Šta je novo?

Vracanje posle quick formata

Kluzo

Čuven
Učlanjen(a)
08.10.2005
Poena
620
Na koji nacin i uz pomoc kog programa mi je najbrze i najbolje da vratim podatke posle odradjenog quick formata na hard disku.

get data back,
meni je poslo za rukom,
kao i masi korisnika ovde sa bench-a,
samo nemoj nista da upisojes na taj hdd ako zelis 100% da vratis podatke.

Jedno pitanje jos, dali moram da imam drugi hard na koji cu da vracam podatke sa pomenutog ili ce se vratiti na orginalnoj lokaciji, nisam dirao integritet particija samo sam ih formatirao sa quick formatom iz windowsa.

bolje na drugi hdd,
mislim i da je obavezno.

Mozes pokusati sa Acronis Disk Director :

obrisati particiju
pa uraditi Recovery
trebalo bi da nadje i sve prethodne...

Get Data Back mi je nesto nejasan, pronasao je obrisane fajlove a potom sam odradio copy na drugi hard, ali kada to posle pokusavam da otvorim ne ide, slike se ne vide a u textualnim fajlovima pokazuje neke hijeroglife.
Neznam samo kako radi Acronis, ali cu probati.

pokusaj sa GW scan-om, njime mozes vratiti disk (particiju) u stanje prije formata...
Meni je bas juce pukla sistemska particija i jedino sam njime uspio vratiti particiju u normalu! Acronis nije cak ni prepoznavao hdd, a dosad sam uvijek njega koristio...
i svakako odradi i ovo sto ti je gsimon napisao, i ja sam vise puta koristio taj sistem...sad mi se prvi put desilo da Acronis zasteka :mad:

Poslednja izmena:
polako ides u onu kategoriju diskove, koje niko vise nece moci da izvuce.
Ako ti get data back nije izvukao fajlove ok, to znaci da su oni iz nekog razloga osteceni ( a ima ih milion). U svetu to zovu slipige. Kad uradis Akronisa, on ce da ti vrati sve podatke, onakve kakvi jesu na disku, tj kakve ih je gdb pronasao. Korumpirane.

Vrh Dno