Šta je novo?

Vracanje starog biosa na NF7S V2.0

Golden

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
660
Stavio sam zadnji bios v2.7 ali mi je mnogo povecana teperatura procesora, pa sam mislio da stavim neku od starije verzije recimo v1.4 koja mi je bila pre ove.

Pa pitam da li je neko to uradio i da li je bezbedno, da li ce prihvatiti ?

Golden je napisao(la):
Stavio sam zadnji bios v2.7 ali mi je mnogo povecana teperatura procesora, pa sam mislio da stavim neku od starije verzije recimo v1.4 koja mi je bila pre ove.

Pa pitam da li je neko to uradio i da li je bezbedno, da li ce prihvatiti ?

Slobodno mozes vratiti stari bios koji si koristio,naravno ako si zadovoljniji kako ti kompjuter radi pod njim.

Poslednja izmena:
Mozda su ocitavanja novog bios-a relevantnija od onog starog.

ne bas je vrelo u kucistu (zatvorenom) i Hdd-ovi i samo telo kulera evo sada je u leru 57C a surfam na net-u samo.
Probacu onda.

Golden je napisao(la):
ne bas je vrelo u kucistu (zatvorenom) i Hdd-ovi i samo telo kulera evo sada je u leru 57C a surfam na net-u samo.
Probacu onda.

Mnogo ti je visoka temperatura za idle rad.Prekontrolisi kuler,tj.da li je lepo nalegao na procesor,stavi malo termalne paste,eventualno ocisti prasinu sa istog.Ako i ovo ne pomogne onda ti preporucujem da otvoris stranicu kucista kako bi spustio temp. sistema..

Probao sam biose nadole po korak sa ver.2.7 sve do ver. 2.1 i ista je bila temperatura, ali onda sam skocio na ver. 1.4 i eto sada mi je 41C u leru dok surfam, a inace se vrti oko 38-40 ako nista neradim. Cak i kada ukljucim komp. maltene mi prikaze temperaturu u sobi oko 23C do je sa novijim biosom bila u startu oko 45C odmah pri paljenju kompa.
Neznam sta tu nije u redu ali ovako mi se svidja i mnogo je hladnija unutrasnjost kompa, znaci nije samo cifra u pitanju nego i na dodi kulera.
eto...

Interesanto, jesi pogledao jel ti je ukljucena CPU disconect funkcija u bios -u?

Artz je napisao(la):
Interesanto, jesi pogledao jel ti je ukljucena CPU disconect funkcija u bios -u?
Bila je ukljucena ta funkcija, i sa najnovijim biosom i sa svim manjim verzijama kao i sa v.1.4 gde to stvarno i radi !

Imam verziju pre 2.7. Mislim da imam trenutno verziju 2.5 u komp -u.
Temperatura dok nista posebno ne radim ne prelazi 40stepeni. Posle visesatnog igranja igrica, cim izadjem pokazuje ne vise ok 48-49, kad je bas toplo u stanu ide i do 52, onda jako brzo pada na ispod 40 stepeni.
Ali evo sta sam uradio da bi temperatura bila sto niza:
- ukljucen CPU disconect
- Barton 2500+ radi na 1.475V (umesto na 1.65V po default -u)
- sa sistemom se dize programcic koji postavlja odredjen bit na neku vrednost, tj. ukljucuje idle mod na nForce plocama sto dodatno spusta temepraturu kada komp nije jako opterecen, i odmah se gasi (radi kao boot servis) (mogu da pronadjem taj program ako hoces, jako je dobar)
- dodatni kuler na kucistu koji izbacuje vazduh (taman je na takvom mestu da ladi procesor i graficku jako dobro)

prvi put čujem da bios greje komp...

instaliraj s2kControl, pa onda uporedi temperature... ;)

Vrh Dno