Šta je novo?

Vredi li upgrade graifke

• Začetnik teme Začetnik teme lab310
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

lab310

Čuven
Učlanjen(a)
08.05.2005
Poena
660
Trenutno imam 7850 2GB kartu, cpu je i5 3570. Karta je solidna za overklok, za sada je na stock vrednostima ali po netu vidim da ide i +20% (>1GHz). Hteo sam da uradim upgrade na 1050 Ti, ali sto vise citam, ispada da necu dobiti bog zna sta. Ogranicen sam cifrom oko 200e i to u domacim prodavnicama, a za te pare ne vidim nista bolje od 1050 ti. Sta mi je ciniti, da cekam, dodam jos para ili ...

Problem je sto su trenutno RX karte teske za nabaviti.

Kao sto je covek rekao, za upgrade sa 7850 na procesoru koji moze da se izbori sa dosta boljim grafikama(od 7850) je 470 i jace od Radeona ili 1060 od Nvidia karti.

3570k na 4Ghz... nije mu svejedno na nekim igrama sa GTX 1060 6GB. Drži se 3570k dobro, ali dešava se da procesor kuca na 100% u određenim situacijama u više igara (GTA 5, Witcher 3 i Mafia 3 su poslednje što sam uspeo da vidim gde je bilo da procesor kuca na 100%, dok je grafa varirala 90-100%).

Trenutno imam 7850 2GB kartu, cpu je i5 3570. Karta je solidna za overklok, za sada je na stock vrednostima ali po netu vidim da ide i +20% (>1GHz). Hteo sam da uradim upgrade na 1050 Ti, ali sto vise citam, ispada da necu dobiti bog zna sta. Ogranicen sam cifrom oko 200e i to u domacim prodavnicama, a za te pare ne vidim nista bolje od 1050 ti. Sta mi je ciniti, da cekam, dodam jos para ili ...
Jesi računao i prodaju karte u tih 200e?
Na KP imas za 10,20e vise RX470 ili RX480 4gb Asus Dual

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Polovna nereferetna R9 290/390X isto dobre za taj cpu, samo napajanje solidno da bude. Mozda neka GTX 980 ako naleti za manje novce. Igrao sam DOOM pre neki dan sve na maks i zauzece vrama bilo 4011MB.

3570k na 4Ghz... nije mu svejedno na nekim igrama sa GTX 1060 6GB. Drži se 3570k dobro, ali dešava se da procesor kuca na 100% u određenim situacijama u više igara (GTA 5, Witcher 3 i Mafia 3 su poslednje što sam uspeo da vidim gde je bilo da procesor kuca na 100%, dok je grafa varirala 90-100%).
Gluposti, tu moze lagano i 1070 da ne razmisljas kamoli 1060. Pa sta ako "kuca" 100%? To ne sme, sta?

Uzalud preporučujete AMD RX karte, nemaju ih ni u radnjama, ni Mađari, čeka se i do mesec dana na njih...jbni rudari razgrabili sve, k'o nekad. Ovih dana se raspitujem za karte, razmišljam da zamenim moju GTX 660Ti, i gde god sam pitao nema ništa od RX karti. Preostaje NVidia 1060 ili da se jure polovne GTX 970 ili Radeoni R290/390 (izbegao bih to zbog temperatura i struje)...ili da se pokuša s rezervisanjem AMD-a i čekanjem da ih dobiju.

Znaci u ovom trenutku se izbor svede na GTX 1060? Obzirom da su kod nas cene ovi karti od 30000 pa navise, odustajem od kupovine za nekih par meseci pa cemo videti kakva je onda situacija.

***...ako ti se ne čeka mesec dana za novu turu AMD RX-ova ili nećeš polovnu kartu prošle generacije, to ti je...sad gledam cene kod Mađara na KP, polovni GTX 970 je 210e, toliko je novi 1060 3GB (pa naviše), 1060 6GB je 260e naviše (i to ako nađeš model koji nije mini varijanta za te pare). Nešto nisam siguran koliko se isplati dati 50e više za 1060 6GB vs. 3GB, iako razlika nije samo u količini memorije...da, 3GB je možda dovoljno sad ali neće biti za godinu-dve. Ali za ono šta igram i ne treba mi više...još razmišljam šta da radim. Radeon R9 390 sa 8GB je sasvim konkurentna karta ali nisam je video polovnu u prodaji.

Ne znam koliko bih mogao da dobijem za moju 660Ti ako je prodam...

Poslednja izmena:
1060 3 GB>970 koja ima efektivnih 3.5GB(ima nekih modela sa pravih 4GB, ne znam koji su), plus dobijas novu kartu.

Ne bih uzeo ni jednu ni drugu, ako se zna da uskoro stize tura Radeon karti i kupovina nije hitna.

OCuj 7850 i sacekaj jos neko vreme,ja sam moju drzio na 1050 MHz (gpu) i 1250MHz (vram) i tako odigrao dosta naslova na max detaljima (poneke sa smanjenim senkama).

Poslednja izmena:
1060 3 GB>970 koja ima efektivnih 3.5GB(ima nekih modela sa pravih 4GB, ne znam koji su), plus dobijas novu kartu.

Ne bih uzeo ni jednu ni drugu, ako se zna da uskoro stize tura Radeon karti i kupovina nije hitna.

Nema ni jednog 970 sa 4 GB, tj. svi su oni sa 4 GB, problem je dizajn samog GPU-a i to kako je nVidia raspodelila memorijsku magistralu sakacenjem cipa, pa je ostalo samo 64-bita za poslednjih 512 MB (u odnosu na 256-bita).

-link-

Onda je neko bullsh*tovao na Bench oglasima kad je prodavao 970, tacno se secam da je covek napisao "verzija sa pravih 4GB" ili nesto slicno.

Znaci svaka 970 ima 3.5GB memorije.
Tugica 😀

Iskreno, jedino šta me odvraća od kupovine 1060 3GB je količina memorije...biće mi dovoljno za narednih godinu-dve, ali posle već...ko zna. A nešto mi se ne menja grafika na svakih godinu i po...

Iskreno, jedino šta me odvraća od kupovine 1060 3GB je količina memorije...biće mi dovoljno za narednih godinu-dve, ali posle već...ko zna. A nešto mi se ne menja grafika na svakih godinu i po...

Za dve godine smanjis tekstura na "medium" (jedva primetna razlika) i vozis. I za 970 je bilo malo "3.5 GB", karta i dan-danas radi odlicno.

Tako je, ali tu je u pitanju 256 MB a tih 2 GB je ionako malo previse za 660, tako da nije ni bilo veze, a i to je karta od 220 dolara, 970 je ipak bila skuplja (330) i jos je nVidia pokusala da laze.

Nije nestašica AMD RX kartica samo kod nas. Pošto je rudarenje ponovo extra popularno, navodno veliki deo proizvedenih kartica sada ostaje na kineskom tržištu. A samo manji deo proizvodnje se isporučuje van Kine.

Nazad
Vrh Dno