Šta je novo?

VPU recovery PROBLEM!!!

paganini

Slavan
Učlanjen(a)
14.09.2007
Poena
304
Imam problem sa ATI HD2600XT grafickom..... dakle posle nekog vremena....... a uglavnom je random samo se resetuje karitca i iskoci obavestenje da se kartica resetovala zbog ovog ili onog... sve u svemu iskoci neki VPU recovery,..... iako lepo radi u igrama resetuje se i u njima a i pri surfu ....BTW .... video sam gomilu tredova po netu gde ljudi imaju slican problem , al nikako da vidim neko resenje
hvala unapred

konfiguracija
AMD dual core 4000 + , K9N NEO f V2 , 2x512 ddr II , 450 W , catalyst 7.9

PS.. isprobao sam i sa ranijim drajverima tipa 7.7 , 7.8,,, a omega ne radi

Hvala unapred:wall:

Poslednja izmena:
Ima makar 15 tema ovde na forumu vezanih za VPU recovery kod ATi-ja ....
I u svima se kao resenje problema navodi: "iskljuciti VPU recovery"

I sa time će dobiti samo to da kad se resetuje komp više ne izlazi ta poruka, a nece rešiti problem reseta.

......... da , kad iskljucim iz ccc vpu recovery report....... resetuje se (restartuje) ili izledi BSOD (plavi ekran) :crash: :d

Pitanje za paganinija je :
Da li je instaliran Microsoft .NET framework ?
Da li su podignuti drajveri za nForce chipset ?

I sa time će dobiti samo to da kad se resetuje komp više ne izlazi ta poruka, a nece rešiti problem reseta.

Citas pazljivo i vidis .... kartica se resetuje a ne komp ...
Kartica samo izadje iz igre iz cista mira i prijavi kako je "plemeniti" VPU
recovery odradio "dobar" posao i sprecio da se Vas komp pretvori u nuklearnu katastrofu ...

VPU recover sluzi da primeti gresku na relaciji drajver<=>program<=>kartica
tj. da spreci da se kartica (GPU) ukoci u toku igre.
Kada se radi instalacija ATi kartice pozeljno je da se taj VPU recovery iskljuci
u startu jer se tripuje i iskace sa prozorima kako je sprecio ovu ili onu gresku .....

Bez VPU recovery-a komp naravno radi normalno i u 3D aplikacijama.
To je moje pravilo jer tako nemam problema sa ATi karticama.
Jako bitno :
Pre instaliranja novijih ATi drajvera sa CCC obavezno je imati instaliran
Microsoft .NET framework.

Evo jos malo pravila za ATi kartice nevezano za temu :
Kod kartica starije generacije, konkretno ATi 9250 i starije ne instalirati drajvere posle
verzije 6.5 (bilo ATi bilo modovane) jer se moze desiti da kartica radi ali da se dobijaju
BSOD-ovi.

Kod svih AGP ATi kartica pozeljno je iskljucivanje AGP Fast Write opcije sem u specijalnim
slucajevima kada je u pitanju kombinacija 9600/9550 kartica i A64.

Poslednja izmena:
da ,,,, ima framework instaliran.... i ima nvidia chipset driver instaliran.....

u slucaju da iskljucim VPU resetuje se graficka i ode u BSOD 🙂 .... ono sto je najinteresantnije je kad se igra igra.... npr BIOSHOCK..... ne desava se to.... sve klizi preterano..... a desava se na obisnom browsingu po fajlovima ili netu ,,,, ustvari nasumicno se to desava,.... a i kad se desi temp. graficke je 41c.... a kad sa igra bioshock 65c sto iskljucuje mogucnost pregrevanja,,,,,,,,,, a sta jos moze bito problem ja stvarno ne znam 🙁
Nisam nikakav expert al znam dovljno da instaliram sve redom kako treba od formata pa do .NET pre ati catalysta itd....

Da li i sa starijim drajverima 7.8 npr. nisi mogao da iskljucis VPU ?

Nije ispravna graficka 100 posto,odnesi na reklamaciju za ned-dve ce ti reci isto.....

Danas sam zamenio GPU za isti i potpuno isto ****** za vpu recovery.. :wall:

NVIDIA RULES>>>>>> ATI MRSH

Definitivno nije sve leglo kako treba sa serijom kartica ATi HD2x00 ...
Moguce da ce ovaj problem resiti novi drajveri a moguce i novi bios za grafiku.
Poz

Problem ti je definitivno sa drajverima. Ja nemam doduse ATI, nego 8800GTX i isti problem mi se desavao zbog beta drajvera.
Ako koristis beta drajvere resices problem sa WHQL drajverima.

