Šta je novo?

VPU recover problem

OldMan

Slavan
Učlanjen(a)
02.11.2005
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
I7 12700F & DEEPCOOL AG400
Matična ploča
ASUS TUF GAMING B760M-PLUS D4
RAM
2x16GB ddr4 3200 kingston fury beast
GPU
Asus GeForce RTX 4060 Ti DUAL O16G
Storage
SSD Silicon power 512GB + 2TB sata III
PSU
NZXT C650
Kućište
Lian li O11 air mini
Monitor
benq GW 2780
Miš & tastatura
genesys
Mobilni telefon
poco f3 8/256
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
  2. Mobilni internet
Imam sledeću konfiguraciju:
CPU AMD 2600+(12.5*166),
MB MSI K7N2 delta L
2*512 MB NCP PC3200
9800 pro Club-3D 128 MB
Odnedavno imam problem “zamrzavanja” u igri FAR CRY koje traje petnaestak sekundi nakon čega nestane slika sa monitora, a zatim se igra nastavlja normalno. Ako odmah izađem iz igre na desktopu je poruka VPU Recover u kojoj kaže da je grafička karta prestala da odgovara na komande drajvera te da je zbog toga resetovana ili tako nešto…
Ovaj problem se javlja samo u ovoj igri, dok se u igrama Boiling Point: Road to Hell, F.E.A.R. i QUAKE 4 koje su, čini mi se, grafički zahtevnije ovo ne događa nikada.
Pre oko 3 meseca FAR CRY je normalno radio, ali tada je bilo 2*256 MB memorije.
Da li je neko imao ovakav problem i na koji način ga je rešio?

Napominjem da je kuler na grafičkoj nabudžen od 60 mm ventilatora i da radi dobro.

Pa jesi iskljucio VPU recover u drajverima? Ako nisi, iskljuci i problem mora da nestane...

Properties>Settings>Advanced>VPU Recover

Isti problem i kod mene!!! I sto je jos smesnije citam u nekom casopisu covek ima isti problem, a oni mu rekli graficka ti pri kraju!?! Ja imam Canyon 9800SE modovan u PRO i P4 2,[email protected] (HT800). Isto FarCry zamrzava, a od juce primetim da je i GTA SA dobio istu boljku!!! Sta je ovo, ljudi moji? Inace koristim Omega drajvere, kartica se hladi sa dvostranim heat-pipe hladnjakom pojacanim sa jednom osmicom... E, sad prvo sam mislio kartica se buni, jerbo sam je modovao, ali i kad je vratim na standardno, opet isto. Napajanje je solidno 450w Q-Tec Gold DualFan...
Sto se tice iskljucivanja VPU Recover-a, onda se cela masina restartuje.

Ja sam imao isti problem sa FC-om na ASUS 9600Pro grafici. Bili su instalirani Omega Catalyst 5.8, pa zatim Catalyst 5.9 i problem nije nestao. Zatim sam uklonio drajvere, ocistio sistem sa driver cleaner-om i nakon restarta sam instalirao Catalyst 5.3 i problem je nestao. Novi drajveri su optimizovani za nove igre pa ti zato F.E.A.R i Q4 ne prave probleme, problem bi verovatno nestao i kada bi instalirao sve one silne patcheve za FC ;)

Vule je napisao(la):
Pa jesi iskljucio VPU recover u drajverima? Ako nisi, iskljuci i problem mora da nestane...

Properties>Settings>Advanced>VPU Recover
Nadam se da si u pravu :)
Upravo sam tako podesio , inache poslednjih dana sam imao velikih problema.
Prvo se monitor sam iskljucio , i nista nije pomagalo osim restarta.Zatim sam povremeno dobijao sledecu poruku

a jutros maltene nije izdrzao ni da se podigne sistem do kraja , a sledio je restart :wall: :wall: :wall: :wall: :crash:
Evo malopre sam iz treceg pokusaja upalio monitor :crash: :bottle:

btw da li ovo iskljucivanje VPU Recover-a , zaista resava problem ili samo sprecava restart.Mislim , koji je uzrok ovome , tako iznenada i da li da odvajam kintu za novu grafu

Ljudi kad vam se kaze iskljucite VPU recoverer,zar je to toliko tesko uraditi i problem resen???? :wall: :wall:

Iskljucenje ne znaci i resenje problema. Postoji nesto sto se zove smartgart ili tako nesto (srecom nisam vlasnik ATI kartice), treba iskljuciti opciju AGP read i AGP write ili tako nesto i probati. Tako je meni uspelo da resim problem kod kolege, sve ostalo nije urodilo plodom.

