se oni zezaju malo... Ili ako imas mogucnosti da ubodes drugu mem. , garfiku...
jer je verovatno neki konflikt... Ortaci mi imaju isto ovu plocu vec od njegovog izlaska i nisu imali problema s njim..

Pozdrav.. pa javi sta si uradio... mozda je tvoja ploca bas 1000-diti primerak :crash:

A da nisi preklokovao PCI magistralu? pogledaj da li je na 66MHz ?! oce da brlja ako je preko 70 MHz.

probao sam i neke stare drajvere i nista. PCI je na 66 MHz. Probacu jos i 6.31 drajvere pa onda ne znam vise. hladjenje ili garancija

Problem je rešen!!!
Formatirao particiju,instalirao XP ,stavio drajvere za zvučnu iz paketa 6.31 i to je to. Po internetu se motaju rešenja kao što su promena iz ACPI uniprocessor PC u Advanced configuration and power interface PC u device menageru za Computer stavku. Pa ko ima sličnih problema može i to da proba

Znaci sve reseno.. svakaaaa cast...
Samo ne razumem sta tu psujes :D ACPI uniprocessor PC u Advanced configuration and power interface PC u device menageru za Computer

Ako te ne mrzi aj' napisi detaljnije i za nas koji su iz ruskog imali 5 :D
Pozdrav

ok, vazno je da sada radi. Novi windows je ponekad najbolje resenje.

pravo da ti kažem ja sam taj ACPI,šta god to bilo, uzeo zdravo za gotovo. Koliko sam pročitao to ima veze sa raspoređivanjem interapta,odnosno to je neki interapt kontroler.
Neki ljudi su sličan problem sa zvukom rešili tako što su otišli u Control Panel->Device manager->Computer i promenili podešavanje iz "ACPI uniprocessor PC" u "Advanced configuration and power interface PC". Desni klik, pa "update driver", pa "install from a list or specific location", pa "dont search i will choose a driver from a list".
neki su problem rešili i instaliranjem starijih drajvera
pozdrav

Naravno da to nema veze sa grejanjem SB-a...

Proslo leto, FSB 250 MHz, na SB-u nikakvo hladjenje (fabricka ploca)... senzor sa Hardcano-a meri ravno 75 stepeni, prst ne moze da se drzi ni 2 sekunde... nikakvo krckanje, zujanje ili smetnje.
Dakle, nema veze.

Ali, vredi staviti hladjenje... ipak, sve to treba dodatno ohladiti ;)

Problem pucketanja i krchanja moze biti i do nekih smetnji. Neka se javi neko ko je voljan detaljnije da objasnjava, ali resenje se svodi na "mute"-ovanje svih inputa u zvucnoj karti. Dakle:
Line In i MIC = MUTE

Nazad
Vrh Dno