Poslednja izmena:
Danas sam zamenio GPU za isti i potpuno isto ****** za vpu recovery.. :wall:

NVIDIA RULES>>>>>> ATI MRSH

A da nije problem u necemu sasvim drugom ? VPU recovery se javlja i kad ti je nestabilan CPU (usled overkloka npr. ili neispravnosti CPU-a) pa prsne drajver za graficku pa VPU to vidi pre pucanja i javi se. Isto vazi i za memoriju, tj nestabilnost iste. Kad se ugreje malo sistem moze/nemora pocne sve da puca po savovima, a ATI ima malo cudne drajvere pa oni prvi stradaju...

dakle, pitanje za milion budjona: Da li si overklokovao sistem ? Navedi i koliko i koje komponente i na kojim su naponima.

Poslednja izmena:
Kod prve poruke ja sam iskljucio VPU i od tada nemam nikakvih problema tako ti ne mogu nesto pomoci.Poruka mi je izlazila samo u Bioshocku u drugim igrama ne.

ma covek je nasvirao masinu i nsetabilan mu je klok...zamislite, kad smo testirali durona 650 i nasvirali ga na 1250 pri dizanju windowsa iskocio je BSOD i rekao da je nvdisp.dll prouzrokovo error :wall: eto, graficka je krivac 😀 (duron je zavrsio na 1180mhz sa 2.1V na epoxu pod vodenim 😛 sibao 3dmark 😛 )

sve je na default vresnostima....... ni dotaknut klok nije.......... znaci nista ama bas nista....... ni procesor ni grafika........ sve default..... ati na 800/700 .... drajveri........ catalyst 7.9

nistra budzeno....
ponavljam...... dve grafike sam premienio . obe gigabyte hd 2600 xt i isti problem

Poslednja izmena:
daj ceo system spec molim te. Pogledaj nase potpise u "My computer" ispod nasih slicica i imena i borja postova) pa tako i ti napisi (ako znas tacno)

Poslednja izmena:
Nego paganini, da ti možda ne teraš Vistu na toj mašini?

Ja i dalje mislim da je u pitanju softverski problem.
Mogao si da uzmes nekog drugog proizvodjaca umesto Gigabyte-a, cisto eto da se eliminise
kartica iz iste serije
Na osnovu 2 kartice ipak ne mozes da kazesh ATi mrsh ... i ako sada stvari stoje lose po ATi
a dobro po nV

Sorry,,,,, nisam bas tako radikalan..... prosto sam besan,........... 🙂

samo bih te zamolio u ime svih da, kada zamenis graficku dodjes ovde i javis da li je problem resen. Sve nas to zanima, pogotovo nas sa serviserskim nastranostima 😀

i ja imam isti problem danas sam kupio graficku 2600pro Gddr3 i isto mi se javlja prilikom surfa masinu nisam overklokovao koristim katalist 7.9

Poslednja izmena:
ja imam safir 2600xt i koristim vistu i 7.9 drajver a control center mi je iz 7.8 verzije < dial up pa sam samo driver skinuo> inace mi radi bez ikakvih problema kartica

samo bih te zamolio u ime svih da, kada zamenis graficku dodjes ovde i javis da li je problem resen. Sve nas to zanima, pogotovo nas sa serviserskim nastranostima 😀

Upravo to ...
Paganini .... ocekujemo odgovor
Cisto malo da upotpunimo iskustvo
Poz

Poslednja izmena:
7.9 i jeste masini 🙂

sve u svemu komp je u radnji pa nek ga oni testiraju.... mislim nikog ne krivim ..... meni bi bilo draze da je ispravna karta..... neke ljude i znam iz radnje i bilo bi shit da im je serija falty:S:

A shta ako njima bude radilo?
Ocjesh se izvinish atiju ?🙂

Definitivno je Faulty Gigabyte Hd 2600 XT ,,,,,, bar ova dva primerka koja sam zaredom probao...... potvrdili su i u servisu gde su kupljene......sad ce verovatno oni morati da vracaju dobavljacu :test::lupko:

eto to je moje iskustvo.... ne bih dalje znao nista da kazem.......

I bila je neka priča o neispravnom BIOS-u na AMD kartama, ali čini mi se da su u pitanju bili Radeon 2400 modeli.

Nazad
Vrh Dno