Šta je novo?

vredi li?

sleep

Slavan
Učlanjen(a)
12.05.2008
Poena
319
AMD Athlon 64 x2 Dual Core 5000+ BE
Biostar TA 770
ili
Asus M2N-E
2x1Gb 800 Geil
Gigabyte ATI 3650 256 MB DDR3
moze li ovo sta da odigra od novijh igrica, a ako ne koji minimum da se nadogradi
unapred hvala ,)

Biostar TA 770
ili
Asus M2N-E
2x1Gb 800 Geil
moze li ovo sta da odigra od novijh igrica, a ako ne koji minimum da se nadogradi
unapred hvala ,)

Ako si se vec odlucio za Amd platformu, mozda je bolje da sacekas jedno nedelju dana da stignu vece kolicine Phenoma X3, koji ce kostati slicno kao X2...
I izmedju te dve ploce obavezno ta Biostar TA 770.

A sto se tice graficke, ona ti je slaba za novije igre, npr Crysis na njoj je da kazemo jedva igriv na 1024x768 na medium, a dolazi Far Cry 2, Stalker 2,...
Tako da sam na tvom mestu, ne bih isao ispod Ati 3850 256MB (Palit-ova kosta 104e) ili Nvidia 9600GT 512MB (Palit 122e), s'tim da je 9600GT dosta brza...

Poslednja izmena:
Sve je ok ali samo je cena X3 Phenoma dosta velika...Ima ih vec na lagerima ali je cena zaista velika...Cisto da kazem da kosta kao C2D 8200

NAdam se da ce pasti na 90-100e ali tesko tek jedno za 2 meseca mozda...

Mogu ti i ja to reci :) Biostar jer je noviji chipset od tog mislim Nforce 570 na Asus-u(mada takodje jako dobar) TA770 ima podrshku za Pheno procesore,bolji OC,PCI ex 2.0,ma odlicna ploca sve u svemu...

.....

ja licno ne mogu da odlucim zbog asus kvaliteta i novijeg cipseta kod biostara
ako neko moze da mi kaze kakav je kloker asusova MB

hvala dosad:wall:

Ima test ploča u majskom PC PRESS-u. Od srednjebudžetskih ploča tu su
Biostar TA770
MSI K9A2 CF-F
Asus M3A (nisam siguran, nije mi pri ruci časopis).

U majskom SK-u je test
Foxconn A78AX-K

Svaka ima svoje prednosti i mane, ali je Biostar njihova preporuka iako ima samo trofaznu naponsku jedinicu.
Ja lično čekam neki test za
Gigabyte GA-MA770-DS3 (pročitao sam ceo post ovde na forumu) i
Gigabyte GA-MA790X-DS4

Ima li neko od vas iskustva?

@ sleep: u ovom trenutku ne bi trebalo razmišljati o starijim čipsetovima, kakav je na tom asus-u. Novi čipset ima HT3.0 i PCI 2.0 što značajno ubrzava stvari, a tu je i podrška za Phenom koji ćemo valjda moći da kupimo jednog dana, kada priča sa TLB bug-om prođe i kada mu cena dođe u rang sa današnjim X2. Inače, svi hvale Biostar, mada ja lično nemam iskustva.

Poslednja izmena:
ja licno ne mogu da odlucim zbog asus kvaliteta i novijeg cipseta kod biostara
ako neko moze da mi kaze kakav je kloker asusova MB

hvala dosad:wall:

Mozda kasnim ali..
Imao sam Asus M2N-e i posle nje (crkla) uzeo Biostar TF570 sli.
Sa Biostarom sam zadovoljniji, bolje se klokuje,veci naponi u biosu itd..
I po kvalitetu ne zaostaje mnogo za Asusom..
E a ovaj noviji Biostar TA770 kazu jos je bolji..+ podrzava nove Phenome..
Po meni bolji izbor je Biostar..:)

Poslednja izmena:
Biostar TA 770
ili
Asus M2N-E
2x1Gb 800 Geil
unapred hvala ,)

Moze ta konfiguracija. Samo par stvari. Geil memoriju ne mozes na M2N-E polochu. Zato sto je voltaza veca nego sto moze na maticnoj plochi. Uzmi kingston bolje.

Mozes i plochu biostar TF560 A2+ . Extra povoljno, odlicno za overklok.

Graficka koji si spomenuo, ati 3650 uopste nije za igrice. To ti je za HDTV filmove ako hoces da gledas, i ne vise od toga. Ako hoces igrice da igras, minimum bi bio 8600GT za 5600 dinara. Ispod toga nema sanse, mada sa 8600gt ne verujem da ces moci crysis ni na minimum da igras. Mozda na minimum u 800x600 rezoluciji, ali i to je pitanje.

Nazad
Vrh Dno