Šta je novo?

Vredi li ovo uzimati?

Aponen

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
619
CoolerMaster CoolViva VGA Cooler

Posedujem karticu iz potpisa, Club 3D 6600 GT, na kojoj se aktivno hladi samo jezgro, dok su na memoriju stavljeni bakarni hladnjaci.
Interesuje me koliko moze da se dobije na hladjenju, citaj OCu, ako bi fabricku kombinaciju zamenio sa ovim iz gornjeg linka?

P.S. Nadam se da neko ima iskustva sa ovim CoolerMasterom!?

P.P.S. Mozda neko ima drugu preporuku?

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
...

Mislim da je realni dobitak mali a zezanje VELIKO!!!

A i CoolViva nije bas najbolji hladnjak uz originalni ventilator koji s njom dolazi...
Mada kad bi se stavilo nesto vece, mozda bi i vredelo pokusavati. I Mohikanac je u pravu - CoolViVa se izuzetno tesko namesta.

Ako ti se 6600GT ne greje previse (znaci da nekih 70-ak stepeni valjda) onda ne vidim razlog da ista radis na grafickoj.

Poz!

a c a je napisao(la):
Ovaj TT kosta 29 evra. CM Coolviva kosta 15 evra. Ako hoces nesto do 10 evra imas TT Extreme Giant III:

Jos sam kad bi TT Giant III mogao da se nadje u BG-u a ne da se svecom trazi...

Toga ima i na lageru u MB Soft-u, ako se ne varam, a cena je oko 30 evra, tako da je u tom slucaju mnogo bolja varijanta Zalman VF700Cu, pogotovo zato sto te zanima overklok, a ne totalna tisina...

p.s. Pomenuti Zalman je i vrlo tih...

Delija je napisao(la):
Toga ima i na lageru u MB Soft-u, ako se ne varam, a cena je oko 30 evra, tako da je u tom slucaju mnogo bolja varijanta Zalman VF700Cu, pogotovo zato sto te zanima overklok, a ne totalna tisina...

p.s. Pomenuti Zalman je i vrlo tih...

Imao sam Coolvivu i batalio sam to ****** kao sto je i taj TT sto lepo izgleda a nista ne hladi sto su i testovi pokazali, poslusaj Deliju i kupi Zalmana VF700Cu i bog da te vidi ;)

Cool Viva jeste jako teska za namestiti, ali za razliku od sikili-ja meni se zasad pokazala odlicnom za OC 7800GT (480/1200 non-stop),
60C u polucasovnom LOAD-u. 42C IDLE.
(temperatura sobe je oko 22-24C)

No, najbitnije je da je kuler jako tih, tj.necujan.
Kod mene, gornji deo hladnjaka se lepo ohladi jer nemam vazdusni kuler za CPU koji
bi grejao taj deo prostora u kucistu... a i protok vazduha u CM Stackeru je savrsen.

A koliko je pomenuti Zalman i gde ga ima?

Ima ga samo preko HH sobe (noki) i cena je nesto iznad 30 evrica...

Jel bi bilo bolje taj Zalman ili neki Arctic Silencer?

Mislim sto se tiche rostilja :-devil-:, za muziku je silencer zakon :d

Poslednja izmena:
Licno mislim da je Zalman bolji iz samo jednog razloga, a to je reusability.
Silencer-i su kompatibilni samo sa tom jednom kartom i to je to, dok sa Zalman-om mozemo da se druzimo malo duze. ;)

Primecujem da zalman ima male kulercice za memory chipove koji se lepe. Zanima me, kako ide skidanje tih kulercica kasnije kad treba promeniti kartu, i kako se ponovo stavljaju (ako je prethodni lepak neupotrebljiv drugi put)?

