Šta je novo?

Vraćanje formatirane particije

Učlanjen(a)
04.02.2007
Poena
905
Ko radi taj i greši, ko radi u žurbi taj greši još više...

Juče sam na poslu na svom računaru hteo da uradim nešto što sam radio mali milion puta - da povećam sistemsku particiju našem nauštrb one gde mi se nalaze podaci međutim u svoj gužvi i žurbi malo sam poremetio redosled radnji, pritisnuo start kad nisam trebao i kao rezultat dobijem praznu particiju gde su mi bili podaci tj. kroz njeno formatiranje mi je obrisano sve što sam imao na njoj.

Pitanje je da li raditi Data recovery ili probati sa Partition recovery ako tome postoji ikakva šansa da vrati sadržaj particije kakav je bio pre akcidenta i koji program predlaže za vraćanje?

Da li je u pitanju HDD, SSD ili NvME?

Ako si samo obrisao particiju i ništa posle toga nije kopirano na njega, onda može da se vrati. Ja sam to radio sa get data back programom koji je mator, ali dobar. Bitna stvar je samo da si išao na quick format, a ne na wipe partition, jer ovo drugo je dubinsko brisanje i vraćanje na fabričko stanje 1/0

Valjda nije bilo wipe mada iskreno više ni sam nisam siguran šta se desilo i šta je odrađeno...

Znam da sam postojeću particiju sa podacima podelio tako što sam joj uzeo 30GB koje sam hteo da dodam sistemskoj i tako je proširim ali posle svega vidim da sam u žurbi zeznuo stvari tako što mi je nova particija i dalje unallocated, bez dodeljenog slova dok je na onom većem delu koji je trebao da ostane netaknut dodeljeno to novo slovo! Uglavnom kada sam odabrao nekoliko akcija on ih je odradio uključujući one nakon restarta i produkt je particija C koja je ostala netaknuta, stara particija umanjena za 30GB sa novim slovom i potpuno prazna i 30GB unallocated prostora bez slova. Dobra stvar je što ništa nisam dirao na toj particiji - niti kopirao nešto na nju, niti instalirao - i dalje je prazna.

Skini negde get data back i ako možeš nađi besplatnu verziju da te ne bi ograničio kada završi skeniranje na veličinu backup podataka, jer na tom principu radi. Svakako će ti naći sve fajlove i foldere koje si imao. Po tvojoj priči vidim da je quick varijanta svega, jer si sve to brzo odradio. Wipe obično traje dosta duže u zavisnosti od veličine particije. Ako ti taj program ne pomogne, onda ću ti preporučiti drugi DiscGenius sa kojim sam poslednji put radio u firmi nešto.

Nazad
Vrh Dno