Lukija je napisao(la):
Iskljucenje ne znaci i resenje problema. Postoji nesto sto se zove smartgart ili tako nesto (srecom nisam vlasnik ATI kartice), treba iskljuciti opciju AGP read i AGP write ili tako nesto i probati. Tako je meni uspelo da resim problem kod kolege, sve ostalo nije urodilo plodom.
Da, treba isključiti FAst Write opciju u SmartGart tabu Control panela. Neko moje iskustvo je i da na nforce pločama GArt drajver u okviru NForce drajvera ume da učini sistem nestabilnim u kombinaciji sa Ati karticama.

evo , iskljucio sam i to
inache samo iskljucivanje VPU Recoverer-a nije pomoglo :smash:

--------------------------------------------------------

ne pomaze nista :S:
sta bi josh mogao da uradim
drajveri za Ati su 5.9 sa zvanicnog sajta , da li da probam neku drugu verziju , mada do sada je sve bilo OK

Poslednja izmena:
Da li bi mi neko preporucio neke druge drajvere
trenutno imam Ati Catalyst 5.9
potrebno mi je samo da stabilno radi, nikakve modifikacije za igrice i sl

Meni su 5.11 bili the best, dok se nisu pojavili 6.1. Instalirao sam zadnje i stari control panel i bas sve lepo i malo brze (subjektivno radi). Za one koji bi, eventualno, napisali da ta kombinacije ne ide zajedno, evo i scr sht.

Ne, niste me dobro razumeli. Klik na Start pa Run i kucati smartgart pa enter. Iskljuciti opcije AGP Read i AGP Write (ne fast write, mada niko ne brani) i restartovati masinu.

Vise detalja na

http://www.ati.com/products/catalyst/SmartGart-White-Paper-V2.pdf

(strana 3, Advanced SmartGART)

Ako ne upali, probati razne varijante.

Hm da nije ta igra malo bagovita. Nisi prvi koji se zali na istu. Chesto pominjana tematika. Da glupa igra ne pravi neke petlje hm. Koliko si dugo pre toga igrao bez problema.
Pre nego li je pocheo taj problem da li si imao neko prepakivanje vecih razmera ( instalacije, brisanja i sl shto bi mozda moglo da se odrazi na stabilnost kompa)
Proveri malo svoju makinu a ako treba prepakuj i win jel se deshava da i on oce da napravi tako neshto ipak win se s' vremenom "izjeda".

Evo instalirao sam neke stare drajvere ( 6 i nesto, bez Control Panela iz 2003 :p ) sa instalacionog CD-a i za sada je , da kucnem u drvo , OK

btw ne igram igrice ( sa 9200se :d ) :wave:

Poslednja izmena:
Ja sam isključio opciju VPU recover i sada mi se dešava da stane i resetuje se! Kartice su GA ATI radeon 9200 VIVO 128bita i na drugoj MSI RX700 PCI-E isto tako!? Drajveri su ATI Catalyst 5.12 i 5.1 i pokušavao sam i 5.5 i opet isto, nemoguće da su obe riknule!

Poslednja izmena:
Procitaj nekoliko prethodnih postova, konkretno #13.

Lukija je napisao(la):
Klik na Start pa Run i kucati smartgart pa enter.
Odradim to ali se ništa ne dešava! Konfiguracija je sa MSI K8N Neo3-F i NForce drajveri su instalirani, pretposlednja verzija, a Windows je XP Profesional SP2.

ja sam imao istih problema sa X600pro i nista ali bas nista nije moglo da rijesi problem bez zamjena graficke.....koja jedno vrijeme radi ok a onda pobudali potpuno....na kraju se i u servisu ispostavilo posle dugackih testiranja da je graficka neispravna

odgovor

Instalirao sam patch 1.3 za FarCry i problem je u potpunosti nestao!

Ja imam identican problem i to samo sa ovom igrom.Graficka je 9600 256mb.Igra se ukoci i pomaze samo reset dugme.Drajveri omega 6.1.Problem sam resio deinstalacijom igre.

Nazad
Vrh Dno