Šta je novo?

Vredi li IE6.0

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle vredi li nesto u odnosu na IE5.0 ?
da li ga instalirati ili ne ?
,)

Itekako, u krajnjem slucaju ako se uporedjuju bez naknadnih patcheva, opet je 6.0 stabilnija i ne pati od dosta toga sto je mucilo 5icu.
Kad se pominju verzije 5.x, najduze sam koristio, i bio najzadovoljniji sa IE5.5SP2, dakle dozivela je dva service pack-a.

Takodje, mislim da ovaj upgrade sa 5 na 6 treba uraditi, i zbog outlook ekspresa 6 jer je definitivni stabilniji.
Pored ostalog sobom nosi i prilican broj sistemskih fajlova (samih windowsa), koji se zamenjuju pri instalaciji, pa je i to razlog za upgrade.
Naravno nakon instalacije bilo koje verzije IE, vrlo je uputno instalirati poslednje zakrpe sigurnosnih rupa i bagova, preko windows update

Ako ga instaliras sa XP-om onda je svejedno.

Ako vec imas neki Win9x gde je nakacen IE5.5 tipa WinME, onda nema potrebe da prelazis na sesticu.

Po meni najbolji browser je IE 5.5 cheers

][V][ATRIX™ je napisao(la):

Ako vec imas neki Win9x gde je nakacen IE5.5 tipa WinME, onda nema potrebe da prelazis na sesticu.

Po meni najbolji browser je IE 5.5 cheers
Pa sad da li je bolji ili ne, to je relativno (nekome jeste, nekome nije), ali mi se ne svidja sto posle instalacije IE6 se u Exploreru desavaju neke neobicne stvari s vremena na vreme (imam utisak da je nestabilniji), brlja sa iscrtavanjem stabla direktorijuma, Refresh radi jos gore...

???

Hm...
jedni tvrde da je stabilnija i bolja,
drugi da je nestabilnija.
????????
Inace ima instaliran win98SE i IE5.0 sa kojim sam relativno zadovoljan,
Interesuje me da li je nesto sustinski poboljsano
ili su promene samo kozmeticke prirode ?;)

znam da nisi ovo pitao, ali probaj Operu,
ja se na IE ne vracam nikad...

aktuelna je verzija 7.02

][V][ATRIX™ je napisao(la):
IE6 je deo XPa!

pa, jeste! podrska za CSS, XHTML... instaliraj!

A Opera? Super je, samo... dijabole iz Opere i dalje naplacuju za svoj browser koji je ocigledno losiji i od IE6 i od Mozille! Neverovatno!

Re: ???

Dark Angel je napisao(la):
Hm...
jedni tvrde da je stabilnija i bolja,
drugi da je nestabilnija.
????????
Inace ima instaliran win98SE i IE5.0 sa kojim sam relativno zadovoljan,
ili su promene samo kozmeticke prirode ?;)

Ljudi koriste racunare na razlicite nacine. Neko nikad nece primetiti problem koji postoji, ukoliko ne koristi opciju koju dotice dati problem (bug).
Meni je npr. vrlo bitno cuvanje historija (vise meseci), a smetalo mi je sto se desavalo na ranijim verzijama (5.x) da se on posle nekog zakucavanja IE-a, resetuje na aktelan datum.

Noviji programi sa sobom donose i nove probleme, kojima opet treba vremena, da bi bili reseni. (sto rece administrator ovog sajta - opet cemo skidati zakrpe za zakrpu)
Tesko da bi se razlike izmedju 5 i 6 nazvale samo kozmetickim, ali za vecinu ljudi one izgledaju samo takve.
Prakticno, ako nemas bitan (i cest) problem sa 5x ne menjaj ga. Znaces kad je doslo vreme da ga promenis (kada ti serfovanje pocne da biva maltretiranje)

Dakle vredi li nesto u odnosu na IE5.0 ?
da li ga instalirati ili ne ?

Podji od toga da li ti korektno radi?
Ukoliko ti ne pravi nikakve probleme zasto bi ga menjao?

Re: Re: Vredi li IE6.0

HAL je napisao(la):
Ukoliko ti ne pravi nikakve probleme zasto bi ga menjao?
to je otprilike kao da kazes ako ti DivX3 radi dobro, zasto bi instalirao DivX5? Pa, zato sto filmovi radjeni sa DivX5 ne rade (uopste ili veoma lose) sa DivX3 kodekom - slicno je i sa IE5: on je dobar, ali mnogi sajtovi sad koriste CSS, pa cak i CSS2 (a da ne pricam o nekim stvarno naprednim tehnikama!), a za tako nesto cak su i Opera i Mozilla bolji nego IE5.0!

Dakle, moja preporuka je (ponovo): instaliraj IE6!

ZoNi je napisao(la):
IE6 je deo XPa!

pa, jeste! podrska za CSS, XHTML... instaliraj!

Pa naravno da je integralni deo XP-a, sto sam ja i napisao. ctp; Ako ce da instalira XP onda nema potrebe da razmislja koji browser, jer 6.0 dolazi sa XP-om hteo on to ili ne. ctp;

IE5.5 ima takodje odlicnu podrsku za CSS2 i XHTML standarde. (D)

XP NO WAY !

XP necu instalirati ni pod razno !!!!!!:rocket:

heh...

Chak ni kao sekundarni (dual boot) ?

Ne, ...
da sada nebih otvarao raspravu na temu XP-a,
mislim da mi je apsolutno nepotrebna ta neoptimizovana
preglomazna usminkana gomila koju nazivaju
jos i Windows XP.

Re: heh...

nepotrebna ta neoptimizovana
preglomazna usminkana gomila koju nazivaju
jos i Windows XP.
ne nazivaju ga tako, vec se tako zove! glomazan jeste, ali i Win98 je preglomazan i "neoptimizovan" u odnosu na Win 3.11... usminkan? o, da, super je! (mada sto se tice sminke, MacOS X je neprevazidjen! Naravno, takodje je preglomazan i "neoptimizovan"!)

za zoni(j)a

hm...
nisam trazio tvoje lektorisanje, ali sam ti zahvalan sto si me prosvetlio.
;)

Vrh Dno