Šta je novo?

VPU Recover

Matori

Slavan
Učlanjen(a)
22.10.2008
Poena
320
Burazerova devojka ima ~mesec dana star racunar, video karta Powercolor ATI HD4350, ploca Asus P5QL Pro. Ima ovakav problem:

- slika se zamrzne na sekundu

- onda se pojavi crn ekran na jos dve sekunde

- zatim se sve normalizuje uz poruku (vidi sliku dole)

To se desava potpuno random (nije primetila da se u nekim situacijama problem pojavljuje cesce ili redje nego u nekim drugim. Ja odavno nisam imao ATI kartu, pa mi je situacija relativno nepoznata. (Nisam jos stigao da odem do nje i da sednem za racunar)
Prva asocijacija mi je bila da je virus. Zapravo, jos vise mi lici na bug u drajveru, ali zasto bi tako star model jos uvek imao bug?
Na sta vas ovo asocira? Najlepse bi bilo da kazete da je to poznata stvar i da se lako resava... :)

Prilozi

• ATI_poruka.jpg
    ATI_poruka.jpg
    102.1 KB · Pregleda: 51
Pregrevanje, preterani OC karte ili loši drajveri.

Skini nove drajvere i proveri temperaturu kartice.

Uh, temperature mi uopste nisu pale na pamet... Posto znam da niti overklokuje, niti radi ista graficki zahtevnije od pustanja filma. A ima ne manje od pet ventilatora u kucistu...

Cime nam preporucujete da merimo temperaturu?

Verovatno je do drajvera, ako se kartica ne pregreva...

Grrrr, ali ni drajvere nije lako downloadovati! :wall:
I juce i danas sam svratio kod nje na po pola sata, ali nisam uspeo da skinem nove drajvere. Nemam iskustva sa downloadom u Operi, pa ne znam kako da tumacim neka sumnjiva ponasanja, ali kao da me serveri izbacuju. Zakljucio sam da je verovatno SBB na crnoj listi. Moracu ja da downloadujem drajvere kod kuce na ADSL, pa da nosim kod nje...
Koliko muke zbog neceg sto bi trebalo da obicna rutina!

A zuri mi se i zbog jednog coveka koji je prijavio identican problem (samo sa drugom ATI kartom), a niko mu nije odgovorio...

P.S. Jel' neko downloadovao drajvere sa Powercolor FTP servera? Pre neki minut mi je protok pao sa pedesetak na 12-13 KB i reklo bi se ne pomislja da se vrati (a normalno imam preko 100)...

Poslednja izmena:
Drajveri za aktuelne ATI kartice se skidaju odavde.

Direktan link za Windows XP 32-bit je ovde.

Link za starije ATI kartice je ovo.

A može i da isključi VPU recover, pa da vidi šta se dešava.

Nazad
Vrh Dno