Od negde krajem oktobra imam pristup i koristim povremeno oculus dk 2. Prvo da pomenem neke nuspojave koje se pojavljuju posle nekog vremena koriscenja, moze da se javi osecaj mucnine, nekima odmah posle par minuta, nekima posle pola h, nekima i posle duzeg vremena. To je verovatno posledica sto telo ne moze da razazna osecaje koje prima i postaje zbunjeno, a i slika koja je na par cm od ociju ne pomaze bas 😀 Drugo, slika je ok, nije savrsena, vidi se malo mreza pixela, kao kad pridjete blizu nekom monitoru pa vidite pixele, ali to postaje zanemraljivo kada pocnete da igrate nesto. Ja sam najvise igrao stvari koje pokrece Unreal 4 i izgleda odlicno, ali je veoma zahtevno za kompjuter. Fps treba da bude 75 da ne bi bilo tearinga i seckanja, sto povlaci da treba da se ima mnogo jaka konfiguracija i da igra bude optimizovana za takav vid igranja. Sve u svemu, ima tu jos dosta da se radi i poboljsa, ali na dobrom je putu, cak i sad postoji verzija koja je bolja po pitanju kvaliteta slike i optimizacije, tako da ostaje da se ceka finalna verzija. Sam osecaj dok se igra nesto je odlican i kao sto bi rekli, immersion je veoma dobar. Eto, toliko od mene, za sada.