Probaj sa fenom,pa kad se zagreju malo onda polako probaj da skines(valjda ce se i lepak tako razgrejati :) ).Sve zavisi kakva je termalna pasta/lepak stavljena na njih u originalu.Ja TT Giantove nisam nikako uspeo da skinem :(.Moze i zilet al ovo nisam probao licno ;)

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
Licno mislim da je Zalman bolji iz samo jednog razloga, a to je reusability.
Silencer-i su kompatibilni samo sa tom jednom kartom i to je to, dok sa Zalman-om mozemo da se druzimo malo duze. ;)

Kada budem prodavao 9800pro>xt, prodacu je zajedno sa Silencer3, koji je po meni bolje reseje od CoolVive3. Manje muke oko namestanja i bolje hladi.

Zalman i CoolViva bas i nisu uporedivi, a Zalman je mozda i efikasniji od Silencer-a.

I meni je vrlo zanimljivo Leksino pitanje, jedino sto ja verovatno necu ni da ih montiram na mojoj 6200-tki, posto bih morao da ih secem - na AGP 6200/6600(gt)-tkama memorija je previse blizu GPU-u zbog HSI bridge-a, pa kulercici za memoriju moraju da se malo stanje na odredjenim mestima (iskustvo ljudi sa neta, a uskoro cu i sam videti)

@Borab
Koju 9800-tku imas? Da nije Sapphire? :)

leksa je napisao(la):
Primecujem da zalman ima male kulercice za memory chipove koji se lepe. Zanima me, kako ide skidanje tih kulercica kasnije kad treba promeniti kartu, i kako se ponovo stavljaju (ako je prethodni lepak neupotrebljiv drugi put)?

Jednostavno ih ostavis i kupis nove, jer se stvarno jako tesko skidaju ;)

Mene zanima gde kupiti samo te kulercice za memoriju.

Da se i ja umešam, da li ima neko ovaj Giant III na 6600Gt? Stvarno je džabe, ali koliko je efikasan. Meni Leadtek 6600GT ide na 81°C na 575 MHz za Core, tada je ekstra stabilan, pri sobnoj temperaturi oko 23°C. Na 580 MHz ćao doviđenja, puca. Imao sam CoolViva, evo mog iskustva, kao i drugih ljudi: PATNJA Hladi OK, ali imao sam manjak živaca posle nje. Da li je neko izvukao 600 MHz za Core sa Giantom III, na primer, tada bi se isplatila kupovina. Ili preostaje samo ovo: RUSKI BUDŽ , da se ne ponavljam po 101 put!! PLEASE neka se javi neko! :banana:, da se ne zeznem i kupim to čudo, kao kada sam pre 2 godine kupio Aero 7 lite, koji je katastrofalno loš, ko me samo tukao po ušima.

srkiller je napisao(la):
Mene zanima gde kupiti samo te kulercice za memoriju.
Imtel, Novi Beograd, bili su oko 350-400 dindži za pakovanje od čini mi se 8 komada. Samo ne mere da se stave na 6600 GT, pa sam ih poklonio ortaku za raspalog FX5200. :guitar:

Kupio sam ih u Imtelu pre mesec dana,hlade dobro,jedino sto ti u principu treba dva za jedan mem cip(moze i jedan da odradi ali bolje dva).Mem mi se zagreva manje(moram i jednu osmicu da uzmem pa da je usmerim u kartu sa strane)

sikili je napisao(la):

Pa ne moze bas tako, posto onda ne mozes da vratis fabricki kuler.

po meni, ono sto je glavna prednost giant-a u odnosu na ostale je tishina. razlika je veoma mala kada radi pasivno i kada je ventilator na najvecem broju obrtaja.

@rus
giant je prilicno jeftin tako da to i nisu neke bacene pare, a koliko vidim gomila ljudi ga trazi tako da cak i da ti se ne svidi opet bi mogao nekome da ga prodas.

sikili je napisao(la):

To je totalno neprihvatljivo resenje posto treba vratiti stock cooler koji je i dosao sa karticom. Ili da poklanjam zalmana svaki put kad menjam kartu i da sa novom kartom kupujem novi cooler. Prilicno neprakticno resenje.

ja coolvivu nisam mogao da stavim na a7n8x, smetali kondenzatori sa ploce i prvi slot za mem do procesora :-(
sad o5 jurim neki, a one smesne od 350 dindzi necu da uzimam.

Nazad
Vrh Dno