Šta je novo?

Vraćanje podataka sa formatiranog harda

Chupo

Slavan
Učlanjen(a)
02.12.2007
Poena
380
Prosto, hard formatiran i urađen sistem, na staroj particiji (onoj pre formatiranja) ostale jako važne fotografije, kako i kojim programom ih vratiti.

Probao sam get data back, ali je bukvalno neupotrebljiv jer mi je pokazao samo fajlove iz trenutnog OS-a, tj. particije, a ne onog prethodnog.

Uh, upravo sam Get Data Back NTFS koristio da vratim podatke sa formatirane particije i sve sam spasao. Mada, nisam instalirao operativni sistem preko te particije posle. :p
Probaj Ontrack EasyRecovery Professional.

Ja bi to formatirao opet i upotrebio get data back ako je u tome problem. Mada siguran sam da nesto nisi uradio kako treba jer kad sam ja radio backup s njim pokazivao mi je fajlove od pre 5 godina koje sam i zaboravio da su ikada postojali. Naravno oni su vise puta bili pegazeni do tada ali bez greske sam iscupao sve sto mi je trebalo. Od 76GB neupotrebljivo je bilo oko 13MB nekih nepotrebnih podataka tako da racunam da radi savrseno. Uvek sam sve s njim spasavao.

Cak je jednom prilikom i TuneUp-ov Undelete spasao celu formatiranu particiju sa 100% uspesnosti.

Probaj i file scavenger. Meni je on dosta pomogao.

Na zalost ako su u pitanju slike odma mozes da pises propalo,cak i ako ih budes vratio 80% njih ce sigurno biti koraptovano (govorim iz licnog iskustva).E sad da li takve koraptovane slike mogu da se "ispeglaju" pomocu nekog programa to ne znam.

Šta znači koraptovana fotografija?

Corrupted = ostecena.

@chupo92:
Obavezno probaj Zero Assumption Recovery.

Probao GetDataBack i Zero Assumption Recovery, nešli su nešto, ali je daleko od upotrebljivog.

Javljeno mi je da su fajlovi "cut"-ovani sa drugog harda, na kome nije formatirano ništa, pa se nadam da ću sa tog diska uspeti da vratim podatke.

cao

Od ovih programa koji si koristio mislim da nisi probao Recover My Files v4.5.2.751 Professional, probaj i milslim da ces vratiti. i jos probaj Easus recovery documents partion recovery

Ja najcesce koristim Magic Recovery Professional,mada nisam siguran da ce puno pomoci u ovoj situaciji...

Probao GetDataBack i Zero Assumption Recovery, nešli su nešto, ali je daleko od upotrebljivog.

slažem se sa freestyler87
jedino sa Ontrack EasyRecovery Professional

Data Recovery / RawRecovery (Recover without any file system structure information)
možeš i sam da dodaš "potpise" fajlova koje tražiš (već ima bmp,jpg,tif,pic)
100% nalazi sve što nije pregaženo u potpunosti
naravno ne zadržava strukturu dir/file name al kako su slike lako ćeš pregledati šta je ok a šta nije

Corrupted = ostecena.
u što volim taj novo srpski, ili mešavinu zvanu odvalim englesku reč pa je na ćirilicu prevedem:wall:
corrupted photo - oštećena fotografija - :wall:koraptovana fotografija

Nego da pitam da li si taj hard prikacio na drugu masinu pa vracas podatke ili ne? Ja sam skoro probao da vratim neke prepisane podatke i nisam imao bas mnogo srece zavisi gde si ih stavio i da li su pregazeni podatci u potpunosti meni je neki prog nesecam se vise ni koji vratio i te podatke ali su bili neupotrebljivi (ili Corrupted :D)

Sva vraćanja sam radio na mojoj mašini, tj. onoj prvoj iz potpisa.

Epilog priče, sa drugog harda, onog sa koga su samo obrisane slike a FS je ispravan, sam vratio 95% slika, onih 5% je ili nečitljivo uopšte ili je puno grešaka. Fajlove je vratio Zero Assumption Recovery.

Kad govorite o softveru za vraćanje podataka da li je tu reč o probnim verzijama programa (tj. da l isu uspešni) ili "narodskim"

Kad se vec davis onda se hvatas za slamku..."narodske" verzije jer probne ti dodatno kidaju zivce :D

Postoji li nek ispisak "standardnih" proverenih a ne jedan ga hvali drugi kudi

Svi oni su "standardni" i provereni jer ne daje svaki od njih iste rezultate u svako mslucaju. Nekad jedan pomogne, nekad drugi.

slažem se sa freestyler87
jedino sa Ontrack EasyRecovery Professional

Data Recovery / RawRecovery (Recover without any file system structure information)
možeš i sam da dodaš "potpise" fajlova koje tražiš (već ima bmp,jpg,tif,pic)
100% nalazi sve što nije pregaženo u potpunosti
naravno ne zadržava strukturu dir/file name al kako su slike lako ćeš pregledati šta je ok a šta nije

za ovo i ja skidam kapu. dva puta sam sj**o particiju pod win7 sa nekim programom za ``merge partition``, a ovaj cudo pronasao i zadnju mrvicu!!!
Ali najlepsa stvar je da ne samo vraca fajlove sa nazivom kako su bili na hardu, vec vraca kompletnu strukturu, foldere itd...respect:Klanjanje

Nazad
Vrh Dno